Rechizitele obligatorii pentru scoala in aceasta toamna


Au mai ramas doar cateva zile pana la inceperea anului scolar si, ca orice parinte organizat, trebuie sa te asiguri ca ai achizitionat toate rechizitele necesare copilului tau pentru a face urmatorul pas in cariera sa. Chiar daca nu va avea nevoie de prea multe obiecte in prima zi de scoala, este ideal sa faci proviziile pentru intregul ani pentru ca stim cu totii ca aceasta este perioada reducerilor pentru rechizitele scolare.

Pentru a face lucrurile mai usoare, specialistii din Lumea Copilariei Mogosoaia ti-au pregatit o lista de rechizite de care cu siguranta va avea nevoie copilul tau in acest an scolar si le-am impartit pe categorii ca sa iti fie mai usor sa te organizezi la cumparaturi.
Materiale pentru arta
„Acesti primi ani de scoala sunt incarcati cu multa arta manuala si creativitate in confectionarea de obiecte. Daca nu ai pregatit inca pentru copilul tau un set de materiale, ia in considerare optiunea de a incepe sa o faci. Creioane de colorat, foarfeci si alte obiecte sunt indispensabile pentru copilul tau, avand scopul de a-i dezvolta creativitatea atunci cand ajunge acasa. Acestea vor fi de folos si in activitatile extra-curiculare, cum sunt atelierele de week-end pe care le organizam sau orele de AfterSchool unde desfasuram tot felul de proiecte creative care necesita astfel de materiale”, explica Adina Radu Cosma, manager Lumea Copilariei.
1. Creioane colorate - O cutie de creioane colorate pentru mainile micute este ideala pentru copilul tau. Multi profesori prefera sa foloseasca un set de 8, 16 sau 24 de culori in nuantele standard.
2. Markere - Un pachet de 10 markere pun la dispozitie o multitudine de optiuni pentru cei mici. Poti incerca varianta markerelor care se pot curata la masina de spalat, este mai indicata in cazul fetitelor care viseaza sa devina designeri.
3. Carioci - In loc de creioane colorate, sau in completarea acestora, o optiune buna este cea a cariocilor colorate. Unii profesori folosesc aceasta optiune pentru a scrie colorat, a trasa linii sau chiar pentru a colora.
4. Foarfeci - In clasele mici, se cere deseori folosirea unor foarfeci pentru confectionarea anumitor obiecte, deseori fiind vorba de foarfeci pentru hartie. Majoritatea acestora sunt create pentru copii dreptaci, insa daca stii ca cel mic are predilectie in a folosi mana stanga, este de preferat sa cauti o foarfeca speciala pentru stangaci.
5. Imbracaminte speciala - Fie ca ii iei o bluza speciala sau ii dai un tricou mai larg, va fi mai putin probabil ca cel mic sa isi murdareasca hainele, ceea ce reprezinta un avantaj pentru mamici intrucat stim cu totii ce greu este sa scoti petele de carioca de pe tricou.
6. Lipici - Batonul de lipici este mult mai indicat pentru copii mici decat este lipiciul lichid. Motivele sunt evidente: este mult mai usor de tinut in mana si nu exista riscul ca acestia sa isi lipeasca degetele intre ele.
Materiale de scris
Pentru a invata abecedarul, a scrie cuvinte sau a trece pe foaie povestile imaginate, copilul tau are nevoie sa fie pregatit.
1. Caiete speciale - In primii ani de scoala se folosesc unele caiete speciale destinate pentru a-i invata pe cei mici sa scrie frumos si organizat. Asigura-te ca i le achizitionezi pe cele potrivite.
2. Creioane - cateva creioane micute pentru mainile micute ale copiilor ar fi indicate pentru primii ani de scoala, dar inainte de a le achizitiona, vorbeste cu invatatoarea. Exista posibilitatea sa nu fie permise si atunci va trebui sa ramai la varianta traditionala.
3. Gume de sters - Esentiale pentru scolari, gumele de sters trebuie sa existe in orice penar intrucat nu se stie niciodata cand este cazul sa corecteze o greseala mica inainte sa o vada invatatoarea. De asemenea, gumele de sters care se ataseaza la creioane sunt o idee buna intrucat exista mai putine riscuri de a le pierde.
4. Foi - In general, invatatorii cer ca elevii sa aduca la scoala coli pentru anumite proiecte sau teme. Uneori pot fi albe, alteori de diferite culori sau liniate in diferite modalitati.
5. Dosare - Pentru a nu pierde foile suplimentare, deseori este nevoie de dosare. Astfel, cei mici vor invata sa isi organizeze munca pe diferite categorii si sa aiba grija sa nu se piarda rezultatele obtinute cu multa truda.
6. Ascutitoare - Intrucat deseori creioanele se tocesc sau li se rupe varful chiar si cand sunt folosite de un adult, este de inteles de ce o ascutitoare trebuie sa fie nelipsita din trusa de scoala a unui copil. In plus, sunt micute si usor de folosit, astfel ca cel mic le poate folosi dupa bunul plac.
Sacose si cutii
Organizeaza materialele scolarului in cutiile potrivite astfel incat sa le poti gasi mereu la timp si sa le poti transporta la scoala si inapoi dupa cum are cel mic nevoie.
1. Ghiozdanul - Copii au nevoie de un ghiozdan de calitate, care sa aiba compartimente suficiente pentru toate necesitatile acestora. Cum nu le poti aseza sticuluta pentru apa sau pachetelul de mancare langa caiete, este ideal sa gasesti un ghiozdan care sa iti permita aceste optiuni.
2. Penarul - O idee buna este ca cei mici sa isi aseze stilourile si creioanele colorate intr-un loc sigur. De aceea un penar sau o cutiuta de plastic reprezinta o rezolvare a problemelor pentru toata lumea. Tu te asiguri ca nu le imprastie in tot ghiozdanul, in timp ce el/ea le va gasi mereu la locul lor.
3. Cutiuta pentru mancare - Pranzul sau chiar si gustarile dintre mese trebuie sa fie puse intr-un loc care sa le pastreze calitatea. Astfel o cutiuta sau o sacosa termoizolanta va rezolva problema, pastrand mancarurile sau fructele proaspete.
4. Sticla de apa - Pentru copii sticla normala de apa poate pune deseori probleme din cauza modalitatii acesteia de inchidere. De aceea, o sticla de apa speciala pentru copii ii va proteja de dezastrul de a se trezi cu toate lucrurile ude in ghiozdan si ii va hidrata corespunzator intreaga zi. Asigura-te ca il inveti sa o foloseasca astfel incat sa si-o poata reaproviziona singur atunci cand este nevoie. In plus, daca are si un vizual cu personajele din desenele lor preferate, cu atat vor fi mai multe sanse sa se hidrateze mai des.
Diverse
Nu uita ca, pe langa aceste lucruri, mai sunt cateva care sunt esentiale scolarilor.
1. Pachetul de servetele - Nu trebuie sa lipseasca din ghiozdanul celor mici pentru ca nu se stie niciodata cand se vor murdari pe maini sau vor avea nevoie sa isi sufle nasucul.
2. Dezinfectantul de maini sau servetele antibacteriene - Oricare dintre aceste variante functioneaza atunci cand cel mic se hotaraste sa manance un mar verde si nu s-a spalat pe maini. De asemenea, el poate folosi servetelele antibacteriene pentru a-si curata banca  sau pentru a preveni imprastierea bacteriilor care cauzeaza deseori raceli.
3. Saltea pentru odihna - Poate functiona foarte bine si un prosop  sau o paturica, care sa-i asigure un moment de relaxare copilului tau atunci cand are o zi incarcata.
4. Haine de schimb - Unele scoli impun acest aspect intrucat se pot intampla oricand accidente in baie, prin joaca cu apa sau alte activitati care pot implca murdarirea. Hainele de schimb sunt utile in orice situatie de urgenta si partea buna este ca pot fi pastrate la scoala.
Lumea Copilariei Mogosoaia organizeaza odata cu inceperea anului scolar Programul de AfterSchool cu ce include transportul copiilor la centru, masa de pranz: felul 1 si felul, asistenta copilului la realizarea temelor de catre un cadru didactic calificat, cursuri de limba engleza, sustinute de doua ori pe saptamana, precum si program recreativ si de odihna. Prin acest program, copiii au acces GRATUIT la locul de joaca al Clubului, dotat cu labirint cu bile, sala cu jocuri interactive EyePlay, sala cu puzzle gigant, curte cu gazon natural, leagane si balansoar. In cazul in care se alege varianta de program prelungit copilul va participa la diferite workshop-uri, cu o tematica diversa: pictura pe diferite suporturi (panza, sticla, lemn), art craft (decupaj-lipire, tehnica servetelului, reciclare), gatit si nutritie, dar si cursuri de cultura generala sau de logopedie.
In cadrul acestor ateliere, copiii vor invata sa-si dezvolte creativitatea si gandirea, dar mai ales, vor calatori in lumea alimentatiei sanatoase, unde vor invata ce este bine sa manance, de ce si cum se pot pregati alimentele, exersand chiar ei acest lucru. Atelierele de nutritie si gatit sunt perfecte pentru ca cei mici sa inteleaga rolul alimentatiei sanatase in viata noastra.
Preturile incep de la 599 lei/ luna in functie de programul ales. Multiple discounturi la facilitatile centrului pentru plata in avans. Lumea Copilariei Mogosoaia este locul unde se imbina perfect educatia si joaca. O locatie destinata copiilor cu varste intre 1 si 14 ani, unde sunt organizate ateliere pentru copii, petreceri si tabere de vara, cursuri si afterschool. Pentru mai multe detalii urmariti site-ul www.lumea-copilariei.ro sau ne puteti suna la 0754 317 679 sau la 031 420 57 87.



Share:

0 comentarii