Cartea de pe noptiera # 30 - Chemarea cucului - Robert Galbraith (J.K.Rowling)


Buna fetelor,

Dupa atatea carti siropoase, am zis ca ar fi momentul ideal sa va aduc in fata domniilor voastre si o carte politista,  ca nu mai citisem una cam de mult. Aceasta o aveam inceputa de ceva vreme, si m-a atras datorita autorului, sau mai bine zis a autoarei. Robert Galbraith este pseudonimul sub care J.K.Rowling a semnat primul sau roman politist, deci ma asteptam sa aiba potential.



Cormoran Strike este un veteran de razboi, lasat acasa din cauza ca si-a pierdut un picior pe campul de lupta, in Afganistan. Acum isi traieste viata destul de greu, fiind detectiv particular si tragand tare de la o luna la alta sa supravetuiasca. Atunci cand John Bristow vine sa ii propuna investigarea mortii surorii sale adoptive, realizeaza ca acest caz l-ar putea ajuta sa scape de majoritatea problemelor sale financiare.

Victima, Lula Landry, era un fotomodel renumit, care si-a gasit sfarsitul in urma unei cazaturi de la etaj. Cazul este clasat ca sinucidere, fata avand un istoric de probleme psihice, dar fratele victimei este convins ca fata nu si-ar fi luat viata, in nicio situatie. Ajutat de Robin, o secretara temporara, Strike intra in lumea fabuloasa a fotomodelelor, a actorilor si a creatorilor de moda si incearca sa dea de capatul povestii. Afla ca tanara isi cauta amilia adevarata, ca nu avea incredere in cei apropiati si ca nu se intelegea bine cu iubitul ei.

Povestea este foarte interesant structurata. Chiar daca cititorilor pare a fi usor monotona, prin prezentarea unor fapte simple, aflam ca personajul principal isi da seama de la inceput ca este ceva putred in toata povestea cu sinuciderea. Relatarea este asa facuta incat sa ne lase impresia ca detectivul stie deja cine este cu adevarat criminalul, punand cap la cap mici detalii care pentru cititori pot fi nesemnificative, dar pentru el sunt de o importanta capitala.

Intre timp, mai apare un cadavru, o prietena a defunctei este gasita moarta, si toate indiciile arata ca adevaratul criminal va lovi din nou, asa ca Strike trebuie sa il demaste cu rapiditate.

Dar cine este criminalul? Si ce legatura are cucul din titlu? Va las pe voi sa descoperiti, cartea o gasiti AICI, la un pret tare bun si transport gratuit.

Si Gabi citeste, asa ca va invit si pe la ea!

Voi ce carte ati citit in ultima saptamana?

Kiss Kiss.

Share:

2 comentarii