Cum sa platesti rapid taxa de scolarizare

Buna fetelor,

Nu, astazi nu o sa dicutam despre metode rapide de facut bani. Stiu ca titlul duce putin a video-chat related, dar promit ca nu e asa. Astazi a venit pe la mine la birou o prietena de-a mea, Dana. Dana termina acum anul I de facultate, si face practica pe partea de contabilitate in incinta cladirii unde lucrez eu. Intr-o mica pauza, am inceput sa discutam despre facultate, profesori, cursuri, laboratoare si cam tot ce implica pregatirea pentru studiile universitare. Taxa de scolarizare, mai ales la facultatile cu profil economic, este destul de ridicata, si creste de la an la an.

Tot discutand despre taxe, mi-am adus aminte de beleaua din anul III de facultate, an final. Cu siguranta acel an nu a fost unul foarte prielnic pentru mine, in ideea ca venea un necaz peste altul pe capul meu. Perioada de sesiune de examene finale la facultate s-a suprapus cu perioada de practica in domeniu medical (eram atunci in primul an de Asistenta Medicala Generalista), cu inceperea serviciului si responsabilitati domestice la cote maxime. Va dati seama cam cat de impartita eram atunci in toate partile si cat de limitat era timpul meu.



Tin minte ca in acea perioada ma pregateam si pentru sustinerea examenului de licenta, iar una dintre cerinte era sa nu fiu restanta, in niciun fel, universitatii. Am fost sa iau toate semnaturile necesare de prin campus, de la diferiti profesori cadre didactice, si mai aveam de ajuns la secretariat, sa imi au adeverinta cum ca eram la buget, si nu aveam taxe de platit. Cand ajung acolo, surpriza! In loc sa imi dea adeverinta, secretara imi zice ca trebuie sa achit taxa pe semestrul II. Ma uit la ea, se uita la mine, si-i zic ca eu sunt la buget cu siguranta, si cred ca s-a produs o eroare. Ea zice ca nu, ba chiar incepe sa spuna ca sunt inclusiv pe lista celor propusi pentru exmatriculare, pentru neplata. M-am facut alba la fata, si am vazut in fata ochilor trecand cei 3 ani de facultate, in viziunea mea pierduti, fiindca urma sa fiu exmatriculata. Trebuia sa platesc taxa de scolarizare in 2 zile, daca nu, imi puteam lua adio de la finalizarea studiilor.



Incercand sa vad ce s-a intamplat, cer audienta la decan. Decanul nu era in localitate, era plecat la o conferinta si se intorcea abia peste 4 zile. Am reusit sa dau de rector si sa ii explic situatia, cerand explicatii pentru situatia creata. A verificat si mi-a dat o veste bomba - eram picata la un obiect din semestrul I. Il rog sa verifice la profesorul de curs, iar dupa cateva minute de asteptare, reuseste sa clarifice situatia partial - examenul era luat, dar s-a gresit in momentul in care s-a introdus nota in sistem. Problema era insa ca doar decanul, care revenea peste abia 4 zile, putea sa faca modificarea, iar eu in 2 zile urma sa fiu exmatriculata. Si cum parintii nu puteau sa faca rost atat de repede de o suma atat de mare de bani, am apelat, la sfatul unei colege, la un serviciu de imprumut rapid. M-au contactat imediat, iar a doua zi am reusit sa platesc taxa, pe care universitatea mi-a platit-o inapoi peste alte 2 zile, la intoarcerea decanului. Pentru mine a fost salvarea de moment, care a reusit sa ma scoata dintr-o problema aparent fara iesire.

Voi ce parere aveti despre imprumuturile rapide?

Kiss Kiss.

Share:

2 comentarii

  1. ca oricare, si eu ma feresc de credite dar, daca sunt singura solutie, trebuie sa apelam la ele pentru a rezolva problemele.

    RăspundețiȘtergere