Cum sa avem parte de un somn bun


Buna fetelor,

O data cu venirea primaverii, natura reinvie, pasarelele canta, florile infloresc si... apare astenia de primavara. De la stari de oboseala, dureri musculare, sensibilitate, la iritabilitate si dereglarea somnului, aceasta trecere de la sezonul rece la cel cald vine cu de toate la pachet. Pe mine ma afecteaza cel mai tare tulburarile de somn, asa ca in fiecare an caut remedii sa imbunatatesc calitatea somnului. De data aceasta, am ales sa rezolv altfel, si am decis sa fac anumite schimbari in dormitor, schimbari care sper ca imi vor influenta in bine somnul. Tinand cont ca ne petrecem o perioada buna din zi in pat, eu zic ca merita sa investim intr-un pat de calitate, destul de incapator pentru a putea dormi confortabil in el, care sa aiba o saltea potrivita nevoilor noastre. Noi tocmai am schimat salteaua, deci sarim peste acest pas.

In primul rand, ma gandesc sa imi achizitionez doua pilote noi, mai subtiri si mai usoare. Zic doua, fiindca patul conjugal este king size, si aceasta varianta este singura  in care nici eu, nici sotul nu doarme dezvelit. Teoretic - se dezveleste singur, practic - zice ca ii fur eu partea lui de pilota, asa ca fiecare are pilota lui. :)




Si cum mie nu imi place sa-mi fie prea cald, voi cauta si niste paturi mai subtiri, pe care le vom folosi pentru zilele mai calduroase. Am observat ca atunci cand e mai racoare in camera dorm mult mai bine, asa ca am pus deja ochii pe o patura mov de pe Elider.ro, care ma binedispune datorita culorii.

 


Voi schimba si pernele - pe care le voi inlocui cu unele noi, cu umplutura de silicon. Sotul meu are deja una, de care este super multumit, si m-am gandit sa mai iau doua-trei, ca oricum noua ne place sa dormim cu doua perne sub cap.

Sper ca aceste schimbari sa ma ajute la imbunatatirea calitatii somnului, sa imi ofere un somn linistitor, pentru a putea sa trec mai usor peste astenia de primavara. Si cum astenia se trateaza si prin terapie prin culoare, cred ca o sa imi iau si niste prosoape tare simpatice, colorate, si cu model de cani de cafea pe ele :D


Voi cum va pregatiti pentru un somn bun?

Kiss Kiss.

Share:

46 comentarii

  1. mersi pentru recomandari. conteaza mult o perna potrivita pentru mine. week end frumos!

    RăspundețiȘtergere
  2. Am vazut pe site-ul asta o multime de lucruri frumoase :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Iubesc să dorm! Parcă-mi este un hobby! MulÈ›umesc de sfaturi ☺

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte utile faturile. Adevarul e ca indiferent ca e vara sau iarna o pilota cu material rece gen satin este indicata. De asemenea pernele cu memorie te ajuta sa te relaxezi si mai bine sau saltele.
    Cosmin

    RăspundețiȘtergere
  5. Dus si demachiere - o piele curata si parfumata pregatita de odihna. Imi place sa aerisesc camera, sa fie aer proaspat. Lenjeria de pat trebuie sa fie curata, parfumata, vesela!

    RăspundețiȘtergere
  6. Am facut si eu cumparaturi de pe acest site si chiar am fost multumita de produsele pe care le-am primit, mai ales de modul de ambalare.

    RăspundețiȘtergere
  7. La fel e si la noi, pat foarte mare si fiecare doarme cu pilota/patura lui. Mereu sunt binevenite niste perne noi. :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu nu am probleme, adorm oriunde, oricand. Schimbarile pe care vrei tu sa le faci, le am si eu in plan, dar doar pentru partea pur estetica :)) nu am mai schimbat pilota de mai bine de 10 ani de zile si vreau si niste paturi noi, ca m-am plictisit de cele pe care le am acum.

    RăspundețiȘtergere
  9. Eu cu perna am o problema :D Le-am schimbat de nenumarate ori. Acum am cumparat de la Jisk perne cu pene de rata si imi plac la nebunie !

    RăspundețiȘtergere
  10. Si eu acord o atentie mare lenjeriilor, pernelor si mai ales paturilor si pilotelor. Aspectul placut, in sine, uneori e suficient pentru un somn bun

    RăspundețiȘtergere
  11. la acest capitol cu somnul stau cam prost!
    ce simpatice sunt prosopele! chiar imi plac!!

    RăspundețiȘtergere
  12. Eu dorm pe trei perne :)) e foarte importanta o perna atunci cand vine vorba de dormit :)

    RăspundețiȘtergere
  13. Si eu am facut cateva cumparaturi de pe elider.ro si sunt multumita.

    RăspundețiȘtergere
  14. Si eu am schimbat salteaua cu una fara arcuri, am schimbat pernele cu puf cu unele din silicon si am schimbat plapuma cu o pilota mult mai usoara si mai practica.

    RăspundețiȘtergere
  15. si eu am cumparat pilota tot de pe elider. E acelasi model care in carrefour era la un pret mai mare. Eu sunt foarte multumita. paturica nu prea mi-a placut, dar am dat 40 de lei pe ea nu ma asteptam la cine stie ce.

    RăspundețiȘtergere
  16. Surprinzator sau nu folosesc si eu o pilota cu puf de gasca achizitionata tot de pe elider. Imi plac mult produsele lor si dupa ce am vazut pilota mi-am facut curaj si am achizitionat multe produse pentru casa. Apcreciez calitatea produselor lor si pentru ca dorm foarte putine ore, este suficient sa ma bag in pat ca adorm aproape instant

    RăspundețiȘtergere
  17. Sa stii ca in ultima perioada am probleme cu somnul, dar pun totul pe seama stresului, au si asternuturile rolul lor, ca si pilota de altfel.

    RăspundețiȘtergere
  18. Somnul bun, de noapte, dupa fata de dimineata se cunoaste :D

    RăspundețiȘtergere
  19. Multumim pentru recomandari. Eu de cand mi-am luat perna cu spuma cu memeorie am scapat de diminetile cand ma trezeam cu gatul intepenit. :D

    RăspundețiȘtergere
  20. si eu sunt de parere ca sunt foarte importanta salteaua, pilota si pernele, dar si temperatura.

    Noi avem totul de la Ikea si acum 4 ani ne-am schimbat iar patul si salteaua. Am renuntat la patul mare pentru ca ne-am dat seama ca fiecare dormea in partea lui cu patura lui si efectiv nu ne mai simteam deloc in pat. Era ca si cum dormeam singura.

    Acum avem un pat de 1,40 si este mai mult decat ok. Si salteau este una si cu arcuri si cu spuma cu memorie...ce mai...este superba!

    RăspundețiȘtergere
  21. care e treaba cu perna din silicon? Intreb pentru ca de-a lungul timpului am schimbat mai multe tipuri de perne, acum prefer doua perne foarte moi. salteaua e eseniala, anul asta cred ca o schimbam cu una cu arcuri si spuma cu memorie, am deja probleme cu spatele.

    RăspundețiȘtergere
  22. Eu am perne cu pene si puf de gasca...din Ikea. Imi trebuie unele noi si m-ar tenta una cu spuma de memorie.... :D

    RăspundețiȘtergere
  23. Si eu am probleme cu somnul si intr-adevar, pilota, pernele si lenjeria de pat, impreuna cu o saltea buna sunt elementele esentiale pentru un somn odihnitor!

    RăspundețiȘtergere