3 idei de tinut minte atunci cand faci bagajul de vacanta


Buna fetelor,

Da, stiu, s-a terminat de mult vara, ba chiar ne da tarcoale iarna, nu toamna, dupa cum ne arata gradele din termometru. Totusi, eu ma gandesc la vacanta. De cand ma stiu, nu m-a prea incantat caldura si vara. Da, e ok cateva zile la mare, dar atat. Imi pastrez toata energia pentru toamna, cand e frig afara, e ceata, frunzele copacilor au o culoare de-ti ia respiratia, deci este momentul ideal de calatorit.

Inca un motiv in plus pentru o vacanta toamna este aniversarea casatoriei noastre. Anul acesta implinim doi ani de casatorie, si eu zic ca trebuie sa mentinem traditia calatoriei de ziua noastra. Ca sa nu fie cu suparare, am decis asa - fiecare alege o destinatie de calatorie in fiecare an, fiindca suntem persoane diferite si avem gusturi diferite, lucru care mi se pare perfect normal. Sotul a ales unde mergem in luna de miere, facandu-mi o supriza foarte placuta! Eu am ales in primul an, si am mai bifat cateva obiective pe lista mea de locuri de vizitat. Acum este randul lui, si nu vrea sa imi zica nimic despre destinatia scurtei noastre vacante. Doar doua indicii mi-a dat - sa cumpar doua trolere si sa iau cateva schimburi de haine si cateva prosoape mari in plus.

Partea cu trolerele am rezolvat-o rapid. Cu cateva click-uri online, am gasit ce cautam pe DeDrum, si deja sunt in posesia a doua trolere in marime medie, ideale pentru o vacanta scurta, dar cu extra prosoape :) Unul e mov, unul e gri, sa nu avem ocazia sa le incurcam.


De acum urmeaza partea dificila, si anume impachetarea. De fiecare data cand sunt pusa in fata unui morman de haine, de produse de ingrijire si de prosoape extra :), ma cam apuca panica. Nu prea imi iese de fiecare data bagajul asa cum vreau, asa ca de multe ori se intampla sa refac bagajul de 2-3 ori. Ori nu-mi place cum stau sosete, ori am uitat sa pun pijamalele. De data asta insa mi-am facut temele din timp, am cautat prin online sfaturi despre cum sa fac bagajul ideal, asa ca va voi da si voua niste idei bune, ca sunt sigura ca nu sunt singura cu aceasta problema.

1. Nu impachetati lucruri de care nu aveti nevoie. Pentru o mini-vacanta de 3 zile, cu siguranta nu o sa aveti nevoie de 4 pijamale pufoase, 20 de perechi de sosete sau 5 palete de machiaj. Fiti realiste, fiindca multe din ele nici nu vor fi scoase din bagaj.

2. Rulati hainele, nu le impaturiti. Prin rulare, hainele nici nu prind cute, si ocupa si mai putin loc in bagaj. Gasiti pe internet tutoriale despre cum puteti  sa rulati hainele in cel mai economic mod, si va recomand sa le vizualizati pentru a va face o idee mai buna despre ce vorbesc.

3. Setati prioritatile. Puneti la suprafata bagajelor lucrurile de care veti avea nevoie cel mai curand, si lasati-le pe cele mai putin importante sa intre primele in bagaj. Asa nu veti fi nevoite sa rascoliti tot trolerul pentru o esarfa, daca vremea de afara se schimba brusc.

Voi ce sfaturi aveti pentru un bagaj complet si compact?

Kiss Kiss.

Share:

6 comentarii

  1. eu am in troler dar e destul de mic. Daca as pleaca intr-o vacanta mai lunga de 3-4 zile, sigur nu ar fi suficient. Ce-am aflat nou azi? Despre rulatul hainelor, Zău daca stiam de varianta asta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Se zice ca e cea mai buna metoda. Cand impaturesti, fac hainele cute. Cand rulezi, nu!

      Ștergere
  2. am vazut eu ceva tutoriale cu haine rulate, la aia intra o jumate de dulap in troler, la mine intra 3 haine. cum vine asta????

    RăspundețiȘtergere