La ce mai viseaza Claudia # 125 - De ce n-am eu timp sa citesc

Buna fetelor,

Anul acesta mi-am propus sa citesc 100 de carti. Si de fiecare data cand intru pe blog, aplicatia de la Goodreads imi arata ca am citit doar 13, asta in conditiile in care a trecut deja mai bine de jumatate de an. Am stat eu zilele astea si m-am gandit, am cugetat, si am gasit sursa de ocupatie care imi mananca timpul liber si nu ma lasa sa citesc.


Timpul meu de relaxare consta in momentul cand ajung acasa de la serviciu. Daca pot, imi place sa ma pravalesc in pat si sa imi acord cateva minute de odihna, ca mai apoi sa trec la treburile domestice care ma asteapta. Sau seara, cand ma hotarasc sa ma bag la somn, cand inchid laptopul si ma intind in pat. Si cum la televizor nu ma uit, si nici nu pot sa stau cu ochii pe tavan, scot telefonul si aleg aceasta sursa de relaxare. Totusi, aleg gresit, deoarece de fiecare data degetul meu aluneca pe un joc instalat. Si dupa ce termin cu primul joc, trec la al doilea, si asa timpul zboara si imi dau seama ca am pierdut vreo 20 de minute, in care cu siguranta nu am castigat nimic. Nici relaxare, nici liniste, nici cunostinte. Fiindca joc joculete tampitele gen Match 3, care mai mult ma enerveaza cand nu reusesc sa trec un nivel. Si cu siguranta nu imi imbogatesc viata cu nimic.

Aceasta postare a fost scrisa marti, cand am avut o epifanie, si m-am hotarat sa imi sterg acele doua jocuri din telefon. N-o sa fie usor (am fost dependenta de Farmville cand aparuse, stiu despre ce vorbesc :)) ), dar cu siguranta o sa fie mai bine si o sa fiu mult mai multumita de mine si implinita. Am atatea carti in format electronic, unele din ele chiar transferate pe telefon, asa ca nu am nicio scuza si ar fi pacat sa nu profit de aceasta varianta.

Sper ca pana duminica dimineata, cand voi veti citi aceasta postare, numarul cu ghinion la care m-am oprit sa se transforme intr-un numar cu potential, si sa mai vedeti acolo o carte in plus citita.

In plus, as vrea sa reiau postarea de joi - Cartea de pe noptiera, asa ca va rog sa imi spuneti daca v-ar placea sa cititi, o data pe saptamana, si recenzii ale cartilor pe care le-am devorat.

Voi reusiti sa va gasiti timp pentru citit?

Kiss Kiss si o saptamana frumoasa.

Share:

8 comentarii

  1. 100 de carti?Ti-ai propus putin cam multe,cred eu.100 de carti inseamna una la cel mult 4 zile,iar in conditiile in care mai ai si un job care nu iti permite sa poti citi este clar ca nu vei putea.Totusi Succes!

    RăspundețiȘtergere
  2. sac!!! eu mi-am propus 70 si-s deja la 62 :D dar sa stii ca vad 14 la tine, deci se pare ca autosugestia face minuni. vreau cartea de pe noptiera!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Felicitari! Sper ca joi sa apara, incerc cat de cat sa imi fac loc in program :)

      Ștergere
  3. Vreau si eu recenzii la carti, Claudia!!! Eu imi fac timp sa devorez carti mai ales in momentul in care dau de carti care sa-mi placa cu adevarat, gen cele scrise de Agatha Christie. Acum citesc cred ca 6 carti o data, sau mai bine zis atatea am incepute, sper sa le termin pe toate repejor.

    RăspundețiȘtergere
  4. Daca spun ca anul acesta nu am citit nici o carte e o crima? Am un teanc in asteptare dar abia am timp de mine...

    RăspundețiȘtergere