Cum sa consumi mai multe fructe si legume - Ghid pentru neincrezatori


Buna dragilor,

Cred ca se stie deja ca suntem un popor care considera ca cea mai buna leguma este carnea, nu? Stiu persoane care nu concep sa nu manance carne la fiecare masa, si care au impresia ca proteinele si grasimile sunt cele mai bune mancaruri din lume. Totusi, chiar daca nu vrem sa recunoastem, noi, adultii, suntem uneori mai mofturosi decat sunt copiii. Ne ferim de fructe si mai ales de legume, iar daca vedem ceva verde in farfurie, impingem cu furculita si facem niste mutre, incat gazda sau bucatarul isi pune la indoiala calitatile in ale gatitului.

N-am sa ma pun pe generalizat si o sa sa ma dau pe mine ca exemplu negativ de data aceasta. Am urmat in trecut o dieta bogata in proteine, insa foarte saraca in grasimi si carbohidrati. Da, m-a ajutat sa slabesc, insa pana in momentul in care pur si simplu m-am saturat pana peste cap de piept de pui, oua si lactate cu 0% grasimi si pofteam atat de mult la carbohidrati, incat am alunecat pe o panta periculoasa pentru toti cei care au probleme cu greutatea si am ajuns la greutatea initiala. Evident, vina a fost doar a mea, fiindca am dat iama in dulciuri, prajeli, grasimi nesanatoasa, stiti voi, toate lucrurile alea bune la gust, insa groaznice pentru sanatate.Vazand ca nu mai merge treaba - deja nu ma mai simteam bine in pielea mea, am decis sa fac o schimbare. Analizandu-mi stilul de mancare, am observat ca ar trebui sa scot tot ce nu-mi facea bine din alimentatie, insa sa aduc in locul lor produse sanatoase si gustoase, care sa-mi tina departe pofta de dulce nesanatos.

Am inceput, asadar cu legumele, iar cel mai mare avantaj a fost ca am avut posibilitatea sa le iau direct din gradina. Aceste legume le-am pus pe langa putina carne la pranz si pe langa un bol mic cu orez brun seara si asa am reusit sa acopar doua mese ale zilei. A ramas sa-mi bat capul cu mic-dejunul si cu o gustare de dupa amiaza. Mi-am propus ca dimineata sa mananc fructe, iar dupa amiaza sa beau un suc de legume, 100% natural.




Partea cu micul dejun cu fructe a functionat fix o saptamana, dupa care dadeam semne de "asa nu se mai poate". In cate moduri poti oare sa tai un mar sau o banana, ca sa nu te plictisesti? In plus, am ajuns la concluzia ca niste fructe simple nu-mi tin de foame pana la pranz, asa ca am trecut pe smoothie. Un iaurt, putina apa, fructe si legume de toate culorile - toate acestea puse in blender si consumate imediat dupa trezire, sau in locul primei cafele a zilei. Posibilitatile de combinare a aromelor erau nelimitate si efectele s-au vazut rapid si au constat intr-o stare de bine, o piele mai putin terna si mai multa energie.

Urma sa ma ocup si gustarea de dupa amiaza, sa nu mai fiu tentata sa dau iama in ciocolata. Am imprumutat storcatorul de fructe de la soacra-mea si m-am pus pe facut suc de...legume, ca asa mi-am propus. Aceasta etapa a durat fix 5 zile, fiindca am reusit sa ard motorul storcatorului. Fiind un model vechi, nu storcea bine nici fructele, nici legumele, si mai mult de jumatate din pulpa ramanea in aparat. Si cu siguranta nu avea nici garantie 10 ani la motor, ca daca avea, nu mai eram eu acum in cautare de storcator nou, nu?

Acum am pus ochii pe un storcator de noua generatie, vazut online intr-o reclama cu promotii Hurom. Cum n-am mai auzit de aceasta firma, m-am pus pe cercetat si am aflat ca aceste storcatoare sunt destul de interesante, avand un sistem de presare la rece, care scoate pana la ultima picatura de suc atat din fructe, cat si din legume sau frunze.

Mai mult, m-a intrigat faptul ca producatorul il recomanda a se folosi si la smoothie-uri, pasarea mancarii bebelusilor, ba chiar la supa, inghetata sau serbet. Pare sa fie foarte util la casa omului si sa inlocuiasca cu succes mai multa aparatura din bucatarie. Cu siguranta un astfel de storcator va face prepararea sucului o joaca.

Voi cum reusiti sa consumati mai multe fructe si legume zilnic? Obisnuiti sa consumati sucuri de fructe si legume?

Kiss Kiss.

*acest articol este scris pentru SuperBlog 2017.

Share:

12 comentarii

  1. Mie nu-mi iese asta cu mancatul sanatos si pace. Nu-mi plac fructele si legumele sub nici o forma.

    RăspundețiȘtergere
  2. Intr-o perioada mancam in fiecare dimineata sucuri de fructe preparate acasa, dar am abandonat acest obicei... O sa revin la el. :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu consum zilnic fructe si legume si am un storcator de aproape 2 ani si il folosesc in fiecare zi. Ajuta enorm la schimbarea stilului de viata.

    RăspundețiȘtergere
  4. Legume și fructe consum fără să exagerez însă sucuri nu! :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Un produs excelent pe care doresc sa-l achiziționez , singura șansa de a avea succes in alimentatia fetiței mele:

    RăspundețiȘtergere
  6. Da, si eu sunt o carnivora, dar nu pt ca asa am impresia, ci pt ca fara carne nu ma satur si imi tot vine sa mai mananc ceva. Si mai cred ca e sanatos ce-mi prieste mie, ce simt nevoia sa mananc, si nu ce spun ceilalti ca as avea eu nevoie. Ce am eu nevoie, eu stiu, nu altii. Ma refer la medici si restul ca ei, nu la bloggeri :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Cu siguranta ar trebui sa mancam mai sanatos. Insa savuram cu placere sucurile de fructe facute cu mana noastra, nu cele din comert.

    RăspundețiȘtergere
  8. Cam de trei ori pe saptamana imi fac dimineata un smoothie, mi-as face mai des, dar prefer sa o zbughesc pe usa cu un mar sau o banana pe care sa le rontai in mers.

    RăspundețiȘtergere
  9. Si eu am folosit un storcator imprumutat pana m-am hotarat sa-mi iau si eu unul! Cred ca cel prezentat de tine este mult mai performant decat ceea ce am eu

    RăspundețiȘtergere
  10. Succes cu proba, abia astept sa mi vina si mie noul storcator.

    RăspundețiȘtergere
  11. Mie imi plac mult fructele, mancate ca atare. Mult succes! :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Consum zilnic fructe, cat despre legume... le ador la cuptor sau gratar. Succes la notare, draga mea!

    RăspundețiȘtergere