Ritualul meu de ingrijire a tenului

Buna fetelor,

Tot am amanat postarea aceasta, imi era greu sa-mi car toate produsele intr-un singur loc, cu lumina acceptabila, si sa ma pun pe pozat, dar astazi s-a intamplat minunea, cu toate ca n-am avut lumina necesara:

1. Dimineata.
Eu nu sunt prea matinala, nu-mi place sa ma trezesc cu noaptea in cap. Asa ca, la primul cantat al cocosului al doilea sau al treilea snooze al alarmei, ma ridic din pat si ma indrept spre baie. Trecand peste the usual stuff, ajung sa-mi admir fata inca adormita in oglinda si sa incep sa fac ceva in privinta asta :D


Incep prin a-mi spala tenul cu spuma de curatare de la Nivea, 2 pompite de produs aplicate pe fata umeda, masat usor si clatit din abundenta cu apa rece, pentru a mai fugari somnul.

 Apoi imi tamponez fata cu servetele de hartie, la prosop am renuntat de aproape un an si nu-mi pare deloc rau.

Continui apoi cu crema de ochi de la Farmec, cu ulei de argan, masez usor cu "The ring Finger" :D pana se absoarbe.

Urmeaza gelul hidratant de la Yves Rocher, pe care de asemenea il masez usor pe toata fata.

Dimineata lucrurile stau destul de simplu, altceva in plus nu simt nevoia sa aplic pe ten.

Da, stiu, nu folosesc crema cu SPF. De ce? Pentru ca nu-mi place senzatia lasata pe ten, tenul meu se razvrateste de la filtrul UVA - UVB, plus ca eu stau 95 % din timpul zilei indoor, la birou nu bate soarele, timpul in care practic stau in bataia directa a razelor soarelui tinde spre 0.

2. Seara


Cu toate ca seara/noaptea, dupa o zi obositoare de munca + iesiri in oras + blog + treburi domestico-administrative numai de curatarea tenului nu-mi mai arde, pot afirma sus si tare ca am mai mult de un an de cand nu m-am bagat in pat cu smacuri pe fata. So proud of myself.


Asa ca incepe distractia. Primul pas este demachierea ochilor, cu 2 discuri demachiante imbibate in bifazicul de la Farmec, despre care urmeaza sa va povestesc.

Aplic demachiant pe restul fetei, tot cu ajutorul dischetelor demachiante. Daca am folosit BB cream, consum cam 2-3 dischete, daca nu, reusesc sa curat tenul cu o singura discheta.

Pentru a inlatura efectul uleios lasat de bifazic si o parte din demachiantul ramas pe piele, folosesc apa micelara de la Blanchette B, 1-2 dischete de bumbac imi ajung pentru curatarea temeinica a fetei.

Clatesc bine fata si tamponez cu servetele de hartie.

Aplic crema de ochi si crema de fata, aceleasi produse prezentate si la prima etapa.

3. Mentiuni speciale


De 2-3 ori pe saptamana imi rasfat tenul:


Masca de la Avon cu minerale de la Marea Moarta este cumparata a doua sau a treia oara. Need to say more? O folosesc de 2 ori pe saptamana, lasa tenul moale si curat, reduce aspectul porilor, pentru mine este ideala, si consider ca tenul meu arata cel mai bine dupa aplicarea acestei masti.

Scrubul facial il folosesc o data la 2 zile, momentan folosesc acesta de la Lady`s cu extract de magnolie, care miroase extrem de bine, este foarte fin, se aplica usor si curata porii de minunatiile adunate acolo.

Care este ritualul vostru de ingrijire a tenului?

Kiss Kiss.

Share:

15 comentarii

  1. De cand tot spun ca imi iau servetele...offff, maine neaparat imi iau ca merg la cumparaturi :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. si eu trebuie sa imi mai iau un pachet, au in Kaufland, Amelie parca se numeste firma, pachet cu 150 bc in dublu strat la 2.5 lei. Cel mai bun pret!

      Ștergere
  2. de vreo 3 luni si eu doar cu servetele ma sterg. :-) Eu imi spal tenul cu spuma de curatare si dimineata si seara, oricat as fi de obosita (acum am una Balea Med) . Iar dischete demachiante folosesc vreo 6-7 in total. Imi pare rau doar ca nu am un demachiant special pt ochi, dar vreau sa-mi iau, oscilez intre Balea si acesta de la farmec.

    RăspundețiȘtergere
  3. Si eu am tot zis ca fac postarea asta...desi dimineata nu folosesc decat apa rece...Pentru o persoana putin matinala te descurci foarte bine dimineata! Vreau un review la crema de ochi Farmec... obligatoriu!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De abia astept sa o citesc si la tine :D Urmeaza si review-ul, mai astept vreo saptamana sa-mi fac o idee clara despre produs.

      Ștergere
  4. Mă bucur să regăsesc în rutina ta un produs pe care şi eu obişnuiesc să-l folosesc: scrubul facial de la Lady's :-)

    RăspundețiȘtergere
  5. Si eu am renuntat la prosop acum trei ani :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mie mi se pare total igienic folosirea servetelelor, si in plus mult mai econom.

      Ștergere
  6. Nici eu nu mai folosesc prosopul de ceva timp.Dimineata ma spal cu un gel de curatare de la Clarins,dupa care aplic o crema din aceeasi gama.Nici eu nu folosesc mereu spf,desi ar trebui ca am pielea alba si mereu imi apar pete si pistrui.Seara folosesc apa micelara de la L'oreal pentru demachiere,ma spal cu un gel de curatare si aplic uleiuri vegetale,de orez,samburi de struguri sau jojoba.Foarte rar mai aplic cate-o,depinde de timp si de chef. :D

    RăspundețiȘtergere
  7. eu sunt nebuna cu demachiatul,

    si cand am ajuns la chisinau, la ora 6 dimineata, bleaga de cap, primul lucru m-am demachiat si abia apoi m-am culcat putin. totusi, asa nu m-a impiedicat sa ma umplu de bube, din cauza ca gasesc motive de scarba pe drum... :))) e hilar intr-un fel!

    RăspundețiȘtergere