Pasi de urmat pentru crearea unei platforme ecommerce
Buna fetelor,
Nu stiu daca ati observat, dar majoritatea magazinelor migreaza spre online. Fie ca e vorba de un magazin de haine, de cosmetice, sau chiar de un magazin alimentar, in ultima vreme se infratesc si cu mediul virtual, sau in unele cazuri renunta la magazinele fizice pentru cele online. Explicatia din spatele acestei miscari strategice este una foarte simpla, si am sa v-o prezint, asa cum o consider eu a fi. Cheltuielile sunt mult mai mici pentru un magazin online, decat pentru unul fizic. In cazul unui magazin fizic, in primul rand apare chiria. Daca patronul vrea un loc foarte bun, cu vad puternic, frecventat des de posibili cumparatori, trebuie sa scoata din buzunar cateva sute bune de euro. Asta pentru un spatiu de cativa metri patrati. La aceasta cheltuiala se mai adauga si utilitatile - apa, curent, incalzire, si asa se mai aduna inca o suta de euro, pe usor. Amenajarea spatiului pe bunul plac, instalarea unei metode de supraveghere, poate angajarea unei vanzatoare in plus, si costurile sar de 1.000 de euro, garantat.
In online, lucrurile stau mult mai simplu. Ai nevoie de acces la un calculator, cateva poze bune, cu care sa iti poti prezenta marfa, si de un magazin online performant. Pasii de urmat sunt si mai simpli. Intri pe o platforma online, gen Blugento, iti faci cont si lasi profesionistii sa se ocupe de toate :)
Platforma ecommerce - Blugento
Aceasta platforma online ofera idei de magazine pentru toate tipurile de vanzatori. Fie ca vinzi cateva lucrusoare hand-made, ca ai o afacere in plina dezvoltare sau ca esti deja magazin de top, gasesti fix ce ti se potriveste prin cele 3 tipuri de magazin - Boutique, Start si Grow. Boutique se incadreaza unui magazin mic, cu maxim 100 de produse, Start sustine pana la 1.000 de produse, iar Grow pana la 5.000 de produse. Daca ai nevoie de mai mult, poti primi o oferta personalizata cu un simplu email la contact@blugento.ro. Primele 30 de zile sunt gratuite, lucru rar intalnit, dar apreciat, fiindca poti sa vezi cum functioneaza lucrurile. Daca optati pentru un pachet anual, veti avea si 10% discount. Insa daca nu vrei sa fii legat de un contract - nicio problema - te poti retrage oricand, fara a fi in niciun fel conditionat, si primesti baza de date, pentru a migra cu usurinta la un magazin personalizat.
Un asemenea magazin vine la pachet cu toate detaliile necesare din punct de vedere legal. Asadar, ofera toate formalitatile legale necesare, precum termeni si conditii, politica de confidentialitate, cookies, ANPC. In plus, ofera clase de produse pentru diferitele tipuri de TVA, atat din Romania, cat si din strainatate. Optimizat pentru performanta, acest servicu vine cu viteza mare de incarcare a continutului, cu o multime de functii suplimentare, cu servicii de hosting incluse, si cel mai important, optimizat la nevoile cumparatorului. Fiecare magazin are server separat, pentru o mai buna stabilitate, back-up-uri automate, optimizare avansata SEO, suport tehnic si solutii de plata si livrare intergate si complete.
Voi ce parere aveti? Preferati sa ramaneti la un magazin fizic sau v-ar tenta un magazin online?
Kiss Kiss.
2 comentarii
Eu sunt fidela celor fizice. Hainele trebuie sa le incerc, nu numai pentru marime, dar trebuie sa ma vad si cu haina pusa inainte sa o cumpar (de obicei, nu neaparat intotdeauna). La fel si cu incaltamintea. Cosmetice & co. trebuie sa le miros, sa le ating, sa le vad culorile "live".. As putea cumpara online ceva ce deja stiu ca imi place, dar se stie ca mie imi place sa incerc lucruri noi. Si mancarea la fel, asta pentru ca imi place sa ma duc la cumparaturi :))
RăspundețiȘtergereCred ca depinde de fiecare persoana. Nu stiu ce ne-am face fara magazine.
Pupici!
Si mie imi plac cele fizice, dar uneori imi e mai usor sa "rascolesc" prin cele online, din pat, la ore tarzii din noapte. Imi place sa iau online cosmetice, tocmai pentru supriza de a le deschide sa vad cum sunt, si electrocasnice mici. Bine, si o gramada de briz-briz-uri :)
ȘtergereTe pup!