(P) Fii mereu pregatit de drum, in orice situatie

Cel mai bun si mai util accesoriu pentru o masina este o statie emisie receptie auto. Daca pana in urma cu vreo 5-10 ani, doar soferii de camioane beneficiau de aceste echipamente, acum toti conducatorii auto se pot bucura de aceasta metoda de comunicare.

Kit-ul complet al unei statii radio cuprinde: statia propriu-zsa - o cutie de mica dimensiuni, care include si difuzorul, usor de depozitat in masina, pe bord sau intre scaune, microfonul - folosit pentru transmiterea informatiilor, antena statie- de obicei atasata pe capota, si o multitudine de cabluri care unesc aceste elemente intre ele. Oricare ar fi modelul ales, trebuie calibrata, pentru a putea receptiona cu usurinta informatiile si pentru a reduce zgomotul de fundal. De asemenea, trebuie avut in vedere ca in Romania este legala utilizarea unei statii emisie receptie auto de maxim 4w.



Va intrebati poate de unde stiu eu atatea informatii despre acest subiect? Ei bine, de mai bine de 4 ani avem si noi o asemenea statie atasata la masina, si pana acum am avut parte doar de beneficii din urma ei. Cel mai important aspect al detinerii unei statii radio este posibilitatea de comunicare cu ceilalti soferi participanti la trafic. Astfel, primim informatii pretioase despre controalele din trafic - sotul meu este vitezoman, si aceasta statie ne ajuta sa mentinem banii in bugetul familiei, nu in Bugetul de stat, platind amenzi pentru incalcarea limitei de viteza permisa. :) In plus, comunicam informatii despre starea drumurilor - mai ales in conditii de iarna,ninsori puternice, polei, drumuri care nu au fost dezapezite, ploi puternice, ceata, anuntam drumurile blocate din cauza accidentelor sau a lucrarilor de amenajare, anuntam obstacolele aparute pe carosabil - copaci rupti de vant, dar si carutasi care nu poarta pe timp de noapte veste reflectorizante, putem cere informatii despre cele mai avatajoase trasee sau putem cere ajutor in cazul in care ni s-a stricat masina sau am ramas in pana.

Investitia pentru achizitionarea unei statii auto se face o singura data, neavand costuri suplimentare si este minina - un kit are preturi incepanad cu 250 lei - fiind mai ieftina decat o amenda pentru incalcarea limitei de viteza  :)

Share:

0 comentarii