America, job si vizita dintr-un singur foc


Buna dragilor,

Ati visat vreodata sa ajungeti in America si sa traiti din plin visul american? Daca raspunsul este da, si daca aveti si norocul de a fi inca in facultate, aceasta ar putea sa fie sansa voastra. Programul work and travel se adreseaza, asa cum spuneam mai sus, tuturor studentilor care doresc sa calatoreasca si sa lucreze in America. Chiar daca initial aceasta idee poate sa va para prea complicata sau prea indepartata, acum aveti sansa sa va vedeti mult mai simplu si usor visul cu ochii.




Cand eram un in facultate, asta in urma cu prea multi ani, nu am auzit de acest concept. Nu spun ca nu era, dar pe mine ma interesa mai mult sa ma impart intre toate aspectele vietii mele si sa imi iau examenele, in acelasi timp cautandu-mi si un job pentru a-i mai usura pe ai mei parinti de cheltuielile cu facultatea. Poate ca daca existau alte conditii financiare, m-ar fi atras si pe mine aceasta idee pe care o sa o prezint in continuare mai pe indelete.

Asadar, prin Work and Travel Vacante Speciale as fi avut sansa sa vad Statele Unite ale Americii si sa am parte si de un job acolo, pe perioada vacantei de vara. In ceea ce priveste jobul, variantele recunosc ca nu sunt cele mai stralucite. Informandu-ma despre acest subiect, am vazut pe CND Vacante Speciale ca joburile oferite pentru un astfel de program sunt majoritatea in domeniul prestarilor de servicii gen ajutor de bucatar, personal la curatenie sau foarte putine locuri de munca in domeniul comercial - vanzator la magazine. Nu spun ca acesta ar fi un lucru rau, in niciun caz, fiindca si in Romania studentii cam tot in aceleasi domenii au sanse sa isi gaseasca un job. Zic doar ca ar fi un pas inainte sansa de a putea lucra intr-un domeniul adiacent celul studiat in facultate, asta fiind cu adevarat o realizare intr-o tara straina.

Revenind la ideea de work and travel pentru studenti, mi-ar fi placut sa am sansa de a lucra intr-un orasel mic, la un restaurant sau un hotel, insa sa pot sa vin in contact cu clientii acelui loc. Asa as fi putut sa simt cu adevarat gustul strainatatii, cunoscand oameni din diferite zone ale Americii intelegand cu adevarat cultura lor. M-as fi ferit cu siguranta sa lucrez in orasele mari si aglomerate, de zgomot si de agitatie, si le-as fi vizitat doar din dorinta de a vedea ce au de aratat, sa le vizitez atractiile turistice in timpul liber.

Mi-ar fi placut sa vizitez Cascada Niagara, unde m-as fi bucurat de spectacolul apei, Parcul National Great Smoky Mountains, care ofera cea mai frumoasa priveliste, indiferent de anotimp si New Orleans, unde as fi avut sansa sa vad Gradina Zoologica Audubon, in toata spendoarea sa. In toate aceste vizite as fi avut parte de o perfectionare a limbii engleze, avand sansa sa intalnesc atatia oamenii noi, si cu siguranta as fi reusit sa imi fac si cativa prieteni, cu care as fi tinut legatura si dupa revenirea in Romania.

Voua v-ar placea sa aveti sansa sa vedeti America prin acest program?

Kiss Kiss.

* Aceasta postare este scrisa pentru proba cu numarul 18 din competitia SuperBlog2017.




Share:

14 comentarii

  1. Sunt mai atrasa de multe locuri din Europa, SUA nu ma atrage foarte mult, succes la concurs.

    RăspundețiȘtergere
  2. M-a tentat mult in facultate sa merg si eu in State, dar mi-a fost frica de zbor! Acum insa visez sa ajung acolo intr-o vacanta!

    RăspundețiȘtergere
  3. As fi vrut si eu in facultate sa merg, dar am fost fraiera si nu am aplicat. In toamna urmatoare colegul care a plecat printr-un program de acest gen era mai mult decat incantat de experienta avuta si cred ca ne-a innebunit vreo 3 luni tot povestind ce a vazut, ce a facut, ce a vizitat, ce prieteni si-a facut etc.

    RăspundețiȘtergere
  4. Cred ca mi-ar fi placut la 20 de ani. Acum insa o sa-l las pe Dragos, baietelul meu sa-si incerce norocul.

    RăspundețiȘtergere
  5. Mi-as dori sa vizitez America, sa vad si eu cum e. Un astfel de program e o oportunitate.

    RăspundețiȘtergere
  6. Am avut colegi care au fost plecați, am avut și eu ocazia să plec, dar cumva am refuzat din diverse motive.

    RăspundețiȘtergere
  7. As pleca si maine, dar nu pot ca nu-s studenta la zi, sunt la fara frecventa.

    RăspundețiȘtergere
  8. America e una din tarile pe care mi le doresc muuult de tot sa le vizitez.

    RăspundețiȘtergere
  9. Da , mi-ar fi placut sa vad America prin acest program.

    RăspundețiȘtergere
  10. o vizita mai lunga merge, as vrea sa vad cum este pe acolo, dar nu cred ca as dori sa locuiesc acolo!

    RăspundețiȘtergere
  11. Pacat ca nu sunt asa tanara sa devin stundenta... nu cred ca as mai avea rabdare, dar acest program pt studenti este excelent. Eu chiar l-as recomanda!

    RăspundețiȘtergere
  12. 2 în 1 sună bine. Vizită și job = bani și distracție, plus experiență.

    RăspundețiȘtergere
  13. E o oportunitate extraordinara. Eu as merge in Texas. :D

    RăspundețiȘtergere
  14. Eu sunt prea batrana pt acest program, dar America vreau s-o vad intr-o buna zi.

    RăspundețiȘtergere