Cum sa alegi mobila ideala pentru un dressing mic


Buna dragilor,

Inca de cand am visat sa am casuta mea, mi-am imaginat ca o sa aiba si un dressing. Nu prea mare, insa atat de mare incat sa imi incapa toate hainele, accesoriile si papucii, fara a sta inghesuite, si sa mai am loc sa ma si invart pe acolo. Asta cred ca mi se trage de cand eram copil si trebuia sa imi indes toate hainele intr-un dulapior, asa ca am vrut mereu in dressing ca-n filme.

Acum visul meu de a avea o casa se apropie cu pasi foarte repezi de finalizare, si urmeaza sa incep cautarile pentru mobila pentru dressing. Am renuntat, de la inceput, la ideea de dulapuri cu haine in camera. Am vrut mereu sa ma bucur de liniste si spatiu in toata casa, si sa nu am haine imprastiate prin toate ungherele. Asta inseamna ca toate cele prezentate mai sus, atat ale mele, cat si ale sotului, vor trebui sa incapa intr-o singura camera. Si cum camera nu este de dimensiuni colosale, a trebuit sa ma indrept catre o mobila pentru dressing modern, care sa foloseasca la maxim tot spatiul din camera.



Cea mai eficienta metoda de utilizare a dressing-ului va fi reprezentata de rafturi pe toate cele 3 laterale ale camerei, de sus pana jos. In acest mod, fiecare centimetru din camera va fi bine structurat si folosit, fara a pierde spatiu valoros. In partea de sus vor fi puse obiectele care se vor folosi mai rar - tinuta de ski, genti de voiaj, palarii sau alte tinute sezoniere. Pentru a nu pierde spatiu valoros in colturile camerei, voi opta pentru rafturi puse in diagonala, care vor fi usor de accesat si utilizat. De asemenea, nu o sa pun usi pentru aceste rafturi, pentru a avea oricand o vedere clara asupra lucrurilor pe care le contin. Partea cu umerase va fi pusa in scari, tot pentru maximizarea spatiului utilizat. Voi avea si cateva sertare in care voi pune haine, impaturite sau rulate si puse pe orizontala, pentru a avea acces rapid la ele.

Un alt truc pentru un dressing mic, pe care l-am invatat de pe internet, este reprezentat de atarnarea pe usa dressing-ului, pe interior, a unui curier in care pot fi atarnate gentile, curelele si esarfele, pe umerase speciale, ocupand astfel un loc lasat liber se obicei, si facand loc pe rafturi pentru lucrurile esentiale.

Pentru a da viata acestui vis, stiu deja ca nu are rost sa ma plimb prin magazine si sa pierd vremea cautand o mobila care sa se incadreze in dimensiunile camerei si sa fie si pe gustul meu. Deja mi-am conturat ideile, asa ca urmeaza sa pun mana pe o ruleta si sa masor toata camera, sa calculez dimensiunile necesare pentru fiecare raft, sa aleg culoarea mobilei si sa ma indrept catre un magazin online, cu mobila la comanda, unde visul meu va deveni realitate.

Voi ce sfaturi aveti pentru un dressing mic? Cum l-ati organiza pentru a fi cat mai incapator si mai bine structurat?

Kiss Kiss.

Share:

9 comentarii

  1. Eu nu am un dressing dar daca as avea unul ar arata ca in poza de mai sus.

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu nu am acum dressing insa cand vom incepe constructia casei o sa.mi fac un dressing micut, cu mobila moderna pentru a ma bucura de ordine si o incapere doar a mea.

    RăspundețiȘtergere
  3. Intr-un apartament de bloc, cu o mobila traditionala, iti dai seama ca nu beneficiez de asa ceva. Un sifonier si ce nu incape.... pe unde apuc :D . Mi-ar placea sa am un dressing micut, macar acum la batranete, si sa tin cont de aceste sfaturi.

    RăspundețiȘtergere
  4. cred ca trebuie sa apelezi la un mobilier de comanda pentru a te bucura de cat mai mult din acel spatiu mic.

    RăspundețiȘtergere
  5. Ideea cu dess-ingul am adoptat-o și noi. După ce am construit, am transformat încăperea mică cu destinație inițială de birou în dressing. Sigur, am făcut mobilierul pe comandă și am folosit spațiul la maxim.

    RăspundețiȘtergere
  6. Doamne, cat de mult mi-as dori un dressing! Am un sifonier in care toate hainele imi sunt inghesuite.

    RăspundețiȘtergere
  7. Vai cat de frumos arata cel prezentat de tine! Din pacate dresingul meu e si mai mic decat acesta...

    RăspundețiȘtergere
  8. Chiar am un prieten care si-a facut o vila de la 0 si si-a structurat-o atat de frumos. Din dormitorul lor dai intr-o alta camera care este de fapt dressingul. Este aproape cat o camera si este atat de frumos acolo incat am ramas cucerita de ce am vazut.

    RăspundețiȘtergere
  9. Se potriveste perfect cu casuta noastra mica si cocheta ;)

    RăspundețiȘtergere