(P) Alegeri bio - Cosul de legume

Toamna este in toi si orice gospodina este acum prinsa in nebunia conservelor. Castraveti murati de vara sau pentru iarna, zarzavaturi, zacusca, tocana, compot, dulceata, gem si alte tipuri de bunatati, care-ti lasa gura numai cand te gandesti la ele!

Ce faci insa cand majoritatea timpului iti este ocupat de job, vii acasa super-obosita, mai ai de facut si curatenie, mancare, sa-ti acorzi cateva momente placute alaturi de familie si prieteni, si nici nu ai timp sa te mai gandesti nici la retete?

Cea mai simpla si mai la indemana varianta este sa apelezi la Cosul de legume. Si nu la cel din piata sau cel din supermarket, cum ati putea crede in prima instanta, ci la un cos virtual, plin cu fructe si legume bio, dar si muraturi, conserve, dulceturi, ceaiuri, lactate si branzeturi, ba chiar si oua ecologice, si toate la un click distanta.

Preferatele mele sunt rosiile. Imi plac atat in stare proaspata, cu putina sare pe deasupra, dar si sub forma de suc de rosii sau rosii in bulion. Sucul de rosii il beau ca atare, pentru un plus de vitamine si minerale, bucurandu-ma in acelasi timp si de un anti-oxidant puternic - licopenul, care ma ajuta sa ma feresc de infectii si sa-mi mentin sanatatea sistemului cardiovascular. Apreciez ca este mereu proaspat, facut din rosiile coapte bine, de abia culese de pe camp.Rosiile in bulion le folosesc pentru a da gust bun mancarii sau pentru a face mai mai delicios sos pentru paste.



Sotul meu este, in schimb, disperat dupa castraveti. Nu conteaza cum sunt conservati - in otet sau varianta traditionala, in saramura, castraveti sa fie. Ar fi in stare sa-i manace aproape la orice mancare, sau chiar si simpli, taiati felii, ca o gustare sanatoasa.



Desigur, puteti sa alegeti si un cos cu legume, un mix de legume ales saptamanal, in functie de recolta care ajunge la maturitate in acea perioada. Puteti miza pe un mix de frunze pentru smoothie, un mix de plante aromatice, care nu trebuie sa lipseasca din nicio gospodarie, sau chiar un cos cu diverse conserve, atat dulci, cat si sarate.

Oricare ar fi preferintele noastre, sunt sigura ca de fiecare data ma bucur de produse sanatoase, proaspete, crescute natural, fara aditivi si conservanti, dar cu o valoare nutritionala mare.

Share:

1 comentarii