Cand fleur de coucou nu mai e la moda


Buna dragilor,

Se stie deja ca limba noastra e o comoara. Insa o comoara si mai mare e sa stii si alte limbi de circulatie internationala, pe langa limba materna. Si asta mai ales daca va cautati un job. Fie ca urmariti  un post pe Resurse umane, fie ca sunteti soferi, doctori sau contabili. In majoritatea meseriilor de astazi se intampla sa fiti nevoiti sa discutati cu cineva intr-o alta limba, si credeti-ma pe cuvant, furculision si gogomanition chiar nu se mai poarta. Majoritatea societatilor au cel putin un contact si un contract cu o persoana vorbitoare de alta limba, asa ca este foarte important ca cineva sa se inteleaga cu acea persoana. De multe ori exista intr-o societate persoane care sa se descurce cat de cat ok intr-o anumita limba, deprinsa de la scoala, de la filme sau vizitand anumite tari, insa totul se schimba atunci cand se cere o comunicare cu termeni de specialitate. Care ar fi atunci solutia la aceste probleme?


Cursuri de limbi straine pentru firme, succesul in afaceri


Cred ca orice societate care se respecta trebuie sa incerce sa fie la zi cu toate reglementarile si specializarile posibile. Majoritatea au deja contracte cu firme de traduceri specializate, insa este nevoie de mai mult. Ce faceti cand va suna colaboratorul din Norvegia sau Japonia? Cu siguranta nu puteti sa ii spuneti sa stea putin in telefon, pana trageti o fuga la traducator, ca sa intelegiti ce vrea sa transmita, nu?



Cursurile de limba straina pentru formarea specialistilor sunt un pas inainte catre o colaborare mai buna cu firmele straine. Nu cere nimeni un asemenea curs pentru un client cu care veti colabora o data sau de doua ori, insa in momentul in care colaborarea devine serioasa si profitabila, tine de etica in afaceri sa puteti discuta cu un client mai multe aspecte decat vremea de afara.

In cazul in care sunteti pe punctul de a semna un contract cu un nou colaborator strain, agentia de traduceri Swiss Solutions poate fi o solutie cu adevarat. Este necesar sa apelati la personal calificat, care sa va traduca acel contract cu termeni juridici, inclusiv partea din josul paginii, pe care nimeni nu se mai sinchiseste sa o citeasca, insa in care se regasesc, de fiecare data, clauze importante. Asa veti avea parte de transparenta si de succes in afaceri, fara niciun risc.

Voi ce parere aveti despre cursurile de limbi straine intr-o firma? Ajuta la dezvoltarea ei?

Kiss Kiss.

* Acest articol este scris pentru proba 7 de la SuperBlog 2017.

Share:

40 comentarii

  1. Fara o limba straina de circulatie internationala nu te mai descurci nicaieri :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Cunoasterea unei limbi straine este esentiala.

    RăspundețiȘtergere
  3. Da, mai ales daca firma are legatura cu limba straina pe care o "preda", mi se pare esential!

    RăspundețiȘtergere
  4. Cu siguranta o limba straina ajuta la dezvoltarea unei afaceri mai ales daca e una de circulatie internationala cum este limba engleza.

    RăspundețiȘtergere
  5. In ziua de azi este foarte important sa cunosti macar o limba straina. Este tot atat de adevarat ca este nemaipomenit faptul ca exista firme specializate care ofer ajutor celor care au nevoie de traduceri.

    RăspundețiȘtergere
  6. Limba engleza este foarte imoprtant sa o cunosti, am mai auzit de Swiss Solution.

    RăspundețiȘtergere
  7. Acum se cere cunoasterea unei limbi straine la angajare si e normal.

    RăspundețiȘtergere
  8. Mi-ar fi placut ca la job sa avem posibilitatea de a invata limbi straine, mai ales pentru ca intram in contact cu studenti din toate tarile.

    RăspundețiȘtergere
  9. Deja limba engleza a ajuns atat de comuna incat acum angajatorii au ajuns sa ceara in plus sa stii si alte limbi straine.

    RăspundețiȘtergere
  10. in momentul de fata, cu engleza nu mai faci mare lucru! am observat ca-n zilele noastre e la mare cautare germana, e mult mai apreciata

    RăspundețiȘtergere
  11. E important sa stim o limba straina, cred ca engleza e pe primul loc.

    RăspundețiȘtergere
  12. Cu siguranta ca ajuta !!!
    O firma unde nimeni nu cunoaste nicio limba straina, nu poate avea contracte cu strainii! Acum toti se axează pe limbi ,,exotice”! :D As vrea sa incerc si eu!

    RăspundețiȘtergere
  13. Sunt foarte profi cei de la aceasta agentie! Si eu apelez tot la ei

    RăspundețiȘtergere
  14. In ziua de astazi, cunoasterea a cel putin o limba straina si mai ales engleza este extrem de inportanta!

    RăspundețiȘtergere
  15. Cunoasterea unei limbi straine e foarte importanta in multe domenii.

    RăspundețiȘtergere
  16. Intr-o multinationala este o cerinta obligatorie cunoasterea unei limbi de circulatie internationala si acest lucru se extinde treptat si la celelalte companii mai mici.

    RăspundețiȘtergere
  17. Sunt mai mult decat necesare, sunt obligatorii. Neaparat trebuie stiuta bine o limbă străină.

    RăspundețiȘtergere
  18. O limba straina si in special engleza in ziua de astazi este oarecum obligatoriu sa o stii

    RăspundețiȘtergere
  19. Este important sa cunosti macar o limba straina, iar in unele situatii este obligatorie pentru angajare.

    RăspundețiȘtergere
  20. Daca in firma este nevoie de o limba straina, atunci firma trebuie sa investeasca in angajati si cursuri pentru o mai buna functionare

    RăspundețiȘtergere