Cum sa alegeti patutul potrivit pentru copil


Buna fetelor,

Mda, stiu ce o sa ziceti cand o sa cititi acest titlu. Ori ca ma gandesc sa fac un bebe (lucru ce n-ar fi exclus), ori vorbesc in necunostinta de cauza. Ei bine, adevarul e undeva pe la mijloc, asa ca ar fi mai bine sa dezvolt subiectul.

Vine un moment in viata orcarei femei cand apare dorinta/nevoia de procreare. Fie ca il numim ceas biologic, fie ca dam curs sintagmei "ridica o casa, sadeste un pom, fa un copil", uneori pare a fi ceva inevitabil. Ajunse in acest moment, ne gandim, daca suntem usor perfectioniste, ca vrem tot ce e mai bun pentru viitorul pui de om. Asadar, cautarea incepe, sa ne dovedim noua, in primul rand, ca putem face casa un camin pentru 3 in loc de 2.

Daca sunteti in aceasta ipostaza, eu zic ca primul lucru la care ne gandim pentru bunastarea bebelusului ar fi patutul. Adica viitorul lui de dormit, de joaca, loc de unde va fi sorbit din priviri sau de unde se va ridica, plin de emotii, in picioruse. Cautam astfel cel mai bun patut, de cea mai buna calitate, rezistent pentru toata zbantuiala ce va urma, practic, comod. Un exemplu de patut, care intruneste toate calitatile de mai sus, este cel de la mamotato. Este facut din lemn de pin, vopsit cu vopsea pe baza de apa, sigura pentru copii, are 3 pozitii reglabile si un sertar unde se poate tine, de exemplu, rezerva de scutece si servetele umede. Este recomandat pentru copii de la 0 la 4 ani si este stabil si sigur, si se monteaza foarte usor.


Patutul vine la pachet cu o saltea inovatoare, cu trei straturi speciale - cocos, spuma si hrisca. Straturile de cocos si de hrisca sunt antialergice, inhiband dezvoltarea microbilor, si previn supraincalzirea si transpiratia excesiva. Impreuna cu stratul de spuma, mentin o pozitie corecta a coloanei vertebrale.

Foarte util la casa viitorilor parinti este si un leagan sau un balansoar cu vibratii, care va permite micutului sa priveasca in jurul lui si din alt punct de vedere decat bratele celor dragi si sa se relaxeze in acelasi timp. Miscarile de vibrare vor da senzatia de leganare lenta, care va linisti bebelusul si va oferi un somn lin. Daca bebe nu vrea sa doarma, are la dispozitie diferite jucarii care ii vor stimula atentia, astea in cele mai bune conditii de siguranta.

Voi ce parere aveti?  Ce criterii de alegere a lucrurilor esentiale pentru noi-nascuti aveti?

Kiss Kiss.

Share:

2 comentarii

  1. cred ca patutul pentru bebe e musai sa fie din lemn si reglabil pe inaltime dar n-ar strica sa aiba si ceva desene sau stickere pe el.

    RăspundețiȘtergere