Ce trebuie sa stii despre Bitcoin? (GP)



Doresti sa explorezi Bitcoin-ul? Nu stii prea multe despre el - stii doar ca e o sursa de a putea face bani, dar nu stii si riscurile pe care le pot intalni. Aceasta platforma permite transferarea banilor dintr-o banca in alta, asemeni bancilor clasice dar modul difera. Inainte sa faci o tranzactie serioasa prin Bitcoin, trebuie sa ai deja o baza bine stabilita si sa ai grija cand o faci asa cum ai grija si de portofelul tau.



Pastrarea contului in siguranta

In viata reala portofelul este una din grijile importante pe care trebuie sa le protejam. In cazul tranzactiilor online unde cumulul de criptomonede 2018 necesita securitate, transferul poate fi facut foarte usor, iar bitcoinul iti va oferi nivele ridicate in acest scop, daca bineinteles il vei folosi intr-un mod cat mai corect. Trebuie sa actionezi cu multa responsabilitate pentru a-ti securiza contul.

Volatilitatea pretului

Scaderea sau cresterea valorii criptomonedelor poate fi imprevizibila atunci cand vorbim de perioade scurte de timp. De aceea nu este recomandat sa investesti in Bitcoin toate economiile tale, deoarece economia inca este tanara, iar natura este inovatoare. Inainte sa investesti pune-ti o limita pentru a nu permite pierderea.

Ireversibilitatea platilor Bitcoin

Reconstituirea este posibila persoanelor care au primit banii, dar tranzactiile sunt ireversibile. De aceea atunci cand faci tranzactii trebuie sa stii exact cu ce persoane sau oganizatii le faci, trebuie sa fie de incredere, cu care ai mai avut contact in trecut sau despre care stii deja ca au o reputatie cunoscuta. Bitcoinul va detecta eventuale greseli de tipar care ar putea transfera banii catre o alta adresa care de obicei este invalida si va opri tranzactia.

Este Bitcoin-ul sub anonimat?

Nu - pentru ca tranzactiile sunt facute in mod public, iar stocarea lor ramane permanent in retea. Singura informatie care ramane necunoscuta pana in momentul desfasurarii tranzactiei este numele utilizatorului. Motiv pentru care este recomandat ca adresele sa fie folosite doar o data pentru a putea sa iti mentii confidentialitatea protejata.

Inca se afla in stadiu de experiment

Nu este cea mai sigura metoda de a face tranzactii online. Desi devine din ce in cea mai populara, nu este si cea mai recomandata. Aflata in stadiu experimental, nu se stie niciodata ce viitor va avea aceasta valuta, inca se vor mai descoperi lucruri noi pentru ca explotarea este continua.

Securitatea tranzactiilor mai putin importante poate fi mai slaba

De exemplu tranzactiile instant –dureaza cateva secunde, dar confirmarea acestora poate lua pana la 10 minute. Atunci tranzactia este unica si reversibila. Trebuie avut grija la utilizatorii care triseaza, daca nu se poate face confirmarea atunci pe loc, poti impune o taxa pentru a-ti putea proteja tranzactia si a-ti spori securitatea. Atunci cand este vorba de sume mai mari, de exemplu o mie de dolari, este recomandat sa astepti mai multe confirmari, numarul acestora sa fie peste sase.

Este considerata munca la negru?

Nu, aceasta necesita platirea taxelor de profit sau de vanzare iar aceste taxe si impozite sunt impuse de catre guvern si trebuie respectate pentru ca sunt responsabilitatea ta.
Pentru mai multe informatii acceseaza: www.criptomonitor.ro.

Share:

0 comentarii