Faunus, reintoarcere la natura

 Buna dragilor, 

Am apreciat mereu increderea batranilor in efectul tamaduitor al plantelor medicinale. O tin minte pe bunica mea, care toata vara strangea diferite plante si le usca cu grija, pentru a se bucura de ele pe tot parcursul anului. Florile de sunatoare, de musetel, menta, patlagina si tot felul de ierburi au avut un loc de cinste in casa bunicilor, si au fost folosite cu succes in diferite afectiuni. Durerile de stomac, ranile superficiale, simptomele de raceala ne-au fost tratate cu ceaiuri si alifii facute in casa, si nu era seara in care picioarele batrane ale bunicilor sa nu fie imbaiate in apa calda si frecate cu diferite decocturi pentru ameliorarea durerilor.

De cand bunicii s-au mutat intr-o alta casuta cu flori la geam, undeva sus in ceruri, de unde ne privesc in fiecare zi si ne ocrotesc, am ramas fara tratamentele copilariei noastre. Plantele de langa casa parca n-au mai aparut, de suparare, iar retetele de alifii miraculoase au fost de mult uitate.

De dragul amintirilor, am cautat ceva asemanator cu ele si am gasit produsele de la Faunus, remedii naturiste cu traditie, preparate cu ingrediente ca odinioara. I-am gasit in online si in magazine, nu ca pe vremea copilariei pe dealuri si in gradina cu flori, si le-am cules produsele la orice ora, nu doar atunci cand florile erau perfect deschise.


Am gasit o multitudine de produse, din diferite extrase, la care bunicii nu aveau acces. Am inlocuit ceaiul de brusture si urzica cu care ne clateam parul cu lotiunea Capilarus, cu extract de brusture, cimbru, mesteacan si galbenele, cu efect impotriva caderii parului. Unsoarea cu galbenele si-a gasit inlocuitor in uguentul Dermatofitus, pentru diferite afectiuni cutanate. Tinctura de propolis a inlocuit ceaiurile de zi cu zi, avand actiune antiinflamatoare si antivirale, am adaugat si un balsam de buze tot cu acelasi ingredient, pentru zilele friguroase care se apropie, fiindca nu mai am uleiul de masline infuzat cu musetel, tinut in odaia rece, si intins pe buze cand vantul ni le usca.




Am luat si un ulei de masaj, ajungand si eu vremea in care picioarele obosite isi cer si ele ingrijirea de fiecare seara.



Voi ce parere aveti despre remediile naturiste? Le folositi?

Kiss Kiss.

Share:

0 comentarii