Trucuri pentru a alege casa perfecta pentru tine (GP)


A avea propria casa este poate visul fiecaruia dintre noi. De asemenea, este si o decizie care poate pune foarte multa presiune asupra ta.

Poate ca vrei sa scapi de viata de la bloc si incepi sa cauti vile de vanzare in Cluj. Poate cauti o casa doar pentru a avea o alternativa de vacanta, de a te refugia din cand in cand intr-o oaza de relaxare.
Pentru a face alegerea potrivita, va trebui sa tii cont de cateva principii. Mai exact, va trebui sa gasesti un echilibru intre pret, zona de amplasare si confortul pe care ti-l poate oferi locuinta respectiva.


Bugetul disponibil

Probabil primul aspect pe care trebuie sa il ai in vedere este bugetul. In functie de suma de care dispui vei putea apoi sa iti alegi si ceva conform cu asteptarile. Ca idee, daca nu ai posibilitatea de a cumpara o casa “cu banii jos”, mai ai la dispozitie variante precum Prima Casa ori contractarea unui credit.

Disponibilitate si accesibilitate

Dupa ce ai luat in calcul posibilitatile tale financiare, tine cont de zona in care va fi amplasata locuinta. Acesta este punctul secund in functie de care va trebui sa iti orientezi cautarile.
Poti sa apelezi la o agentie imobiliara – asta ar fi o varianta mai confortabila, dar si mai costisitoare. De ce confortabila? Pentru ca incepand din acest punct grija cautarilor va fi inlaturata de pe umerii tai. De ce mai costisitoare? Pentru ca vei achita catre agentie acel comision de intermediere.
O alternativa ar fi sa incepi pe cont propriu cautarea. La urma urmei, tu stii exact ce cauti, ce ti-ar placea si ce te-ar putea multumi. In plus, ai si un mare aliat la indemana: internetul. Poti gasi usor platforme imobiliare online in care sunt publicate anunturi ce depasesc ordinul sutelor de mii. Un exemplu de astfel de platforma cu peste 200.000 de anunturi este compariimobiliare.ro.



Alte lucruri de avut in vedere

Sa presupunem ca ai gasit o casa intr-o zona pe placul tau, care se incadreaza si in buget. Semnezi direct contractul de vanzare-cumparare? Ei bine, nu! Mai trebuie sa iti pui cateva intrebari inainte de a finaliza tranzactia, pentru a te asigura ca faci cea mai buna alegere:
  • ·         Este zona usor accesibila si aproape de locul de munca?
  • ·       Este locuinta pozitionata intr-o zona cu magazine, parcuri, spital, scoli, institutii si alte puncte de interes in apropiere?
  • ·         Este zona una linistita sau agitatia e cea care predomina in majoritatea timpului?
  • ·         Este o zona rau famata sau una sigura?
  • ·         Are locuinta loc de parcare?
  • ·         Sunt toate instalatiile si dotarile de calitate?

Lista de intrebari poate continua. Pot fi nu 6, ci 70 de lucruri pe care sa le intrebi. Asigura-te ca te lamuresti in privinta tuturor, pentru ca altfel vei avea parte de surprize nu tocmai placute.

Ca nota de final, iti recomand din nou platforma mentionata mai sus – compariimobiliare.ro. De ce? Pentru ca – sa recunoastem – am devenit mult prea comozi si vrem sa gasim cat mai usor ceea ce avem nevoie. Cand vine vorba de anunturi imobiliare, statistici cu privire la preturi pe zone si informatii actualizate constant, portalul de imobiliare de mai sus chiar e un aliat ideal.

Share:

0 comentarii