La ce mai viseaza Claudia... #7 Cea mai usoara prajitura cu cirese/visine/caise

Buna fetelor,

Astazi va voi prezenta cel mai usor si simplu mod de a face o prajitura cu cirese/visine/caise. Eu am ales varianta cu cirese, mai aveam cateva in frigider si u voiam sa le las sa se strice.

Ingrediente:

* 6 oua;
* 200 g de faina;
* 200 g zahar;
* 100 ml ulei;
* 50 ml apa;
* 2 plicuri de zahar vanilat;
* un praf de sare;
* un plic de praf de copt, stins cu otet;
*  500 g cirese/visine/caise.

Si de aici incepe minunea. Stiu ca toate gospodinele recomanda sa bateti prima oara albusurile, apoi zaharul... etc.. Eu sunt mai cu mot si, in lipsa de timp, prefer sa procedez altfel. Va asigur ca ideea mea da rezultate la fel de bune.

1. Bateti bine ouale, cu mixerul sau cu telul.
2. Adaugati zaharul si continuati amestecarea.
3. Adaugati apa.
4. Adaugati uleiul.
5. Adaugati un praf de sare.
6. Adaugati praful de copt, stins in prealabil cu o lingurita de otet.
7. Adaugati zaharul vanilat.
8. Adaugati faina " in ploaie".
9. Puneti compozitia intr-o tava, pe foaie de copt.
10. Adaugati fructele spalate si curatate de samburi. NU este necesar sa le treceti prin faina.

Dati la cuptor pentru 30 de minute, la foc redus. Faceti testul cu scobitoarea dupa cele 30 de minute(introduceti scobitoarea in compozitie - daca raman resturi de aluat pe scobitoare cand o scoateti, mai lsati cateva minute, daca nu - e gata).

Pentru amatori, se poate orna prajitura cu zahar pudra.

Pofta buna!


Share:

4 comentarii