Cartea de pe noptiera - Silver Bay (Jojo Moyes)


Buna dragilor,

Dupa cum ati vazut de multe ori la mine pe blog, una dintre autoarele mele preferate este Jojo Moyes. Imi place ca are un stil aparte de scris, cu rasturnari de situatie, situatii dificile in care isi pune personajele si finaluri nu tocmai cliseice.

Silver Bay este una din cele mai recente carti ale autoarei, asa ca eram foarte curioasa sa o citesc. Are 368 de pagini si este scrisa la persoana I, modul meu preferat de lectura, insa cumva mai diferit, deoarele este scrisa din perspectiva a mai multor personaje.



Actiunea are loc in Silver Bay, un orasel de pescari din Australia, unde viata este montona si marinarii traiesc din veniturile pe care le aduc iesitul in larg cu vizitatorii doritori de a observa balene si delfini. Aici traieste de cativa ani Liza, o femeie cu un trecut de care fuge, impreuna cu fiica ei Hannah. Cele doua stau la hotelul lui Kathleen, matusa femeii, si viata lipsita de agitatie le multumeste. Totul se schimba cand apare in  peisaj Mike Dormer, un englez foarte secretos, care vine ca oaspete la hotelul lui Kathleen, insa care nu este un simplu vizitator. Mike a venit pentru a da startul unui nou hotel, in imediata vecinatate a celui existent, un hotel care, pe de o parte, ar ajuta la cresterea economiei si asa la pamant, dar pe e alta parte, ar duce la falimentarea celui prezent si la perturbarea linistii faunei acvatice din zona.

In timp ce se ocupa de partea de acte, ajunge sa descopere viata simpla din Silver Bay. Iese pe mare, vede delfinii si balenele, se imprieteneste cu Hannah si cu ceilalti apropiati ai ei si ajunge sa se indragosteasca de Liza, in ciuda faptului ca era deja logodit cu o alta femeie. In momentul in care adevarul despre scopul vizitei sale iese la iveala, ii dezamageste pe toti cei de care s-a atasat, insa isi promite si le promite ca va incerca sa opreasca proiectul.

Intre timp, trecutul Lizei o bantuie si se pare ca o ajunge din urma, iar femeia simte ca trebuie sa isi ispaseasca pedeapsa pentru o crima din trecutul ei. Va reusi oare Mike sa opreasca afacerea care l-a costat cariera? Va trece Liza peste trecutul ei, sau trecutul o va rapi de langa toti cei dragi? Va las pe voi sa aflati, ca de obicei. Cartea o gasiti pe Libris, la pret bun, si cu transport gratuit la comenzi mai mari de 50 de lei.

Voi ati citit aceasta carte? Va place aceasta autoare? Nu uitati de campania #respectyourself lansata de cei de la Libris si oferiti-va timp pentru lectura.

Kiss Kiss.



Share:

7 comentarii

  1. O carte foarte interesanta, o sa o trec pe lista. Multumesc pentru recenzie!

    RăspundețiȘtergere
  2. Jojo moyes chiar are un stil aparte de a face povestile astea de iubire irezistibile!

    RăspundețiȘtergere
  3. Îmi place mult Jojo Moyes și trebuie să citesc această carte neapărat.
    Dar bineînțeles că a contribuit și recenzia ta în luarea deciziei.
    Mulțumesc!

    RăspundețiȘtergere
  4. Am tot vazut ca a laudata aceasat Jojo dar nu am citit nimic de la ea, poate ar fi cazul

    RăspundețiȘtergere
  5. Jojo Moyes e top 3 autori preferati, ador tot ce scrie.

    RăspundețiȘtergere
  6. Inca n-am citit nimic de Jojo Moyes, dar ma atrage recenzia ta, subiectul acestei carti este pe gustul meu.

    RăspundețiȘtergere
  7. si uite asa cum dragostea te face sa pierzi tot dar sa descoperi un nou inceput ;)

    RăspundețiȘtergere