Cartea de pe noptiera - Harry Potter si Piatra Filozofala (J.K. Rowling)

Buna dragilor,

De cand am instaurat pe blog aceasta categorie, am visat la momentul in care o sa va arat si seria de carti Harry Potter. Nu ma intelegeti gresit, nu e prima oara cand o citesc, insa e prima oara cand detin carti din aceasta serie - lucru pe care ar trebui sa il faca fiecare Potterhead. Am urmarit site-ul Libris de luni bune pentru a prinde cartea in stoc, si am gasit cartea de la Editura Arthur. Cititoare si iubitoare de HP fiind, eu v-as recomanda Editura Egmond, fiindca traducerile sunt mai corecte, mai ales daca ati vazut si filmele. Oricum, cartile Harry Potter sunt, dupa umila mea parere, cele mai bune carti scrise vreodata, asa ca fiecare om ar trebui sa le citeasca, macar o data!



Harry Potter este un baiat de aproape 11 ani, care nu are o viata prea buna. Orfan ramas, traieste in casa familiei Dursley, alaturi de unchiul Vermon, matusa Petunia si varul Dudley, care nu il considera un membru al familiei si se comporta foarte urat cu el.

Totul se schimba atunci cand Harry primeste o invitatie la Hogwards, Scoala de Farmece si Vrajitorii, afla ca este un vrajitor, si inca unul foarte cunoscut in lumea magica, singurul care l-a invins pe Lord Voldemort, un vrajitor foarte puternic si rau.

Ajuns la scoala, se imprieteneste cu Ron si Hermoine, doi colegi din aceeasi Casa - Casa Cercetasilor. Invata sa faca vraji, sa creeze potiuni magice, afla istoria vrajitorilor si mai afla ca este destul de priceput si la Vajhat, jocul preferat al vrajitorilor, devenind astfel cel mai tanar jucator din ultimul secol.

Insa se pare ca Lordul Voldemort a fost doar disparut, nu distrus, si acum se intoarce, prin intermediul unui profesor al scolii, sa termine ce a inceput in urma cu 10 ani. Harry afla ca Hogwards adaposteste Piatra Filozofala, iar aceasta piatra poate sa-l readuca pe Lordul Voldemort la adevarata sa putere, asa ca, impreuna cu Ron si Hermoine, va face tot ce ii sta in putinta ca acest lucru sa nu se intample.

Vor reusi oare cei trei elevi sa tina piept unui astfel de vrajitor intunecat? Ce sacrificii vor fi facute pentru ca Piatra Filozofala sa nu ajunga in maini gresite? Va scapa oare Harry cu viata din a doua intrevedere cu Lordul Voldemort? Va las pe voi sa aflati, ca altfel n-ar mai avea farmec. Cartea Harry Potter si Piatra Filozofala o gasiti pe Libris, si este o carte care n-ar trebui sa lipseasca din biblioteca!

Voi ati citit Harry Potter?

Kiss Kiss.

Share:

12 comentarii

  1. Nu am citit Harry Potter insa deja mi-ai stranit curiozitatea.

    RăspundețiȘtergere
  2. Am citit-o :), mi-a placut si urmeaza sa imi iau urmatorul volum.

    RăspundețiȘtergere
  3. Harry Potter nu m-a atras niciodata, dar a avut un succes fenomenal <3.. foarte frumoasa recenzia ta!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Spre rușinea mea nu am citi Harry Porter. Poate îmi fac curaj sa le încerc in vara asta

    RăspundețiȘtergere
  5. Credca sunt printre putinii care nu au citit cartea :( Dar m-ai facut curioasa si as incerca s-o citesc

    RăspundețiȘtergere
  6. Am văzut filmul de ceva timp și mi-a plăcut foarte mult. Intenționez să citesc și cartea, sigur e mai bună decât filmul.

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu am citit Harry Potter si o sa razi, dar nici macar filmele nu le-am vazut. Poate le voi vedea sau citi cu fetita mea:)

    RăspundețiȘtergere
  8. Am citit si eu cartea in copilarie si acum e randul fiica-mii sa se bucure de ea.

    RăspundețiȘtergere
  9. am citit tare de mult, cred ca o sa reiau, in curand o sa vrea si cea mica sa le citeasca sau sa vada filmele!

    RăspundețiȘtergere
  10. Am citit in trecut cateva, nu sunt fan nr 1, dar imi plac!

    RăspundețiȘtergere
  11. Nu stiam ca iti place acest gen de carte,nu am citit Harry Potter

    RăspundețiȘtergere
  12. Nu am citit aceasta serie, nici filmele nu l-am vazut, pentru simplul motiv ca simt ca nu e de mine, nu cred ca mi-ar placea. :D

    RăspundețiȘtergere