VforVintage sau parfumul unor vremuri demult apuse


Buna fetelor,

Daca saptamana trecuta am discutat despre VforVerde, iata ca am descoperit ca exista si VforVintage, ce-mi par a fi site-uri sub aceeasi mama (sau poate ma insel si ma bag eu in relatii de familie care nu ma privesc :D )

VforVintage se defineste a fi un site cu "design contemporan si cultura vintage". Pentru cine nu stie, termenul de vintage desemneaza ceva vechi, dar calitativ. Ca acea rochie din scrinul bunicii sau din dulapul mamei, pastrata cu mare grija, croita pe talie, care denota frumusetea si feminitatea de odata. Cand ma gandesc la vintage, ma gandesc la acea viata boema, incepand din anii `20, cu rochii midi, pantofi cu toc stabil, usor butucanos, perle, manusi din dantela palarii clop, posete mici, de mana. Acel timp cu un parfum aparte, in care femeile stiau sa fie femei, eleganta denota clasa, iar stilul vestimentar era bine definit.


Vedetele acelor timpuri erau vintage icons, reusind, cu o singura aparitie, sa starneasca un val de inspiratie si imitate intre femei. De la coafuri simple sau sofisticate, la rochii cu diferite croiuri, toate erau copiate si primeau numele vedetei care le prezenta.

De cand eram mica, mama a fost pentru mine idealul de eleganta si frumusete. Chiar daca lucra zi-lumina, mereu isi gasea timp sa aiba grija de ea si sa dea o nota de feminitate oricarei tinute. Incepand cu rujul rosu-maroniu, pe care si-l aplica chiar si atunci cand iesea sa cumpere paine, continuand cu tinutele simple, dar de efect, si terminand cu pantofii si gentile, care trebuiau sa fie mereu asortate. Chiar daca nu era incantata de cercei si de bratari (si nici acum nu este), nu uita insa niciodata sa isi puna margele la gat, margele cu care ma jucam eu pe ascuns, cand mama nu era acasa, dar aceasta este alta poveste. Situatia financiara nu era pe roze, dar mereu arata, chiar si cu bani putini, eleganta si feminina. Si mie, copil fiind, viata imi parea mult mai simpla si mai frumoasa atunci, fara prea mult stress si fara multa agitatie. Cu siguranta mi-ar placea sa traiesc eu, cea de acum, in acele vremuri, sa ma teleportez cumva in timp, si sa ma bucur de o viata altfel.

Daca si voi simtiti ca v-ati nascut intr-o epoca in care nu va gasiti locul, unde nu simtiti ca apartineti si tanjiti dupa magia acelor timpuri, cu siguranta sunteti in cautare de vintage culture. Fie ca va doriti exact acele modele de haine, sau doar cautati sa oferiti un aer mai retro tinutei, veti gasi ceva sa va fie pe plac. De la rochii lungi, cu nasturi si buzunare aplicate, in culori inchise, la rochii midi sau scurte, in culori pastelate, cu croi clos si volanele. Sau poate un singur item vintage, o camasa alba, cu maneci clopot, care sa scoata o tinuta banala din anonimat. Nici sectiunea de bijiterii nu este de ratat - veti gasi celebrele coliere choker, inele interesante sau cercei cu franjuri, iar la accesorii gasiti genti din piele naturala, cu design foarte interesant.

Mai multe detalii gasiti pe site si pe pagina lor de Facebook VforVintage.

Voua va place stilul vintage sau il preferati e cel modern?

Kiss Kiss.

Share:

2 comentarii

  1. nu sunt fan 100% a tot ce e vintage in sensul ca nu imi place stilul pur dar nu as refuza cateva accente vintage

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici mie nu imi place tot ce e vintage. Dar anumite piese imi sunt pe plac.

      Ștergere