Cartea de pe noptiera #25 - Grey - E.L. James


Buna fetelor,

Recunosc, in ultima vreme n-am mai apucat sa citesc asa cum o faceam in tineretile mele. Aceasta postare, Cartea de pe noptiera, era lasata in paragina din noiembrie. Da, stiu, trebuie sa-mi fie rusine, dar promit sa incerc sa ma mobilizez si sa o refac ca si postare saptamanala. Mai ales ca Gabi ne-a tras pe toate fetele "de urechi", sa ne readune. :D

Cartea de astazi - Grey. Simplu. Tac pac. Varianta masculina a primei carti din trilogia Fifty Shades.



Aceasta este,dupa cum ziceam,varianta lui Christian Grey asupra primei carti din trilogie. Eu am citit, chiar la aparitie, trilogia, si a fost cat de cat ok. Tin minte ca prima parere despre aceasta trilogie a fost " Sandra Brown, dar un pic mai kinky". Si parerea mi-o sustin. Nu de alta, dar cu siguranta am citit carti mult mai hardcore pe partea de BDSM. Nah, mai are omul gusturi diferite in ale citituolui, ce sa ii faci. :D

Revenind la cartea de fata, am aflat de ea in urma cu vreo luna-doua cred. Ma gandeam eu ca o sa urmeze si o varianta a lui, la cum s-a terminat ultima carte din trilogie, si iata ca nu s-a lasat asteptata.

Christian Grey este un tanar antreprenor de succes, care are de toate - bani, faima, si secrete bine ascunse. Este un dominator, avand preferinte sexuale un pic mai diferite. O intalneste pe Anastasia Steele, si de aici lucrurile iau o intorsatura mai ciudata pentru el. Doreste sa o faca pe Anastasia cea de a saisprezecea supusa sexuala a lui, doar ca cei doi ajung sa se indragosteasca unul de celalalt. Chiar daca sentimentele Anei sunt destul de clare fata de el, spunandu-i direct ca vrea mai mult decat o relatie dominator-supusa, lui Christian nu ii este asa de usor sa recunoasca ca s-a indragostit de ea, fiindca nu crede ca are dreptul de a fi iubit, din cauza traumelor traite in copilarie.

 Pana la varsta de 4 ani, Christian a fost crescut de mama sa, o prostituata narcomana,de aicarei "iubiti" a fost abuzat. Toata cartea este presarata cu flash-back-uri din copilarie, in care ne este prezentata drama prin care a trecut micul Christian, pana cand mama sa a fost gasita moarta, si el a fost adoptat. Mi-ar fi placut sa aiba mai multe pasaje din trecut, sa pot intelege mai bine ce l-a facut sa devina omul de acum, dar se pare ca autoarea n-a fost prea darnica pe partea psihologica a cartii.

De asemenea, sunt prezentate si pasaje cu Elena a.k.a Mrs. Robinson, prietena de familiei a mamei adoptive a lui Christian, cea care l-a initiat in aceste practici sexuale. Si aici mi-ar fi placut sa aflu povestea mai amanuntita, dar la fel, scriitoarea ne-a lasat poate sa ne imaginam noi mai multe.

N-o sa va dau detalii suculente din carte, pe acelea va las sa le descoperiti  voi, va zic doar ca varianta ei mi s-a parut mult mai bogata in detalii de acest fel.

Initial, am crezut ca aceasta carte o sa fie perspectiva lui asupra intregii trilogii, dar este doar asupra primei carti. Pacat, deoarece in celelalte doua parti, actiunea se mai precipita si mi-ar fi placut sa stiu si ce era in mintea lui in astfel de situatii.

Daca va tenteaza cartea si vreti sa o cititi, o gasiti AICI la reducere si cu transport gratuit.

Va invit sa o vizitati si pe Gabi, fiindca si ea are un review de carte astazi.

Voi ati citit aceasta carte? Daca da, v-a placut?

Kiss Kiss.

Share:

9 comentarii

  1. Nu am citit-o si nu am vazut nici filmul. Traiesc in padure. :))) Parca nu m-au atras, dar recunosc ca ma intriga. Din pacate, nici eu nu mai citesc ca inainte, m-am lenevit. xoxo

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu m-am lenevit maxim, sau mai bine zis au intervenit alte prioritati. Sper insa sa ma redresez :D

      Ștergere
  2. nu pare a fi genul meu de carte dar stiu sigur pe cineva caruia i s-ar potrivi

    RăspundețiȘtergere
  3. :)) si eu am citit-o. si raman la parerea mea. mult prea exagerata... dar nah!

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu am citit volumele și mi-au plăcut foarte mult, comparativ cu filmele. Cărțile sunt chiar foarte bine scrise și firul narativ construit destul de bine.

    RăspundețiȘtergere