Petrecere clasica de botez sau cu ursitoare?


Buna dragilor,

Daca tot am discutat despre hainele pentru copii, sa tinem discutia in aceeasi parametri si sa facem un pas inainte, ajungand de la Baby Shower la petrecerea de dupa botez. Din cate am observat, societatea romaneasca se imparte in 3 categorii: cei care nu fac petrecere pentru botez, cei care fac mai ceva ca o nunta, si cei care fac petreceri pentru botez speciale, cu invitati pe masura si diferite momente artistice.

In prima categorie se includ oamenii care, din diferite motive, nu fac mare tam-tam la botez. Fie ca nu isi permit o cheltuiala in plus, fie ca aleg sa petreaca aceasta sarbatoare in familie, alaturi de persoanele foarte apropiate, acestia nu pun accent pe invitatii pentru botez, pe teme festive sau pe munti de mancare si rauri de bautura. Pun accent pe crestinarea copilului si ne arata ca se poate face botez si fara dezmatul de dupa. Eu una m-as include in aceasta categorie, deoarece consider botezul un eveniment intim, de sarbatorit doar in familie, iar un copil de abia nascut are nevoie de liniste si pace. O masa alaturi de cei dragi, in intimitatea casei, intr-un mediu relaxant, fara pretentii si fara mari batai de cap mi se pare cea mai buna alegere.

In a doua categorie se includ oamenii care fac petrecere, mai ceva ca la nunta. Asta inseamna sala inchiriata la restaurant, formatie de muzica, invitatii trimise cu doua luni inainte, meniu cu 5 feluri de mancare, rochii si tinute de seara, si sa nu uitam de plicul cu bani, uneori suma sarind de ordinul miilor de lei. In cel mai bun caz, copilul este lasat acasa cu vreo bunica, iar participantii la ospat beau, mananca si danseaza pana a doua zi dimineata. In cel mai rau caz, copilul este adus la petrecere, inr-un mediu de agitatie, muzica la maxim si, pana nu demult, nori de fum de tigara.

A treia categorie de petrecere se face, in majoritatea cazurilor, intr-un local special amenajat, sau se poate ingloba ca parte activa dintr-o petrecere de botez. Pentru a se marca fericitul eveniment, parintii sau nasii copilului angajeaza ursitoare botez, care, intr-un cadru special, ii fac urari de bine noului-nascut.



Informandu-ma pe aceasta tema, am aflat ca exista un adevarat show pus in scena cu aceasta ocazie, cu diferite personaje: ingerasul, zana iubirii, zana norocului, zana intelepciunii si ursitoarea cea rea, fiecare avand un rol bine stabilit. Din cate am vazut, preturile incep de la 300 de lei si se promite o experienta placuta pentru toti participantii la eveniment,  De asemenea, puteti alege, suplimentar, si niste animatori pentru petrecere, mai ales daca aveti multi copii printre participanti. Asta inseamna ca cei mici se vor bucura de un program de entertainment cu jocuri, concursuri, dans, face-painting si alte activitati, persoanje de poveste, din filme sau din desenele animate preferate, iar cei mari se pot distra linistiti, stiindu-si copii in siguranta, sub supravegherea unui personaj calificat.

Voi ce parere aveti despre astfel de petreceri? Ce tip de petrecere ati alege?

Kiss Kiss.

Share:

2 comentarii

  1. Eu as alege doua petreceri. :)) Oricum, cel in cauza e prea mic ca sa priceapa ceva. As alege o petrecere ptr oameni mari in care sa fie inclusa si o petrecere cu ursitoare.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mie imi plac petrecerile clasice, fara ursitoare.

    RăspundețiȘtergere