K-Beauty - Frumusete coreeana: 10 pasi pentru ingrijirea completa a tenului


Buna fetelor,

Ar fi momentul sa scriu o postare la care ma gandesc de foarte mult timp. K-Beauty vine de la Korean Beauty si insumeaza toate produsele de ingrijire coreene. Se stie deja ca femeile coreene au o piele impecabila, datorita ingrijirii speciale pe care si-o ofera, asa ca astazi va voi arata in ce consta cei 10 pasi in rutina de ingrijire coreana a tenului:

1. Oil Based Cleanser - curatare pe baza de ulei. Fie ca alegeti un ulei lichid, fie ca alegeti unul sub forma de gel sau al unui unt, uleiul reuseste sa topeasca machiajul cu usurinta, fara a agasa in niciun fel tenul. In plus, beneficiati si de un masaj placut, care va ajuta tenul sa se relaxeze.



2. Water Based Cleanser - curatarea cu un produs solubil in apa. Alegeti un gel de curatare special creat pentru nevoile tenului, care va inlatura orice fel de reziduu de machiaj si de ulei.



3. Exfoliation - exfolierea tenului. O data sau de doua ori pe saptamana, exfoliati tenul pentru a indeparta celulele moarte si pentru a avea un ten curat. Puteti folosi un exfoliant mecanic, cu particule abrazive, sau unul chimic, pe baza de acizi. Eu as opta pentru al doilea, deoarece scruburile clasice pot zgaria tenul, facand astfel portite pentru microbi.



4. Toner - tonicul de toate zilele. Chiar daca nu pare, tonicul este un pas important in ingrijirea tenului, fiind ultimul pas in rutina de curatare. Pregateste tenul pentru aplicarea produselor de ingrijire si hidratare, restabilind pH-ul sau.



5. Essence - hibrid intre tonic si serum. Chiar daca in practica noastra nu se gaseste, este cel mai important aspect in cultura coreeana. Se aplica o mica cantitate pe maini, apoi se tapoteaza usor tenul.



6. Serum - un boost pentru ten. Avand particulele mai mici decat cremele, serumul penetreaza mai adanc epiderma, hranind in profunzime tenul.



7. Sheet Mask - masca tip servetel. Le gasiti acum si la noi (insa nu cu toate ingredientele benefice), se aplica cu usurinta, si va ofera 20 de minute de hidratare si relaxare.



8. Eye Cream - crema de ochi. Ochii tradeaza cel mai usor varsta, fiind inconjurati de cea mai sensibila piele, asa ca nu uitati sa aveti grija de ei.



9. Moisturizer - crema hidratanta. Orice fel de ten, chiar si cel gras, are nevoie de hidratare, asa ca nu omiteti sa folositi crema, atat dimineata cat si seara, care sa va ofere toate ingredientele benefice.



10. Sunscreen - crema cu protectie solara. Stiti deja cat de importanta este crema cu protectie solara toata durata anului, nu doar vara, nu? Aplicati cu incredere in fiecare zi, si tenul vostru va va multumi.


Ce parere aveti despre aceasta rutina de ingrijire? Ati fi dispusa sa o urmati zilnic sau o faceti deja?

Kiss Kiss.

Share:

29 comentarii

  1. Toata lumea le lauda, am folosit o baza de machiaj si un BB cream, care mi-au placut :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Mie imi lipsesc serumurile dar in afara de ele am aceeasi rutina ca si a ta. Serumurile le inlocuiesc cu creme antirid. :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu am auzit pana acum de acesta firma, dar par interesante produsele. Eu pana acum a folosit creme si geluri exfoliante de la Yves Rocher. Le aplic in fiecare zi si sunt foarte multumita de ele.

    RăspundețiȘtergere
  4. sunt mare fan produse asiatice, chiar recent mi-am cumparat cateva masti de la tony moly si sunt tare incantata de ele

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu am folosit produsele de care vorbesti, dar par de calitate, mi-ar placea sa le incerc

    RăspundețiȘtergere
  6. La un schimb cultural intre natiuni in orasul meu au venit trei coreeni. Vreau sa spun ca aveau o grija iesita din comun pentru tenul lor si foloseau o caruta de smacuri, inclusiv baiatul. Asa mi-am facut o idee despre aceste cosmetice coreene.

    RăspundețiȘtergere
  7. sunt curioasa de peeling-ul ala cu lamaie. Nu am eu o rutina asa ... bogata.

    RăspundețiȘtergere
  8. Apreciez mult produsele de la iherb. Deocamdata am o problema cu tenul si am primit tratamnet pentru 3 luni. Pentru o perioada stau cuminte si ma multumesc cu cele 250 lei cheltuite pe cosmetice

    RăspundețiȘtergere
  9. Mi se par minunate produsele.Mi-ar placea sa le am si sa le introduc in rutina mea.

    RăspundețiȘtergere
  10. Iubesc produsele coreene inca de cand erau putin cunoscute in Romania si in curand cred ca voi avea o rutina formata exclusiv din produse asiatice.

    RăspundețiȘtergere
  11. Orice produs cu aloe vera face minuni pentru mine. Despre acest brand nu știam nimic, dar mă bucur că pot afla mai multe citind articolele tale.

    RăspundețiȘtergere
  12. Nu am stiut pana acum ca avem si produse de ingrijire coreene, voi studia mai amanuntit problema. Foarte clare pozele tale, bravo

    RăspundețiȘtergere
  13. Nici nu am auzit de aceste produse pana acum, cred ca le-as incerca...dar ma mai documentez in legatura cu ele :D

    RăspundețiȘtergere
  14. Ieri chiar discutam pe grupul meu de pe facebook despre uleiul de curatare si ma gandeam sa incep sa caut ceva.
    Articolul tau vine la fix!

    RăspundețiȘtergere
  15. Nu am folosit nici un produs din cele mentionate. De fapt nici nu am auzit de vreunul :D
    O rutina de genul asta au majoritatea femeilor, numai ca produsele sunt diferite.

    RăspundețiȘtergere
  16. Rutina mea cuprinde cam 4-5 produse, depinde de starea de spirit si de timp disponibil.

    RăspundețiȘtergere
  17. Sunt bune produsele coreene! Pacat ca nu se gasesc si la noi, sa nu asteptam prea mult dupa ele! Multe din produsele mentionate sunt pe stoc 0...
    Un ser mi-as dori si eu , dar si un eye roller ceva! :D

    RăspundețiȘtergere
  18. Nu folosesc zilnic peeling, masca de fata si nici serum. In rest cam da.

    RăspundețiȘtergere
  19. Ce de produse! Mi se pare ca se complica putin cam tare, dar da, au un ten foarte frumos fetele de acolo :D

    RăspundețiȘtergere
  20. Imi fac cu ochiul multe dintre produsele prezentate, insa cel mai mult imi place exfoliantul cu lamaie si -mastile servetel-.

    RăspundețiȘtergere
  21. De unele produse abia acum am aflat, iar altele le-am vazut dar nu le-am folosit.

    RăspundețiȘtergere
  22. Mi se pare foarte procedeul ăsta coreean de curățare a tenului și apreciez, de fiecare dată, o femeie care își îngrijește tenul! :D

    RăspundețiȘtergere
  23. Nu am folosit nimic de pe Iherb , insa sunt curioasa de calitatea lor, am auzit numai de bine

    RăspundețiȘtergere
  24. Mastile astea de tip prosop mi se par interesante, o sa incerc si eu, cu siguranta. Pe exfoliant merg pe chimic, desi mai testez si cate un scrub din cand in cand, nu ma pot abtine :D

    RăspundețiȘtergere
  25. Am vazut produsele de genul au inceput sa prinda si la noi, nu am incercat nimic dar mi-ar placea.

    RăspundețiȘtergere
  26. Da, si eu am produse koreene si ma bucur ca ai si scris despre rutina lor. Imi plac mastile de fata, cremele de maini, buretele konjac, sunt multe.

    RăspundețiȘtergere
  27. Nu am folosit nici unul dintre produsele mentionate de tine, dar parca m-ai facut curioasa.

    RăspundețiȘtergere
  28. Nu numai ca nu am folosit, dar nici macar nu am auzit de acest brand :)

    RăspundețiȘtergere