Cartea de pe noptiera - Niciodata Induplecate (Alexandra Bracken)

Buna dragilor,

Desi am stat cu sufletul la gura sa citesc continuarea primei carti din seria Minti Primejdioase, si m-am bucurat nespus cand am vazut-o pe Libmag, programul incarcat mi-a pus capac si am amanat lecturarea pana am prins niste momente de liniste, pentru a ma bucura de ea. Insa am terminat de citit, si acum vin sa va tin si pe voi la curent cu ce s-a mai intamplat cu personajele din aceasta carte.



Dupa ce a trebuit sa faca sacrificii imense pentru a-i sti pe cei dragi in siguranta, Ruby ajunge in Liga Copiilor, unde incepe antremanete intense, pentru a deveni un soldat bun, un lider bun care sa poata sa conduca operatiuni primejdioase si care sa reuseasca sa intre in mintea oricui. Intalnim acum o fata puternica, sigura pe ea, diferita de prima carte, cand parca era tinuta in loc de frica si neincredere. Isi da rapid insa seama ca nu exista diferente prea mari intre Liga si taberele unde erau tinuti copiii cu puteri speciale, si isi face planuri de a evada de acolo si a reintregi echipa.

Toate sunt date peste cap cand afla ca Liga a devenit un pericol pentru copiii ce ii adaposteste, iar dovada se afla la Liam, care este de de negasit. Pleaca in cautarea lui, realizand ca nu este atat de singura in Liga pe cat credea, si se intalneste si cu Chubs, care acum este un om schimbat, cu un trecut patat de remuscari si fapte nu tocmai bune, care l-au salvat insa de necaz. Aflam astfel ca nu toate persoanele care au facut fapte rele sunt rele, ci doar au facut ce era necesar pentru a-si asigura existenta.

Il gasesc pe Liam, care este intr-o situatie aproape de neiesit, in tabara unui fals Skip Kid, unde ceilalti copii cu superputeri sunt tinuti in cele mai aprige conditii. Se intersecteaza si cu Clancey si afla ca exista un leac impotriva "bolii" care a transformat jumatate din copii din America, iar pe restul i-a ucis. Insa pentru a putea sa ii salveze pe ceilalti copii, Ruby trebuie sa faca aliante cu inamicul, sa detroneze Liga si sa gaseasca singura persoana care poate scapa lumea de aceste mutatii.

Autoarea reuseste sa maturizeze personajele intr-un ritm alert, sa le transforme in functie de evenimente, sa le dea putere pentru a face orice le sta in putinta pentru a schimba lumea. Vor reusi ei insa sa salveze copii din Liga? Vor putea sa afle secretul care va transforma lumea in ce a fost odata? Vor mai fi oare Ruby si Liam un cuplu? Va las pe voi sa descoperiti. Cartea Niciodata Induplecate o gasiti pe site la reducere si in stoc limitat, asa ca va urez spor la lectura.

Voi ati citit aceasta serie? Va plac cartile Young Adult?

Kiss Kiss.


Share:

4 comentarii

  1. Citesc destul de rar serii, dar unele nu trebuie ratate.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu prea citesc eu carti , doar de copii, si ultima carte din serie m-a cam dat peste cap ca nu era cea initiala :) Apropo de spoiler :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu citesc si serii. Sincer, conteaza sa fie cartile scrise bine si sa ma atraga, mai putin ma intereseaza daca sunt serii sau de sine statatoare.

    RăspundețiȘtergere
  4. Imi plac cartile Young Adult si mi-as dori s-o citesc si eu

    RăspundețiȘtergere