Review - Dischete Stridex cu acid salicilic 1%


Buna fetelor,

Ma simt de parca nu am mai facut un review de secole. Ieri ma uitam pe Youtube si am vazut o reclama cu niste dischete pentru curatarea tenului de la Stridex. Si ma gandeam eu asa, in mintea mea, ca mi-ar trebui si mie asa ceva. Apoi am realizat cat de blonda sunt, ca am si eu acasa, fix de la Stridex, si le folosesc cu mare drag si spor, ba chiar le-am introdus si in preferatele lunii.

Asadar, astazi vorbim despre dischete pentru curatarea tenului, in varianta cu 1% acid salicilic:


Ce spun ei: Curata porii, inlatura inclusiv reziduurile lasate de demachianti. Elimina punctele negre si previne aparitia cosurilor.

Ce spun eu: Le-am vazut pe iherb, si am zis ca mi-ar trebui si mie asa ceva. L-am pus in cos, si am asteptat cu nerabdare sa ajunga in posesia mea. Dupa cum se vede, dischetele vin intr-un ambalaj tip borcanel, cu capac care se inchide prin insurubare. Vine si protejat cu folie, deci are un mare plus.


Chiar daca vin ambalate in borcanel (ambalaj mai putin igienic, din punctul meu de vedere), mi-au placut, deoarece sunt asezate una peste alta, si in momentul in care iau una, nu o ating pe cea de sub ea. Dischetele sunt destul de marisoare, cat o discheta demachianta clasica, sunt texturate si subtiri.



Fiind foarte imbibate in solutie, sunt foarte usor de folosit, nu zgarie tenul si nici nu il agreseaza. Eu folosesc aceste dischete seara, dupa curatarea tenului. Le aplic pe zona T, zona unde imi mai apar monstruleti, insistand pe nas si in jurul gurii. Nu se absorb perfect in piele, lasa o usoara pelicula, care nu e grasa, ci mai degraba ca o masca-film, usor uscata. Ca si senzatie, tin sa va precizez ca simt o usoara furnicatura la nivelul tenului cand o aplic, dar nu ceva neplacut, ci ca un masaj. Acidul salicilic are diferite rezultate pe diferite tipuri de tenm, asa ca am zis ca este important sa va expun si parerea mea. Mirosul este usor mentolat, pe mine nu ma deranjeaza, insa aveti grija daca aveti tenul sensibil, deoarece menta poate fi iritanta. De asemenea, are si alte ingrediente iritante pentru tenul sensibil, deci veti decide voi daca este bun sau nu pentru nevoile tenului vostru.

Avand o concentratie mica de acid salicilic, de 1%, efectele nu se vad imediar, dar in timp observ ca tenul arata mai bine, iar punctele negre par sa se mai reduca. Daca nu aplic nimic dupa ele, simt ca tine putin pielea, dar de obicei aplic in continuare serum si crema si nu am nicio problema.

Daca va intereseaza produsul, sau doriti sa incercati si alte variante, pe site-ul celor de la iherb veti gasi aceste dischete in diferite concentratii, 0.5%, 1% sau 2% acid salicilic.

Ingrediente:

Active ingredientPurpose
Salicylic acid 1.0% (w/w)Acne medication
Inactive ingredientsAmmonium lauryl sulfate, ammonium xylenesulfonate, citric acid, DMDM hydantoin, fragrance, menthol, PEG-40 hydrogenated castor oil, PPG-26 buteth-26, purified water, simethicone, sodium ascorbyl phosphate, sodium borate, tetrasodium EDTA, tocopheryl acetate

Cantitate: 55 de dischete.

Valabilitate: indicata pe ambalaj.

Pret: 4.59 $.

Unde se gaseste: pe iherb, AICI.

Voi ati incercat astefel de dischete pentru curatarea tenului?

Kiss Kiss.

Share:

31 comentarii

  1. Nu le-am incercat, dar suna interesant. Si eu am probleme uneori cu monstruletii.

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt destul de ieftine si in ultima vreme am facut o obsesie pentru produsele cu acid salicilic

    RăspundețiȘtergere
  3. Nici eu nu le-am incercat pana acum, dar dupa prezentarea facuta, cu siguranta vor fi pe lista de cumparaturi!

    RăspundețiȘtergere
  4. nu stiam de ele, am avut ceva de genul dar nu mi-au placut!

    RăspundețiȘtergere
  5. N-am incercat..din fericire niciodata n-ama avut astfel de probleme

    RăspundețiȘtergere
  6. Cate produse exista pe piata de care nu stiam...

    RăspundețiȘtergere
  7. Sunt curioasa daca se gaseste si pe la noi!

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu am niște produse cu acid salicilic pe care le aplic o data sau de doua ori pe săptămana si sa stii ca rezultatele se văd.
    De aceste dischete nu stiam

    RăspundețiȘtergere
  9. eu am probleme mai mult cu punctele negre decat cu cosurile. bine, recunosc, mai imi apare si mie cate unul, rar :D mie imi plac dischetele de genul, chiar sunt practice!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa le consider si eu, mai ales ca nu trebuie sa astept sa isi faca produsul treaba, pot trece direct la celalalt pas de ingrijire.

      Ștergere
  10. sunt deja multe produse pt gomaj chimic cu acid salcilic. Eu am unul si sunt multumita: inca apar puncte negre dar le curata mai bine, si mai ales nu se suprainfecteaza. Recomand!
    O sa tin minte pe viitor daca comand, pt ca mi se pare usor de aplicat (eu acasa am solutie lichida)

    RăspundețiȘtergere
  11. Si eu folosesc dischete asemanatoare de la Avon si sunt multumita de ele.

    RăspundețiȘtergere