Cartea de pe noptiera #38: Biblia Pierduta - Igor Bergler


Buna fetelor,

Cu toate ca ziua de lectura era joi, ieri nu am reusit sa termin cartea, si nici nu am vrut sa ma grabesc, ci sa o citesc pe indelete. Cartea de astazi este scrisa de Igor Bergler, autorul roman care a spart topurile vanzarilor cu aceasta carte, vanduta in mai mult de 82.000 de exemplare.



Cartea are 554 de pagini si a fost publicata la editura Rao, are hardcover si deasupra ei coperta colorata. Cu toate ca este destul de mare, ma asteptam sa o citesc mai repede, dar am realizat inca de la inceputul ei ca imi va lua ceva timp sa o devorez. Nu din cauza ca este o carte greoaie, nici pe departe, insa are foarte multe informatii valoroase in ea, date istorice, pe care am vrut sa le absorb. De asemenea, la inceput chiar eram deranjata impartirea pe capitole, 136 la numar, dar pe parcurs am ajuns chiar sa le apreciez, deoarece delimiteaza foarte bine informatiile din carte.

Charles Baker este un profesor american, venit in Sighisoara la o conferinta de istorie. Insa nu-i prea tihneste conferinta, deoarece este implicat, fara voia sa, intr-o serie de crime foarte ciudate. Sunt gasite de fiecare date cate trei cadavre sub forma de cruce, fara diferite parti ale corpului, insa cu urme de colti pe gat si cate o stampila reprezentand un diavol. Chiar daca totul pare o inscenare, exista insa o alta problema - la fiecare set de crime este inregistrata cate o imagine foarte ciudata - umbra unei fiare cu gheare, colti, si ochi infricosatori, fara sa exista insa nimic ce ar putea sa o proiecteze. Totul se complica in momentul in care aflam ca profesorul se afla in Sighisoara cu alt scop - sa gaseasca o sabie pentru care bunicul lui a pierdut mai mult de 50 de ani in cautarea sa. Chiar daca pana atunci Charles nu credea cu adevarat in legenda sabiei, vizita unui batran, care ii ofera ceva ce pare a fi Biblia lui Gutenberg, ii ofera alta perspectiva asupra intregii povesti.

Christa, agenda Interpol desemnata sa se ocupe de acest caz, va fi cea care il va ajuta pe Charles Baker sa puna lucrurile cap la cap si sa afle mai multe despre Biblia lui Gutenberg, Codex Gigas, adevarata poveste din spatele vampirismului lui Vlad Tepes si multe altele. In cautarea adevarului, ajunge in Praga, Londra, Washington afland ca detinatorul Bibliei Pierdute este cel care are puterea sa distruga cea mai mare putere din lume. Insa oamenii nu sunt cine par a fi, exista conflicte de interese si finalul cartii este atat de neprevazut, incat m-a lasat masca!

Daca va tenteaza si pe voi sa aflati cine sunt cei care conduc lumea, ce soarta vor avea si ce reprezinta de fapt acea umbra fioroasa prezenta la fiecare crima din acest cerc de mai bine de 500 de an, va invit sa lecturati cartea :) Se gaseste in categoria de carti de beletristica, si acum are reducere semnificativa si transport gratis!

Biblia Pierduta mi-a placut foarte mult, si chiar e tipul de carte pe care cu greu o lasi din mana. Igor Bergler stie cum sa combine ocultul, istoria, traditia, conspiratia mondiala si stilul politist cu putin sex-appeal si un dram de umor. iar finalul te face sa pui cumva sub semnul intrebarii cam tot ce stiai sau credeai ca stii pana acum.

Voi ce carte ati citit in ultima vreme?

Kiss Kiss.


Share:

29 comentarii

  1. Este destul de voluminoasa aceasta carte si cred ca ar trebui sa imi placa tare mult sa ma apuc de ea. Sunt in dubii ... Eu nu citesc atat de mult ca tine si uneori regret ca nu am suficient timp si pentru asa ceva!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, este destul de mare, si are o multime de informatii, dar eu zic ca merita!

      Ștergere
  2. Ultimele doua carti citite de mine sunt Portile de foc si Crima Mumiei. :) Tare recenzia, chiar m-ai facut curios de carte.

    RăspundețiȘtergere
  3. E de ceva timp si pe lista mea. Frumoasa prezrntare :*

    RăspundețiȘtergere
  4. eu am bifat-o, mi-a placut la nebunie! e ceva in stilul lui dan brown, imi place imbinarea asta a istoriei cu actiunea, e tare misto! plus ca stilul de scriere mi-a placut, eu am devorat-o destul de repede

    RăspundețiȘtergere
  5. Interesanta cartea. Trebuie neaparat sa ma apuc si eu iar de citit :))

    RăspundețiȘtergere
  6. cred ca mi-ar placea sa o citesc, nu prea am timp, dar o sa retin titlul!

    RăspundețiȘtergere
  7. Interesanta carte! Seamana cu Inferno si abia astept sa o citesc!

    RăspundețiȘtergere
  8. Hmmm, nu prea sunt eu adepta acestui tip de carte :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Ultima carte citita a fost Cuptoarele lui Hitler...sunt pasionata de acest subiect din istorie si de tot ce tine de Holocaust. Ti-o recomand daca esti pasionata de istorie :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tot intr-o oarecare tenta e si Hotul de Carti, cu evrei si razboi. Nu dezbate atat de mult subiectul, dar eu zic ca e interesanta!

      Ștergere
  10. Orice carte care are un pic de umor si conspiratie merge la inima mea. Nu am citit-o dar m-ai facut curioasa. Data viitoare o sa o caut si eu!

    RăspundețiȘtergere
  11. Nu am mai pus mana pe o carte "adevarata" de ani de zile. Eu vanez ofertele la ebook-uri.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E-book-uri citesc si eu foarte des, mai ales ca le pot citi si pe telefon, cand am putin timp liber!

      Ștergere
  12. Interesanta alegerea ta... Sa fiu sincera...am inceput o carte de asta-vara si nici acum nu am apucat sa o termin :)))))))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am inteles :)) Eu n-am reusit sa ma intind niciodata atat de mult cu o carte! Ma omoara curiozitatea!

      Ștergere
  13. Ma tenteaza de ceva vreme...credeam ca are legatura stransa cu crestinismul...

    RăspundețiȘtergere