Cum sa alegeti haine pentru copilul nou-nascut - ghid de neparinte


Buna dragilor,

Articolul de astazi este, la drept vorbind, pentru acei care nu se prea pricep. La ce? Pai la haine pentru copii nou-nascuti, la ce altceva?! Uneori si noi, cei care nu suntem parinti sau nu avem copii mici in preajma, suntem pusi in ipostaza de a face cadouri pentru cei mici. Si dupa ce terminam toata gama de jucarii, jocuri, accesorii pentru cei mici, scutece, suzete, bavetele si restul, trebuie sa ne indreptam si catre haine copii.




Recunosc, eu sunt cam anti-talent la asa ceva, sau cel putin eram. Am facut atatea gafe in ceea ce priveste hainele pentru copii, incat as putea sa scriu o carte despre ce sa nu faci. In primul rand, fiti siguri de sexul bebelusului. Nu va bazati pe ce stiti de la vecina prietenei cumnatei parintilor, ci mai bine intrebati direct mama sau tata ce vor avea - fetita sau baietel. Nu e o rusine sa le spuneti ca ati uitat daca e fetita sau baiat, e mai ciudat sa va prezentati la petrecerea de Baby Shower cu rochite cu tutu roz in conditiile in care bebelusul este de gen masculin. De asemenea, puteti intreba parintii de preferintele de culoare. Stiu ca poate nu pare ceva foarte important si multa lume va spune ca un cadou e fara pretentii, dar daca tot faceti un cadou, va veti astepta ca bebelusul sa fie imbracat in acea hainuta, nu? Ei bine, daca unul din parinte face alergie cand vede culoarea verde si voi ati adus cel mai simpatic body verde, fiti siguri ca nu o sa imbrace copilul cu el.

In al doilea rand, informati-va despre conformatia copilului nou-nascut. Copiii pot sa fie nascuti de 3 kilograme si sa fie "cat o paine" sau se pot naste la 5 kilograme, fapt care va face ca trusoul de bebelus pe care-l vedeti prin toate magazinele sa nu-i intre pe niciun piciorus grasunel. Eu oricum recomand la toata lume asa ia haine cu cel putin o marime mai mare, fiindca oricum in prima parte a vietii copiii cresc foarte repede si cam toata lumea ia haine de nou-nascuti, de parca pe viitor o sa traiasca invelit in piei de animale :)

Nu in ultimul rand, alegeti calitatea. Nu uiati ca acele haine sunt pentru un nou nascut, care are piele sensibila si alte nevoi, comparativ cu un adult. Asta nu inseamna ca veti fi nevoiti sa dati o mica avere pe cateva hainute, ci ca veti face alegeri inspirate. Alegeti de fiecare data bumbac 100%, material ieftin si de calitate, material care lasa pielea bebelusului sa respire si care este delicat. Oricat de atragator vi se va parea, nu cumparati haine care au diferite zorzoane atasate, mai ales cele care pot fi detasate cu usurinta de manutele curioase ale celor mici.

Tinand cont de cateva sfaturi simple, dar de efect, cred ca puteti oferi cadouri de care sa se bucure atat copilasul, cat si cei care il cresc. Voi ce sfaturi aveti pentru alegerea hainelor pentru bebelusi?

Kiss Kiss.

Share:

0 comentarii