Book Mail - Editura Niculescu

Buna dragilor, 

Dupa cum stiti deja, de la evenimentul de la Iasi #bloggeritelacastel, ne-am intors acasa cu multe goodie bags, si m-am bucurat ca un copil sa vad ca printre sponsorii care ne-au fost alaturi au fost si librarii online. Astazi va voi arata ce carti mi-am putut alege de la Editura Niculescu, iar dupa lecturarea lor, voi reveni si cu recenziile aferente.

Ca de obicei, mi-a luat tare mult timp sa ma decid ce sa aleg, dar pana la urma cred ca am facut cele mai bune alegeri. Prima oprire a fost la Khaled Hosseini. Desi am auzit foarte multe lucruri bune despre acest autor, nu am citit pana acum nicio carte de a lui. M-am decis sa imi iau 3, ca foarte rar mi s-a intamplat sa nu imi placa cum scrie un autor, si presimt ca o sa am parte de o surpriza placuta si cu aceste carti. Desigur, mi-am luat si o carte a unui autor roman, pentru ca in ultima vreme incerc sa descopar mai multe opere autohtone.

1. Si muntii au ecou - Khaled Hosseini - o carte despre familie si despre relatiile din acea familie, despre iubire, sacrificiu si respect, o poveste intinsa pe mai multe planuri temporale si mai multe orase din diferite tari.

2. Splendida cetate a celor o mie de sori - Khaled Hosseini - povestea razboiului din Afganistan, primita insa din prisma a doua femei, care, pe fundalul ocupatiei sovietice, a jihadului, a luptelor civile si a regimului tabiban, descopera ca cea maimare forta este puterea dragostei si ca in numele ei se pot indura multe orori.

3. Vanatorii de zmeie - Khaled Hosseini - o alta fata a vietii in Kabul si a culturii din Afganistan, dominata zilnic de frica si brutalitate, o prietenie ciudata dintre fiul stapanului si cel a unui umil servitor, o poveste despre copilarie si maturizare.

4. Cetatea - Bogdan Alecu - m-a atras ideea de poveste fantastica pe meleagurile tarii, o poveste cu un el si o ea, o dragoste dureroasa si atemporala si care trece prin orice obstacol, peste destin, zei si tabu.

Pe site puteti gasi diferite carti din foarte multe sfere de interes - beletristica, self help, carti scolare, carti pentru copii, dar si carti in limbi straine.

Ati citit aceste carti? Ce parere aveti despre alegerile mele?

Kiss Kiss.

Share:

0 comentarii