Am si eu dreptul la o stampila!


Buna dragilor,

Astazi vom incepe cu un exercitiu de imaginatie. Care este primul curand care va vine in minte cand auziti cuvantul stampila? Sanse mari sa fie societate, firma sau afacere, nu-i asa? Sau poate banca, acte si semnatura? Cam aceasta este perceptia noastra cand vine vorba de acest instrument, il percepem ca pe ceva potrivit doar pentru mediul de afaceri, ceva ce ne ajuta sa rezolvam mai usor problemele de birocratie.

Cum ar fi insa daca stampilele ar face parte din viata noastra de zi cu zi? Vazusem nu de mult un videoclip pe Youtube, in care un tanar mutat in Japonia povestea despre Hanko, stampilele pe care locuitorii acelei tari le folosesc pentru a semna documente. Acestea sunt niste stampile speciale, care au parte de o personalizare la fel de speciala, facand parte din cultura japoneza de sute de ani.

Cum ar fi oare daca si la noi s-ar introduce stampila pentru oamenii de rand si n-ar mai fi specifica doar persoanelor juridice? Oare ce am putea face cu ea? Am stat, am gandit, am cugetat, si cred ca am gasit cateva intrebuintari cel putin interesante.

Stampila ar putea fi folosita ca un semn de proprietate, ca un watermark. Stiu ca poate parea amuzant, insa daca lucrati intr-un mediu cu foarte multi colegi, se mai pot intampla si chestii neprevazute. S-ar putea ca cineva sa va ia mancarea din frigiderul comun si sa o consume, lasandu-va flamanzi la pauza de pranz. Sau ca altcineva sa va ia topul de hartie pe care l-ati adus tocmai din depozit, special pentru a-l folosi la un proiect urgent. Stiu, neplacute ambele situatii, insa n-ar fi mai simplu sa aveti propria stampila cu numele nostru pe ea? Cu o simpla apasare, va veti declara bunurile ca fiind ale voastre si niciun coleg cu glume in program n-ar putea sa mai spuna "Nu stiam ca e lucrul tau, n-am vazut numele tau scris pe el".

O alta idee foarte utila ar fi folosirea unei datiere. Cunosc multe gospodine carora le place sa umple, in fiecare vara si toamna, sute de borcane cu diferite bunatati, dulci sau murate. Multora le place sa mai incerce si retete sau metode noi de conservare, asa ca o datiera ajuta gospodinele in cauza sa aiba o situatie clara asupra perioadei in care s-a pus la borcan ceva nou, si de asemenea poate sa observe cat timp se mentine acel ceva in conditii optime. In plus, am vazut ca acum exista in comert si stampile pe care le puteti personaliza acasa, avand litere si cifre, deci se poate scrie si numele retetei pe langa data ei. Si daca s-ar adauga si un fundal colorat la acea stampila, niciun borcan n-ar mai ramane neetichetat prin camara.



O ultima idee pe care o am in aceasta privinta este inspirata, oarecum, de mediul online. Stim deja de butonul de like de pe Facebook, nu? Cum ar fi sa il putem folosi si in viata reala, alaturi si de un buton de dislike? Ar fi interesant sa avem la noi o stampila cu doua capete, un capat cu care sa ne aratam multumirea, iar cu celalalt nemultumirea. Posibilitatile de folosire ar fi nenumarate, insa ar cere si un mic efort si din partea celor din jur. Ar fi interesant ca toate firmele sau persoanele prestatoare de servicii sa aiba un fel de condica de reclamatii si sugestii atasata afacerii lor. Asa am putea cota aceste persoane in functie de modul in care ni se adreseaza, modul in care se comporta si modul in care ne servesc. Ar fi o idee buna de incercat in cadrul restaurantelor, de exemplu. La intrarea in asemenea localuri, ar fi amuzant sa fie un panou, in care clientii sa voteze daca le-a placut sau nu mancarea, muzica, personalul. Stiu ca exista variantele online de cotare a acestor servicii, dar nu toata lumea are acces sau nu toata lumea doreste sa intre in contact cu mediul online, asa ca o varianta offline cred ca ar avea succes. Asta ar da oamenilor sansa sa coteze singuri de cate stele este sau nu este un serviciu.



Voi ce parere aveti despre ideile mele? Credeti ca s-ar putea aplica in viata de zi cu zi?

Kiss Kiss.

*Acest articol a fost scris pentru proba cu numarul opt din SuperBlog 2017.

Share:

40 comentarii

  1. O stampila cu numele blogului mi-ar placea si mie, succes la concurs :)

    RăspundețiȘtergere
  2. O datiera pentru borcane este ideala, o stampiluta Colop micuta cu numele meu pe ea am si eu...o pun de regula pe carti, atunci cand le inprumut sa se stie ca sunt ale mele! Mult succes in concurs!

    RăspundețiȘtergere
  3. Mult succes in competitie! Si eu vreau stampila cu numele blogului:))))

    RăspundețiȘtergere
  4. Mult succes in competitie. Eu una mi-as dori o stampila care sa ma reprezinte, una care sa fie speciala si sa o folosesc ori se cate ori am nevoie.

    RăspundețiȘtergere
  5. Si eu as fi incantata sa avem fiecare cate o stampila personalizata in loc de semnatura. Eu mi-as face una cu smiley face.

    RăspundețiȘtergere
  6. Si eu imi doresc sa imi concep o semnatura amuzanta. :D

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu ar strica sa ne putem personaliza lucrurile sau locurile cu stampila blogului! Ce idee buna!

    RăspundețiȘtergere
  8. I-am cumparat fetitei mele tot felul de stampile cu care se joaca. Acum ma gandesc sa imi fac si eu una si sa imi stampilez cartile

    RăspundețiȘtergere
  9. Foarte bun articolul! Si eu tot stampile de la Colop folosesc. Nu cred ca am avut de la alt brand. Mult succes la superblog!

    RăspundețiȘtergere
  10. O stampila personalizata cu numele blogului mi-as dori, iar datiera cred ca mi-ar fi de folos.

    RăspundețiȘtergere
  11. treaba cu ratingul, sa zic asa, ar fi tare interesanta! serviciile trebuie apreciate cumva si cred ca asta ar fi o solutie

    RăspundețiȘtergere
  12. Deja folosesc cea de a doua ta idee, cat despre rating la restaurante nu cred ca ar merge, ar plati patronii pe careva sa stampileze like, like, de dimineata pana seara.

    RăspundețiȘtergere
  13. Mi se par super tare stampilele astea si am descoperit magazin fizic la mine in oras.

    RăspundețiȘtergere
  14. Eu am o stampila cu numele blogului si o folosesc destul de des. Tot de cei de la COLOP facuta.

    RăspundețiȘtergere
  15. O stampila cu data, cu fundal frumos colorat i-ar fi utila mamei. Ea produce multe borcane cu “bunataturi” de care ne bucuram iarna. Nici mie nu mi-ar displacea o stampila cu numele meu. 😊

    RăspundețiȘtergere
  16. Imi place ideea cu stampilarea cartilor. Cate carti am pierdut.... Nu mi-au mai fost returnate.

    RăspundețiȘtergere
  17. Foarte interesante ideile tale. Mai ales cea cu Like/dislike. :) Succes!

    RăspundețiȘtergere
  18. Eu am deja 2 stampile pe care le folosesc zilnic la cabinet. Ambele sunt de la Colop si-s foarte bune!

    RăspundețiȘtergere
  19. Super idee!
    Eu am o stampila pentru cartile din biblioteca- e de fapt o datiera, imi place sa rascolesc cartile, sa-mi aduc aminte cand le-am cumparat si de unde...

    RăspundețiȘtergere
  20. Tu chiar ai dreptate, o datiera mi-ar fi tare utila. In plus as vrea si una cu numele blogului meu

    RăspundețiȘtergere