Cartea de pe noptiera # 37 - Ultima scrisoare de dragoste - Jojo Moyes


Buna fetelor,

Pentru astazi planuiam sa va arat ultima carte primita de la Libris, Biblia Pierduta. Numai ca de abia ieri a reintrat in posesia mea, fiindca am uitat-o peste hotare in ultima plecare acolo. assa ca am reluat lectura, dar n-am apucat sa o termin.

Astea fiind spuse, sa aducem in prima plan cartea de astazi. Dupa ce am devorat "Inainte sa te cunosc", am aflat de aceasta carte, despre care se zicea ca este si mai buna decat sus-numita. Nu mi s-a parut la fel de intensa, nu mi-a smuls nicio lacrima, a fost putin ambigua la un moment dat, cu toate ca banuiam cum sta treaba! O carte buna insa, asa ca am decis sa v-o prezint si voua:


Ellie Haworth pare a fi o femeie implinita. Are 30 de ani, o slujba buna ca si ziarista, o situatie financiara ok. Are insa si o problema - este incurcata cu un barbat insurat, si este convinsa ca aceasta aventura nu se va incheia bine. Cautand subiecte noi pentru articolele sale, Ellie gaseste in subsolul redactiei o scrisoare din anul 1960, scrisa de un barbat catre o femeie casatorita, careia ii cere sa il urmeze.

Actiunea se transpune in trecut si este usor incurcata, din punctul meu de vedere. In anul 1960, Jennifer Stirling este implicata intr-un accident de masina, accident care o lasa cu mari lacune in memorie. Nu isi recunoaste sotul care vine sa o viziteze, nu isi recunoaste prietenii si familia, si nici pe ea nu se recunoaste. Reajunsa acasa, incearca sa intre in rolul social si familial pe care il avea inainte de accident, dar simte ca ceva nu este cum trebuie sa fie, ca lipseste ceva, sau cineva.

Intr-o zi, da peste o scrisoare de dragoste, scrisa de un barbat catre ea, in care acesta ii scrie despre pasiunea dintre ei. Dupa acea scrisoare, urmeaza altele, si Jennifer incearca sa isi dea seama cine ar putea fi barbatul misterios, de care nu-si aminteste nimic. Afla intr-un final, de la sotul ei, ca a existat un alt barbat in viata ei, dar a murit in accidentul de masina suferit.

Totusi, se pare ca barbatul nu a murit, ci reapare in viata ei, dupa 4 ani de la accident. Intre timp, situatia se complica mai mult, si chiar daca Jennifer isi aduce aminte de sentimentele sale intense pentru acel barbat si el inca o mai iubeste, sunt multe obstacole in calea dragostei lor.

Vor reusi oare sa le treaca? Va las pe voi sa le descoperiti - AICI gasiti cartea, si mai departe stiti voi ce sa faceti cu ea :)

Voi ce carte ati citit in ultima vreme?

Kiss Kiss.

Share:

38 comentarii

  1. Acum citesc in paralel doua carti, e prima data cand fac asta si stiu ca nu e ok. Bibliotecara de la Auschwitz si Splendida cetate a celor o mie de sori.

    RăspundețiȘtergere
  2. Un subiect foarte siropos si misterios. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. La tine am descoperit numai carti frumoase. multumim de recomandare

    RăspundețiȘtergere
  4. Am multe carti pe wish list, multumim <3

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu imi place suspansul...Mie imi place sa stiu finalul unei carti ca sa ma pot apuca de citit. Mereu citesc ultima pagina si apoi o iau cu inceputul :))) cu cine ramane in final, cu sotul sau amantul?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. N-as putea sa iti spun, poate vrea cineva sa citeasca si eu stric supriza! :D

      Ștergere
  6. Suna bine, imi plac cartile care ma tin in suspans

    RăspundețiȘtergere
  7. Interesant ca sotul i-a spus ca amantul a murit. Dincolo de asta, mi se pare infiorator sa uiti totul despre tine...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu uit daca am facut sa nu o chestie si mi se pare nasol, dar sa uit cine sunt...

      Ștergere
  8. Pare foarte interesanta cartea. :) In ultimul timp am citit numai carti de povesti baietelului meu :)))

    RăspundețiȘtergere
  9. In ultima vreme am rasfoit bestseller-urile ce au fost inspiratiepentru serialul Sex & The City - http://whitecharm.ro/

    RăspundețiȘtergere
  10. O carte interesantă. Cărțile cu multe poze sunt in top! Nu pot sa fac nici o mișcare fără ca cea mica sa ma controleze.
    Mai citesc Super nany pentru ca am înțeles ca acolo as găsi una din soluțiile copilului meu

    RăspundețiȘtergere
  11. Mie imi plac mult cartile scrise de Jojo Moyes. Le-am citit in engleza pentru ca nu mai aveam rabdare sa se traduca la noi.
    In clipa de fata, citesc "Te voi gasi" de Oana Arion si, pentru ca sunt pasionata de lectura, am organizat un concurs pentru cititori oferind cartea "Rasistii" drept premiu pentru luna octombrie :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu cred ca ma apuc sa citesc "After you", tot in engleza, ca nu mai am nici eu rabdare!

      Ștergere
  12. Am citit Inainte sa te cunosc si pentru o buna perioada de timp chiar vreau sa o las pe Jojo Moyes sa stea in asteptare. Abordeaza anumite subiecte care ma intristeaza si prefer sa le consum in doze mici.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cartea asta chiar nu mi s-a parut prea trista. La "Inainte sa te cunosc", am plans ultima jumatate de carte!

      Ștergere
  13. Eu am vazut filmul "Inainte sa te cunosc" si nu am fost foarte fascinata de el... astfel incat nici cartea nu m- tentat. Acum...nu stiu ce sa zic nici de aceasta..cred ca Jojo nu este o scriitoare pe placul meu... :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu niciodata n-as putea compara o carte cu un film. Filmul e facut prin prisma redactorului, nu poate sa nuanteze toata cartea!

      Ștergere
  14. Eu in ultima vreme am citit Coliba Unchiului Tom, ti-o recomand cu drag!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca am citit-o candva, dar nu e rau sa o recitesc! Multumesc de recomandare!

      Ștergere
  15. Ador cartea Inainte sa te cunosc parca as fi scris o eu :)) asa de mult imi place cum e scrisa , fix pe gustul meu , insa n am reusit sa o termin deoarece e prea buna si nu vreau sa se termine asa repede , citesc cate putin ,cat despre cartea aceasta , hmm , sincer nu cred ca mi-ar place cam alambicata .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Inainte sa te cunosc" m-a uns si pe mine pe suflet, dar eu am stat treaza noaptea sa o citesc!

      Ștergere
  16. NU am pus mana pe ea inca, dar o am pe lista!

    RăspundețiȘtergere
  17. Este o carte pe care imi doresc sa o citesc

    RăspundețiȘtergere
  18. Am citit.o p.asta si sa stii ca mi.a placut mult! Celalata e prea lacrimogena pentru gustul meu

    RăspundețiȘtergere