Despre dieta si cafea verde




Buna fetelor,

De anul trecut s-a lansat o noua nebunie in lumea celor dornice de slabit usor si rapid - cafeaua verde. Sa nu credeti ca spun chestia asta cu ironie, Doamne fereste! Daca ma cititi de ceva timp, stiti deja despre lupta mea continua cu kilogramele in plus. Recunosc, sus si tare, ca sunt gurmanda. Adica imi place sa mananc. Chiar si zodia mea (Taur) imi zice ca-s gurmanda, asa ca... ma dedau cerintelor :)

Pana in urma cu vreo 3 ani, credeam, ca mai toate fetele mai rotunjoare, ca ma ingras cu aer. Sau numai cand ma gandesc la anumite produse culinare. Acum, dupa o dieta destul de indelungata, pe care incerc sa o transform intr-un stil de viata, dupa ceva lectura de specialitate, incep sa vad lucrurile altfel. Anul acesta am incercat, fara sa exagerez, vreo 3 diete. Dieta Dukan (care pentru mine e sfanta si functioneaza de fiecare data, numai ca am eu unii pitici pe creier uneori), dieta Rina - potrivita pentru cineva care vrea sa faca o schimbare in alimentatie, dar in niciun caz pentru o persoana care a tinut inainte o dieta low carb, si dieta Montignac - care este, din punctul meu de vedere, un stil de viata sanatos, cu principii corecte, care ajuta mai mult la mentinere. Si cand zic incercat, ma refer la perioade mai mari de 4 saptamani, nu doar cateva zile, informata din toate punctele de vedere, citind cartile si nelasandu-ma inselata de informatiile gasite pe internet, care in majoritatea cazurilor sunt eronate.

Lucrurile mergeau bine la inceput, pana in momentul in care creierul meu decidea ca s-a saturat si vrea carbohidrati rai. Si dadeam iama in ei - chipsuri, ciocolata, patiserie, paste. Dupa o perioada lunga in care organismul a fost privat de aceasta categorie de alimente, va dati seama cum se depuneau, nu? Iar dupa cateva zile de dezmat culinar, incercam sa o iau de la capat, plina de frustrari si regrete.

Sa slabesti si mai ales sa te mentii nu este asa de usor pe cat se pare, dar multa lume nu intelege acest aspect. Body shaming inca e prezent in societatea noastra (eu niciodata nu m-am simtit afectata, ca eu sunt mai nesimtita de felul meu :) ), si lasa urme adanci in persoane care si asa sunt cu moralul la pamant.

Dupa cum ziceam, despre cafea verde pentru slabit am auzit prima data anul trecut, cand nu te puteai uita nicaieri pe net fara sa fii bombardat cu informatii. Am avut ocazia sa gust si eu cafea verde macinata in fata mea, adusa de la mama ei. Initial, nu mi-a placut gustul, dar mi-au placut efectele, fiindca mi s-a parut mult mai energizanta decat varianta clasica de cafea. Incercand sa ii imbunatatesc cumva gustul, am cautat idei pe Google, si am gasit  cafeaua verde cu ghimbir, care are, pe langa beneficiile ei, si calitatile ghimbirului.

Cafea Verde - Charme Cosmetics

Cafeaua vine intr-o punga de tip ziplock, este macinata grosier, ca mai toate cafelele verzi, si are si un plic de praf de ghimbir in ambalaj. Cu un praf de ghimbir in ea, gustul devine mai intens, mai picant, cu o tenta speciala. Se recomanda a se consuma cate o cana, de trei ori pe zi, inainte de mesele principale cu jumatate de ora.

Cu siguranta toate sunteti curioase de efectele sale si de eficienta sa. V-am mai zis si va mai zic - nu exista ceaiul, pastilele sau cafeaua minune, care sa va ofere un corp de fotomodele, in timp ce stati in pat, rontaind chipsuri si ciocolata. Exista insa adjuvante in procesul de slabire, care ajuta la intensificarea arderilor grasimilor, la detoxifierea organismului si ofera energie pentru a putea face putina miscare. Aceste produse, combinate cu un stil de viata echilibrat, fara carbohidrati rai, cu multa apa si putina miscare, reusesc sa dea rezultatele scontate.

Voi ati incercat cafeaua verde?

Kiss Kiss.

Share:

2 comentarii

  1. Hmmm, pentru chipsuri si patiserie nu am nicio idee stralucita de inlocuire, dar ai incercat ciocolata amaruie si pastele integrale? Adica da, si eu mai dau rateuri, mananc ciocolata cu mult zahar, iaurt cu zahar si patiserie destul de des, dar vreau sa incerc sa ma las de ele inca o perioada...

    PS: Si eu, ca Sagetatoare, sunt foarte gurmanda, uneori zici ca-s gravida, vad ceva si nu ma las pana nu mananc acel ceva, stau cu pofta si zile intregi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Momentan sunt pe Dukan, si nu se pupa treaba cu cioco si paste :D Cand am incercat Monti, era usor, dar nu slabeam, ma mentineam.

      Ștergere