Review - Ulei 100% pur de arbore de ceai de la Thursday Plantation

Buna fetelor,

De ceva vreme testez o minune de produs, si anume uleiul 100% pur de arbore de ceai de la Thursday Plantation. Pana acum am mai auzit de acest ulei, stiam ca este bun in tratarea cosurilor, dar niciodata nu am crezut ca are atatea beneficii.


Ce spun ei: 
- Conține ulei 100% pur din arbore de ceai ( Tea Tree Oil), un antiseptic natural puternic
- Proprietăți uleiul din arbore de ceai ( Tea Tree Oil): antiseptic, anti-microbian, antiviral, bactericid, balsamic, cicatrizant, expectorant, fungicid, insecticid, stimulent, sudorific natural
- Este folosit in tratarea rănilor precum: tăieturi, arsuri, zgârieturi, coșuri, mușcături si înțepături de insecte, pentru ciuperca piciorului, candidoze vaginale, infecții fungice sau afecțiuni ale tractului respirator (daca se folosește un vaporizator).
- AcÈ›iuni benefice in  infecÈ›ii virale, bacteriene sau fungice.
- Conținut scăzut de para-cymene pentru a reduce posibilele iritații ale pielii
- Are un miros plăcut, aromatic si fresh
- Conține 36% terpinen-4-ol, ingredientul activ principal

Ce spun eu: Produsul vine intr-un ambalaj de sticla inchis la culoare, lucru foarte important in cazul uleiurilor, care mentine mai mult timp proprietatile benefice, nepermitandu-le sa oxideze in prezenta luminii. Capacul este de asemenea foarte bine gandit, se inchide cu usurinta prin infiletare, si ofera o inchidere etansa. Uleiul de arbore de ceai de la Thirsday Plantation ocupa un spatiu mic, si este simplu de depozitat sau de luat in calatorii. De asemenea, trebuie sa precizez ca picuratorul nu mi-a facut niciodata probleme, nefiind nevoita sa ma chinui sa scot produsul din ambalaj.



In ceea ce priveste mirosul, sunt multe de spus. Mirosul uleiului de arbore de ceai este unul puternic, pregnant, in care se simte arome mentolate si herbale. Daca la prima utilizare am strambat putin din nas, acum a inceput chiar sa-mi placa, si cand ii simt aroma ma transporta imediat intr-un peisaj inghetat de munte, cu aer curat.

Se foloseste ca atare, sau in combinatie cu uleiuri vegetale, dar sa nu uitati sa il testati inainte de utilizare, pe o zona foarte mica de piele. Eu l-am folosit in ambele variante cand l-am aplicat, simplu sau cu ulei de masline sau ulei de migdale dulci, dar si in combinatie cu apa, sampon, gel de curatare. Fiindca metoda de aplicare este cu picatura, mi s-a parut un produs foarte spornic

Inca de cand am primit acest ulei, am incercat sa aflu cat mai multe detalii despre el, si cat mai multe modalitati de folosire. Cei de la Thursday Plantation au un site foarte bine structurat si plin de informatii, asa ca o sa va citez de acolo, sa vedeti si voi ce minune poate sa incapa intr-o sticluta asa mica:


Acnee: 2-3 picături de ulei 100% pur de arbore de ceai ( TEA TREE OIL – TTO ) pe zonele infectate de doua ori pe zi. PuteÈ›i sa adăugaÈ›i ulei in demachiant. L-am aplicat pe niste cosuri, care imi apar de fiecare data in perioada delicata a lunii. Testat fiind in prealabil, nu mi-a provocat nicio durere si nicio neplacere, nu mi-a iritat pielea delicata a tenului, iar cosurile s-au uscat si s-au vindecat mult mai repede.
Eczema: convingeÈ›i-va ca pielea este uscata, curata si aplicaÈ›i ulei din arbore de ceai pe zona infectata.
Cap, scalp: Curățarea parului si foliculilor acestuia: se adaugă 5-10 picături de ulei de arbore de ceai într-o cantitate de È™ampon, necesara pentru o singura spălare, precum si in balsamul pentru par, folosiÈ›i-l pana la însănătoÈ™ire. Incercand un spray pentru scalp, mi-am provocat o matreata si niste mancarimi insuportabile, asa ca i-am testat si beneficiile asupra scalpului, turnand sampon in causul palmei, apoi cateva picaturi de ulei. Am spalat parul ca de obicei, simtind o senzatie placuta de racoare. De la prima utilizare, pruritul s-a redus semnificativ, si in decurs de 3 spalari, scalpul a redevenit la normal.
Parul uscat: lăsaÈ›i È™amponul si balsamul de par cu ulei pur de arbore de ceai timp de 9-10 minute si apoi clătiÈ›i bine. RepetaÈ›i o data sau de doua ori pe săptămâna. Se adaugă 3 picături de ulei la un pahar de apa fierbinte si stropiÈ›i pieptenele si periile cu soluÈ›ie de arbore de ceai. Am incercat dezinfectarea periei cu ulei de arbore de ceai, fiindca adevarul e ca in perie se aduna multi microbi, ciar daca nu-i vedem si nu ne dam seama de existenta lor.
Dermatite: masaÈ›i cu 100% ulei pur din arbore de ceai in amestec de 1 la 10 parÈ›i cu orice alt ulei.
DinÈ›ii, gingivita, hemoragia gingiei: picuraÈ›i 3-5 picături de ulei  intr-un pahar cu apa calda si clătiÈ›i de doua ori pe zi; pentru È™tergerea gingiilor, folosiÈ›i ulei pur de arbore de ceai. Fix 3 picaturi de ulei de arbore de ceai, picurate intr-un pahar mic cu apa calduta, inlocuiesc cu succes apa de gura. In plus, stii sigur ca este natural, iar efectul de respiratie proaspata dureaza mai mult decat in cazul apei de gura clasice.
 InfecÈ›ie de urechi: se adaugă in urechi 1-2 picături de amestec cald de  ulei 100% pur de arbore de cea cu  orice alt ulei vegetal in proporÈ›ie de 1 la 10. De infectii serioase n-am avut parte, dar mersul cu masina cu geamul deschis sau cu aerul conditionat are efecte negative asupra urechii mele drepte, asa ca am amestecat intr-un recipient mic din sticla 1 picatura de ulei de arbore de ceai si 10 picaturi de ulei de masline caldut, si apoi, cu ajutorul unei pipete, am pus cate 2 picaturi in fiecare ureche.
Carii:  adăugaÈ›i 2 picături de 100% ulei pur de arbore de ceai pe periuÈ›a de dinÈ›i când curățaÈ›i dinÈ›ii. 
Clătiți gura de 3 ori pe zi cu apa in care adăugați 5 picături de Tea Tree Oil. Am folosit in fiecare dimineata si seara, pe langa apa de gura home-made, si mixul de pasta de dinti cu ulei de arbore de ceai. Ca si in cazul anterior, senzatia de prospetime a durat mai mult decat daca as fi folosit doar varianta clasica de curatare a danturii.
Spălaturi vaginale- Igiena personala: se dizolva 7-10 picături de 100% ulei pur din arbore de ceai in 0,5 litri apa calda. O răciÈ›i si apoi faceÈ›i spălaturi.
Dureri de dinÈ›i: clătiÈ›i gura cu apa cu ulei 100% pur din arbore de ceai; pe locul dureros, aplicaÈ›i o compresa  cu Tea Tree Oil.
MătreaÈ›a: se adaugă 5-10 picături de ulei de arbore de ceai într-o cantitate de È™ampon, necesara pentru o singura spălare, precum si in balsamul pentru par, folosiÈ›i-l pana la însănătoÈ™ire.PăstraÈ›i câteva minute È™amponul pe par, apoi clătiÈ›i. V-am povestit, dupa un produs care nu s-a inteles cu scalpul meu, matreata era prezenta. Tot uleiul de arbore de ceai m-a facut sa scap de ea in timp record.
Negi: se aplica direct si treptat pe neg cate 3-5 picături de 100% ulei pur din arbore de ceai pana când acesta se îmbiba complet. FolosiÈ›i-e pana când negul cade si dispare complet.S-ar putea sa fie necesare chiar câteva săptămâni.
Epilare in zona inghinala:  aplicaÈ›i după epilare un amestec de 100% ulei pur din arbore de ceai cu oricare ulei in proporÈ›ie de 1 la 4.RepetaÈ›i de 2 ori pe zi. RoÈ™eaÈ›a si inflamaÈ›ia vor dispare. Amestecand 1 picatura de ulei de arbore de ceai cu 4 picaturi de ulei de migdale dulci, am scapat de iritatiile cate apareau in mod frecvent in zona inghinala, iritatii aparute de indepartarea parului nedorit.
Curățarea pielii:  uleiul 100% pur din arbore de ceai este cunoscut ca pătrunde in straturile cele mai profunde ale pielii. Se dizolva 1-2 picături de ulei de arbore de ceai  in cantitatea de crema pe care o utilizaÈ›i o singura data sau in loÈ›iunea cu care va daÈ›i  pentru hidratare si înmuia pielea. L-am amestecat cu gelul de curatare, si am masat tenul dimineata si seara, apoi am clatit cu apa din abundenta. Senzatia de ten curat mi-a placut foarte mult.
Dureri de urechi: se încălzeÈ™te ulei de măsline cu ulei 100% pur de arbore de ceai in proporÈ›ie de 2 la 1. AdăugaÈ›i 1-2 picături in ureche. Se repeta pana când durerea dispare.
Dureri de gat, laringita: se dizolva 4-5 picături de ulei 100% pur de arbore de ceai in apa calda si clătiÈ›i de 2-3 ori pe zi.
Tuse, răceala, guturai: se adaugă 9-10 picături de 100% pur de arbore de ceai in inhalator si se fac inhalaÈ›ii înainte de somn.
Leziune in nas:  se amesteca de ulei 100% pur de arbore de ceai cu ulei de măsline in raport de 1 la 5. ÃŽnmuiaÈ›i un tampon de vata in amestec si masaÈ›i cu atenÈ›ie regiunea.
Ulcior: se adaugă 2-3 picături de ulei 100% pur de arbore de ceai intr-un pahar cu apa calda. ÈšineÈ›i fata 5 minute deasupra aburului.
Herpes, răceala si buze crăpate: adăugaÈ›i 3-4 picături de ulei 100% de arbore de ceai Ã®ntr-o cana cu apa calda. Se tamponează zona afectata cu vata, înmuiata in uleiuri, de doua ori pe zi.
După bărbierit sau epilat: se utilizează uleiul 100% pur de arbore de ceai ca un antiseptic foarte eficient in amestec cu orice ulei in proporÈ›ie de 1 la 4. Tot in combinatie cu ulei de migdale dulci, l-am aplicat pe picioare, dupa epilarea cu ceara. Nicio iritatie, nicio inflamatie, pielea s-a calmat foarte repede.
Arsuri pe corp: se clăteÈ™te bine zona arsa cu apa foarte rece timp de 1-3 minute si se aplica câteva picături de ulei 100% pur de arbore de ceai pe zona arsa pentru evita infectarea pielii Se repeta procesul timp de doua ori pe zi pana când se vindeca. Mi-a sarit ulei incins pe un deget, asa ca am aplicat ulei de arbore de ceai, imediat dupa, si de cateva ori in decursul zilei. Locul s-a vindecat foarte repede, si nici n-a ramas semne pe piele.
BronÈ™ita:  se È™terge zona pieptului cu 4-5 picături de ulei 100% pur de arbore de ceai, aplicaÈ›i un prosop fierbinte pe piept ( poate avea in interior încălzitor) timp de  1-2 ore.
ÃŽnÈ›epături insecte: masaÈ›i zona  afectata cu ulei 100% pur de arbore de ceai. In cazul in care zona înÈ›epata este foarte mare, se amesteca de ulei din arbore de ceai cu 1:5 parÈ›i din oricare alt ulei. Cred ca intr-o seara tantarii m-au avut pe meniu ca fel principa, ca a doua zi dimineata eram toata ciuruita pe picioare. Am aplicat ulei de arbore de ceai, nediluat, direct pe intepaturi. Mancarimea si roseata s-au calmat foarte repede.
 Râni de decubit: se aplica o cantități minima de ulei 100% pur de arbore de ceai si se pot vindeca. Se poate amesteca de uleiul pur din arbore de ceai cu ulei de măsline sau alt ulei vegetal in proporÈ›ie de 1 la 5.
 Tratarea bebeluÈ™ilor. Se utilizează o cantitate mica de ulei 100% din arbore de ceai împreuna cu alt ulei vegetal in proporÈ›ie de 1 la 10 pentru îngrijirea pielii copilului.
Spălarea scutecelor: in 4 litri de apa foarte calda se dizolva 20-22 de picături de ulei 100% pur din arbore de ceai. Se È›in scutecele la înmuiat pentru o noapte pentru dezinfectare.
Cojite pe de scalp: aplicaÈ›i pe pielea scalpului, apoi faceÈ›i un amestec de 100% ulei pur din arbore de ceai cu un alt ulei vegetal in proporÈ›ie de 1 la 10. Se lasă sa acÈ›ioneze timp de 4-5 minute, apoi spălaÈ›i-l.
 Pecingine: se amesteca ulei 100% pur din arbore de ceai cu alt ulei vegetal in proporÈ›ie de 1: 10 parÈ›i. ÃŽncălziÈ›i amestecul si se aplica in zona dureroasa de 2 - 3 ori pe zi pana la vindecare. AdăugaÈ›i 10 picături de ulei Ã®ntr-o băita fierbinte pentru terapie termica.
Reumatism: se amesteca orice ulei vegetal încălzit in cantitate egale cu ulei 100% pur de arbore din arbore de ceai si masează  zona pana la absorbÈ›ia completa.
Plăgi trofice:  se aplica ulei 100% pur de arbore de ceai direct pe rana de 2-3 ori pe zi.
Bășici si calozități: masaÈ›i zona afectata cu ulei din arbore de ceai. Se poate adaugă in apa cald pentru in baia de picioare, 5-6 picături de ulei 100% pur de arbore de ceai. M-am gandit eu intr-o zi sa plec la alegrat in niste sandale pentru sport, si foarte rau am facut. Mi-am provocat niste basici imense la extremitatile degetelor mari, de-mi venea sa alerg desculta. Am aplicat direct pe basica ulei pur de arbore de ceai, masand cu delicatete pielea inflamata. Pana a doua zi, pielea nu mai era asa de dureroasa, iar basicile s-au retras fara niciun semn.
Tălpi si picioare:  Entorse si traume sportive: se masează cu ulei 100% pur din arbore de ceai pe tălpi. Eu l-am folosit ca si odorizant pentru picioare. Doar 5 picaturi de ulei puse in apa calduta, in care tineam picioarele 5 minute, m-au facut sa renunt la spray-ul pentru picioare.
Gospodărie. Se utilizează de regula in camere unde se acumulează cantitate mare de microbi si viruÈ™i. Uleiul 100% pur din arbore de ceai de la Thursday Plantation este un antiseptic foarte puternic si nu provoacă reacÈ›ii nedorite, precum produsele sintetice de curățare care pot provoca reacÈ›ii alergice. Am sters tastatura laptopului si telefonul, fiindca acolo se aduna cei mai multi microbi zilnic.
Baia:  10 picături de ulei 100% pur de arbore de ceai in cada cu apa calda. Pielea se va simÈ›i o prospeÈ›ime plăcută. Se utilizează timp de 17-20 de minute. O senzatie foarte placuta, mai ales intr-o zi calduroasa. Apa nu am pus-o fierbinte si am avut parte de 20 de minute de relaxare maxima.
Umezirea aerului: adăugaÈ›i 10 picături de ulei in instalaÈ›ia pentru umezirea aerului pentru purificarea aerului si îndepărtarea mirosului neplăcut. L-am pus in lampa de aromaterapie, vreo 10 picaturi peste cantitatea de apa din bol. Aerul din camera mi s-a parut imbunatatit, ca si cum as fi fost la munte, intr-o zona cu aer curat.

Pentru mine, acest produs chiar a reusit sa ma impresioneze, si il consider un produs esential la casa omului.

Ingrediente: ulei 100% pur din arbore de ceai Melaleuca alternifolia, limonene.

Cantitate: eu am avut varianta de 10ml, dar pe site se gaseste varianta de 25 ml, cantitate care o sa va ajunga o buna perioada de timp.

Valabilitate: 12 luni de la deschidere.

Pret: 77 lei.

Unde se gaseste: online, pe site-ul http://thursdayplantation.ro/

Voi ati incercat multiplele beneficii ale uleiului de arbore de ceai de la Thursday Plantation?

Kiss Kiss.

Share:

12 comentarii

  1. L-am incercat si eu si mi-a placut! este un produs bun care merita sa il ai in casa

    www.rokolla.blogspot.ro

    RăspundețiȘtergere
  2. in ce multe feluri l-ai incercat, eu l-am limitat doar la trei :).

    RăspundețiȘtergere
  3. si eu l-am incercat si chiar e bun, zilele astea scriu si eu despre el

    RăspundețiȘtergere
  4. Spre deosebire de tine, eu nu m-am obisnuit nici acum cu mirosul sau, dar ce sa fac? Il folosesc oricum! :)

    RăspundețiȘtergere
  5. It sounds deliberation elsewhere, admirable citations. stay positive the good quality effort. Digital Billboard signs offer us some assistance with deciding what to do and where to go, going about as aides, offering us some assistance with finding organizations and administrations and helping organizations discover clients.

    RăspundețiȘtergere
  6. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere