Bea, Claudia, apa, ca n-ai de unde agiazma!


Buna dragilor,

Daca e sa o luam logic, eu ar trebui sa urasc apa cu pasiune. In primul rand, am amintiri neplacute de cand varul meu, bun baiat, s-a gandit ca ar fi frumos sa ma impinga in apa, de la o inaltime de vreo 2 metri, intr-o apa cam tot atat de adanca. Asta se intampla in urma cu vreo 18 ani, si chiar si acum fac semi-atacuri de panica daca imi vine apa direct in fata. In alta ordine de idei, eu sunt in zodia Taur in zodiacul european si Dragon de foc in cel chinezesc. Vi se pare cumva ca sunt zodii de apa? Nu, nu sunt! Cu toate astea, iubesc apa. Iubesc sa ma balacesc in ea, sa inot, sa stau sa ma relaxez, si de multe ori ma uita Dumnezeu sub dus, cu apa curgand, si nu ies de acolo decat atunci cand se aud batai in usa cum ca ar mai avea si alte suflete nevoie la baie.

Totusi, azi nu o sa va povestesc despre apa cunoscuta sub numele de apa de menaj, ci despre apa de baut. Apa noastra cea de toate zilele si despre relatia mea cu ea. Ca am cateva kilograme in plus, m-ati mai auzit plangandu-ma pe aici, asa cum m-ati auzit si luptand impotriva lor. Si nicio lupta cu kilogramele nu e castigata decat daca se confera organismului aportul zilnic de apa. Cu ideea asta am plecat eu la drum, horatata sa-mi educ organismul sa bea apa, pe principiul "Bea, Claudia, apa!". Pentru acasa, mi-am luat un aparat de filtrat apa, cani frumoase si pahare colorate. Am reusit sa imi impart nevoia de apa - sa zicem cel putin 2 litri pe zi, in 4 reprize, ca sa imi fie mai usor mental sa accept atata apa. Asadar, jumatate de litru dimineata pe stomacul gol, era primul pas. La inceput nici nu-mi mai venea sa ma ridic din pat de groaza apei, insa cu exercitiu, am ajuns acum sa ma pot lauda ca beau aceasta cantitate dintr-o singura suflare. Inca doua portii de apa am decis sa le consum dupa ce ma intorceam de la munca. Asta inseamna ca de la orele 16-17 pana dupa miezul noptii aveam langa mine apa, din care sorbeam mai ceva ca un betiv care soarbe din paharul cu lichidul lui Bachus.

Problema cea mare era la munca. Cum apa de la chiuveta de acolo era plina de calcar si nu se putea bea, si cum nu puteam sa car dupa mine apa de acasa, am cautat variante sa ma mentin hidratata si la munca. Cea mai simpla solutie a fost apa de izvor, si cea mai rapida, magazinul de la colt.


Am ales apa plata, fiindca mi se pare ca aluneca mai usor pe gat, si o sticla cu dichis,catre care sa intind de fiecare data mana cu placere. Pretul este decent, iar baxul de 12 sticle il pot cara cu usurinta pana in birou. In fiecare zi imi propun sa beau cel putin o sticla de apa de 0,5 litri in decursul orelor de munca, insa mereu ma trezesc ca o beau si pe a doua pana la sfarsitul programului. Si pentru a nu crede ca va spun povesti, am si dovezi solide:


A post shared by Claudia's Choice (@claudiaschoice) on

Cu putina ambitie, reusesc sa ma hidratez corespunzator zilnic, si chiar am ajuns sa iubesc apa si sa ma bucur de ea in fiecare zi.

Voi ce relatie aveti cu apa? Va place sa o beti sau o faceti de nevoie?

Kiss Kiss.

* Aceasta postare a fost scrisa pentru proba cu numarul 13 de la SuperBlog 2017.

Share:

26 comentarii

  1. O beau de nevoie. Din pacate nu consum minim 2l asa cum ar fi indicat.

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu nu prea beau apa...insa cand imi amintesc ca trebuie sa beau, beau cate jumatate de kg o data...Si noi avem la munca apa de la La Fantana, este foarte buna! Bafta in concurs!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aveam o colega de palier (erau mai multe firme) cu apa de la Fantana. Mereu eram cu paharul in mana la ea.

      Ștergere
  3. N-am vazut prim magazine apa La Fantana, eu beau Bucovina si mi se pare buna

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu iubesc apa, sunt mereu cu sticluta in geanta, succes la concurs.

    RăspundețiȘtergere
  5. Oh, am o relatie de iubire-ura! Cand imi e sete, beau foarte multa! Exagerat de multa! Ca exemplu, aseara am baut 6 cani cu apa intr-o ora. Ceea ce spune clar care e partea cealalta a balantei: nu bausem suficienta apa in timpul zilei :P

    RăspundețiȘtergere
  6. Si eu o urasc si o beau de nevoie. Incerc sa ma pacalesc a sunt fotomodela si o beau cu lamaie dar uneori merge, alteori nu.

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu inca merg pe ideea ca apa e vitala pentru ca din ea se face cafeua :)

    RăspundețiȘtergere
  8. mult succes, si noi folosim aceasta apa acasa!

    RăspundețiȘtergere
  9. Foarte frumos articolul, cu siguranta va lua un punctaj mare, eu pot sa zic ca beau si pentru ca am nevoie din cauza terapiei pe care o urmez, dar si pentru ca mi place, toamna-iarna e mai greu dar ma fortez si iese.

    RăspundețiȘtergere
  10. Daca mamanci alune sarate cred ca poti lejer bea si trei litri de apa imbuteliata.

    RăspundețiȘtergere
  11. Îmi place să beau apă când mi-e sete, atunci are gustul cel mai bun. În rest, mă mai și forțez uneori, că știu că trebuie.

    RăspundețiȘtergere
  12. Te admir pentru ca bei un litru de apa la birou. Eu atat cred ca beau toata ziua

    RăspundețiȘtergere
  13. Si eu tot cu apa La Fantana am crescut. Mi se pare cea mai pura, cu gustul mereu fresh. Si la noi in companie se regaseste :)

    RăspundețiȘtergere