Cartea de pe noptiera #9 - Strainul din oglinda - Sidney Sheldon

Buna fetelor,

Asta e a doua carte scrisa de Sidney Sheldon si pot sa zic ca deja incepe sa-mi placa foarte mult acest scriitor. Are un stil arate de a crea, intr-o carte, doua destine diferite, si a le aduce, intr-un fel sau in altul, impreuna.



Strainul din oglinda are in prim plan 2 povesti, la fel de importante. Toby Temple ajunge la Hollywood, cu dorinta de a-si impresiona mama. Incearca sa-si faca un renume ca si comediant, dar nu prea are succes. Intr-o zi, printr-un mic truc, reuseste sa aduca in sala in care se dadea un spectacol un agent foarte important, iar de atunci norocul i se schimba si devine cel mai faimos din domeniul sau, fiind iubit de fanii de pretutindeni. Inconjurat in fiecare zi de prieteni, petreceri si femei frumoase, simte totusi in gol in suflet si o singuratate pe care nu reuseste sa o faca sa dispara, pana in momentul in care intra Jill Castle in viata lui.

Jill Castle, pe numele ei adevarat Josephine Czinski, este o tanara poloneza care traieste cu mama ei, o fanatica religioasa, intr-un oras din Texas. Se indragosteste de David Kenyon, un tanar magnat din orasul ei. Chiar daca acesta ii impartaseste dragostea, ajunge sa se casatoreasca cu alta fata, pentru a-i indeplini mamei bolnave dorinta. Cand afla de nunta lor, Josie se hotaraste sa plece la Hollywood si sa devina actrita. Trecand prin multe slujbe mizere si acceptand propunerile indecente ale producatorilor de filme, reuseste sa ajunga la o petrecere de a lui Toby Temple, si cei doi se indragostesc si se casatoresc, cu toate ca multa lume nu o vedea cu ochi buni din cauza trecutului tumultos.

Ajunsa sotia unui om atat de important, Jill reuseste sa ii pedepseasca pe toti cei care au ranit-o in drumul ei catre celebritate. In acelasi timp, se ocupa foarte agresiv de viata sociala a lui Toby, pana cand acesta are un atac cerebral si cade la pat, incapabil sa se miste sau sa vorbeasca. Vazand ca medicii nu ii pot garanta nimic, Jill  indeparteaza pe toata lumea din jurul lor si reuseste, cu propriile ei forte, trecand prin iad, sa-si aduca sotul pe picioare. Viata lor redevine ce a fost odata si toata lumea este impresionata de puterea de care a dat ea dovada.

Dar, din cauza surmenajului, Toby mai face un atac cerebral, care il aduce din nou la pat, in incapacitatea de a se misca si a vorbi, de data aceasta conditia lui fiind permanenta. In aceste momente, cand Jill isi pierde speranta, fiindca nu mai are puterea de a o lua de la capat si stie ca de data asta nu vor mai fi rezultate, apare in viata ei David Kenyon, pe care aceasta nu il uitase.

Ce va face Jill? Va ramane langa sotul bolnav, langa care a trait o frumoasa poveste de dragoste, sau se va arunca in bratele fostului iubit din tinerete? Va las pe voi sa descoperiti, ca deja v-am povestit prea multe.

Va invit si pe la celelalte fete, sa vedeti ce au citit si ele:

Gabi - http://paginidezisinoapte.ro

Voi ce carte ati citit saptamana aceasta?

Kiss Kiss.

Share:

6 comentarii

  1. Nu am citit nicio carte a acestui scriitor dar pare foarte interesant,acum citesc Barbatii sunt de pe Marte si femeile de pe Venus si imi place mult :) Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. si eu am cartea aia de mult pusa pe asteptare! cred ca ar fi momentul sa ma apuc de ea! kisses!

      Ștergere
  2. nu am citit o carte de cateva luni..rusine mie..insa din pacate am un nou program are nu prea imi lasa timp de nimic, nici macar de blog

    RăspundețiȘtergere
  3. Interesanta carte, daca as avea timp si de citit (altceva decat bloguri) cu siguranta ar trece in capul listei :)

    RăspundețiȘtergere