Rutina mea de ingrijire a parului ondulat

Buna dragilor,

Fiind mandra posesoare a unei podoabe capilare cu personalitate, ca si stapana, treaba nu e asa simpla cand vine vorba de ingrijire. Avand un par ondulat, care sta doar cum vrea si are multe mofturi, trebuie sa ii acord timp si rabdare, pentru a-l face sa arate cat de cat omenesc si sa nu il confunde lumea cu un cuib de ciori.



Asadar, astazi va voi povesti despre cum decurge, in mod normal, rutina mea de ingrijire a parului. Desigur, exista si zile in care nu reusesc decat sa aplic un sampon uscat si sa imi fac un coc messy, dar alea sunt alte povesti, pentru alta data.

Pentru a-mi tine coama in frau, trec prin mai multi pasi si prin si mai multe produse pentru ingrijirea parului. Treaba nu este deloc simpla si dureaza destul de mult, insa ma pot lauda cu un par sanatos, care nu cade cu nemiluita, si care nu este ars sau deteriorat.

In primul rand, nu folosesc foarte des produse termice pentru par. Asta inseamna ca prefer sa imi usuc parul natural, nu folosesc uscatorul de par, placa sau ondulatorul decat foarte rar, doar cand este neaparata nevoie, si de fiecare data folosesc protectie termica.

Ingrijirea parului incepe inainte de spalare, cand imi place sa imi aplic un ulei natural pe par, pe toata lungimea sa. Cu toate ca am parul ondulat, care prin definitie este un par uscat, eu mai am norocul si de un scalp care secreta prea mult sebum si de un fir de par uscat pe lungime. Uleiul il las sa actioneze minim jumatate de ora, insa in zilele in care stau acasa (weekend), pot sa il las si pana la 10 ore, in functie de programul meu sau necesitati.

Dupa masca cu ulei, urmeaza samponarea, facuta de doua ori sau chiar si de trei ori atunci cand aplic in prealabil ulei. Samponul prefer sa fie unul bland, fara alcool sau siliconi, care sa curete parul in profunzime, fara a-l usca. Masez foarte bine cu buricele degetelor scalpul, pentru a-l curata, insa nu uit nici de lungimea parului, pentru a indeparta toate produsele de styling aplicate. Clatesc foarte bine de fiecare data, pentru a elimina tot samponul.

Urmeaza produsele de hranire si hidratare, adica balsamul si masca de par, care intregesc programul de spalare. Balsamul il aplic de la urechi in jos, evitand scalpul, si il las sa actioneze cel putin 2-3 minute. masand usor parul si apoi clatesc foarte bine. Urmeaza masca, care are proprietati hidratante  mai intense, si pe care o las sa actioneze mai mult, daca timpul imi permite. Clatesc foarte bine, strang parul intr-un prosop de microfibra, fara a freca, si astept sa absoarba excesul de apa.

Continui cu produsele de tip leave-in, crema sau ulei, in functie de sezon si necesitati. Folosesc o cantitate indestulatoare, aplic pe toata lungimea parului, evitand radacinile, masez usor si las sa se usuce parul natural.

Desi sunt multi pasi de urmat, efectele sunt garantate, parul aratand si simtindu-se sanatos si hidratat. Produsele mentionate, cu titlu informativ desigur, se gasesc in magazine de cosmetice, atat in cele fizice, cat si in cele online, trebuie doar sa le gasiti pe cele potrivite pentru voi.

Voi cum va ingrijiti parul? Ce pasi urmati?

Kiss Kiss.

Share:

0 comentarii