Experienta te invata – ce sa alegi sau nu cand vine vorba de un televizor de clasa moderna GP


Experienta te invata – ce sa alegi sau nu cand vine vorba de un televizor de clasa moderna

Life is good spun cei de la LG cu al lor logo atragator. Desigur, dar trebuie sa stii sa ti-o faci asa. Cand alegi un televizor, nu ar trebui sa te avanti la cel mai ieftin si sa iei tot ce iti iese din cale. Asta pentru ca aparte de faptul ca este vorba de televizoare moderne, unele functii ar putea sau nu sa te avantajeze.



Din propria experienta iti voi spune astazi care este ghidul meu pentru alegerea unui televizor. Din clasa de producatori sunt mare fan de televizor LG astfel ca aceasta categorie va fi si prima mea alegere. Ca functii si detalii iata ce conteaza:
v  Intre 80-81 si pana la 109 cm diagonala. Conteaza sa nu fie cel mai mic posibil, asta imi aminteste de cele vechi, deci exclus. In principiu, primele optiuni sunt si cele mai rezon. Daca detii un spatiu mai mare, cu atat mai bine ar fi bine sa alegi cel de 100+ cm sau mai mare. Cred ca cel mai mare pe care l-am vazut avea diagonala de 218 cm. Iti dai seama ce experienta de cinema vei avea in casa cu un astfel de televizor?

v  Daca ai de ales intre Full HD, HD si 4K trebuie sa te raportezi la partea financiara si la scopul pe care il ai. Pentru un televior in casa, mai ales daca nu este singruul, un HD este satisfacator. Full HD are o imagine impecabila, 4K deja are o claritate greu de definit.


v  LED sau LCD. Televizoarele de clasa moderna in marea lor majoritate sunt LED. Sunt mult mai avantajoase, mai economice chiar. Vei vedea in gama celor de la LG ca mare parte din optiuni sunt LED, desi gasesti si altele. Sunt si mai durabile, deci de recomandat.

v  Un smart tv sau nu? Pentru mine, mica fana de Youtube printre altele, un smart tv este ideal. Poti si fara aceasta functie, dar daca tot ai de ales si ai si resursa financiara, ar fi bine sa te raportezi la clasa de sus, nu? Vei avea parte de o experienta completa cand folosesti televizorul, deci rasfatul este maxim.

v  Anul de fabricatie ar putea conta si el. Dar gama de la LG este din nou generoasa si vine cu modele recente. Asa ca nu trebuie sa te preocupi ca va rula mai incet, nu este cazul la modelele acestui producator.


Preturile sunt si ele variate. Din pacate pentru multi, acesta este si factorul principal care decide pana la urma ce model de televizor se alege. La LG se gasesc unele cu o diagonala de minim 80, la putin sub 1000 de lei. Un pret maxim este de 85 de mii de lei, un televizor ce intrece asteptarile cu un record de functii, cu randuri intregi de descrieri; desigur ca aceasta este o categorie premium. Dar pentru consumatori mai modesti un televizor de pana in 2000 de lei poate fi foarte satisfacator in functii, dotari si calitate. In plus, de apropie si Black Friday, un bun prilej pentru a vana ofertele.

Share:

0 comentarii