O zi din viata mea - Tanara si nelinistita

Buna fetelor,

M-am hotarat, mai mult impinsa de la spate, sa dau curs provocarii si sa va spun cam cum arata o zi din viata mea.

Sa incepem. Inchipuiti-va un pat mare, alb imaculat, perfect asezat, in care subsemnata doarme precum Frumoasa Adormita, si la geam canta incetisor pasarelele, care ma trezesc cu o stare de beautitudine la ora 7 AM, ora ideala din punctul meu de vedere. Ma schimb intr-o pereche de pantaloni scurti si un maieu, imi iau sticla cu apa si mp3 player-ul cu mine, adidasii in picioare si plec sa alerg jumatate de ora, vin apoi acasa si fac un dus linistitor si relaxant, si apoi mananc un mic dejun delicios facut de sotul meu. Si apoi.... suna alarma de la telefon si ma trezesc din acest vis frumos.

Observ disperata ca e a nu stiu cata amanare a alarmei de la telefon si fac ochii cat cepele - bine, nu chiar cat cepele, mai degraba incerc sa-mi deschid ochii somnorosi si tresar speriata cand vad ca e 8.21 AM, in conditiile in care la ora 9.00 AM ar trebui sa incep munca la birou, fix in celalalt capat al orasului.

Incerc sa-mi trezesc consortul, care inca e in lumea viselor. Ii spun ca vom intarzia la munca, DIN NOU, iar el imi zambeste adorabil, ma ia in brate si imi zice ca mai avem timp, sa mai stau putin langa el, si adoarme din nou. Acel putin dureaza cam 1 minut, timp in care incerc sa ma gandesc in ce sa ma imbrac, apoi incerc inca o data sa-l trezesc pe domnul meu, care nu prea vrea si cu greu se ridica din pat.

In acest timp, fug in baie sa fac dus si observ ca acel 1 minut in care m-am gandit eu cu ce sa ma imbrac au fost de fapt vreo 5 minute, si plus ridicatul meu din pat si incercarile de trezire m-au adus la ora 8.27. Ma dezbrac si intru imediat sub dus, si ca sa fiu si mai eficienta, iau intre timp si periuta de dinti cu mine, ca sunt femeie si sunt multi-tasking. Cu o mana ma spal pe dinti, in cealalta mana am buretele uns bine cu gel de dus, si asa reusesc sa mai castig putin din timpul pierdut.

Intre timp, sotul s-a trezit si incepe sa bata la usa din baie, ca vezi doamne vrea si el sa faca dus, de parca e vina mea ca a dormit pana atunci :) Ii cedez lui cabina de dus, iar eu intre timp ma usuc, ma spal pe fata si incep cu viteza luminii toata  rutina de ingrijire, iar devin multi-tasking si aplic cu o mana rimelul si cu cealalta rujul. Cateva picaturi de parfum, aplicarea obligatorie a antiperspirantului Rexona cu Aloe, varianta MotionSense, care imi asigura prospetime si miros placut toata ziua.

E deja ora 8.35 de minute cand imi iau rochia pe mine. Trecand prin dressing, observ ca Charlie, motanul, sta confortabil pe camasa sotului, calcata cu o seara inainte, si isi linge labutele, ca si cum n-ar fi dat el camasa jos de pe umeras si n-ar fi fost el cel care a folosit-o pe post de culcus. Il iert, ca n-am timp sa-l cert, si iau imediat alta camasa, o calc la viteza si o pun pe umeras, apoi ma duc in bucatarie. E ora 8.42  si incep sa fac micul dejun pentru sot, pachetul pentru serviciu, si sa hranesc motanul, intre timp band cate o gura de cafea. Vine sotul, savureaza o clatita cu sirop de artar, si apoi plecam la munca, ca deja e tarziu.

La ora 9.00, chiar la fix, intru in birou. De abia de acum incepe distractia. Telefoanele suna, mailurile vin gramada, sefa striga din celalalt birou, alerg ca bezmetica pe tocuri, de la un birou la celalalt, de rasuna sala toc - toc- toc toata ziulica. Suna apoi de la banca, si-mi zice sa ma prezint acolo, de la banca trebuie sa ajung si la posta vamala in celalalt oras, ajung iar la birou, iar troncanesc pe sala. Daca mi-ar pune cineva pedometru, ar trebui sa se includa in salariul meu o suma separata, pentru o pereche noua de pantofi in fiecare luna.

La ora 13.00 am pauza de masa, 15 minute. Numai pauza nu e aia, in schimb. Iar in viteza, ca de obicei, pana la piata, ca diseara am planuri mari de bucatareala si vreau sa fac o ciorba adevarata, cu legume adevarate, care sa-mi umple bucataria de savoare. Ma intorc la munca la 13.13 minute, ora norocoasa, si am timp 2 minute sa rasuflu, ca iar incepe dezmatul.

Pana la ora 17.00, tot asa este, agitatie totala, usa biroului se deschide si se inchide de atatea ori incat nu-i mai tin socoteala, telefoanele suna, si eu incerc, printre picaturi, sa mai arunc si cate un ochi prin agenda, sa vad cam ce-mi mai rezerva ziua.

Am terminat serviciul si am plecat de la birou. Sa nu uit sa trec pe la farmacia veterinara, sa iau tratamentul pentru Charlie, apoi pe la curatatorie, de unde trebuie sa ridic costumul sotului, ca duminica trebuie sa participam la o nunta. Si desigur, sa nu uit de micile cumparaturi zilnice. Noroc ca am Kaufland-ul in drum spre casa, si opresc si acolo. Iau caruciorul de cumparaturi, pun in el apa plata, painea, fructele, laptele si cele necesare pentru micul dejun de a doua zi, ba chiar inca un Rexona MotionSense, sa fiu sigura ca nu raman fara. Bine, recunosc, pun 2 antipersirante in cos, ca-mi plac mult si au si un pret prietenos.

Ajung acasa, este ora 17.49. Ma schimb, pun hainele la spalat, il hranesc pe Charlie, care vine sa-mi zica, pe limba lui pisiceasca, cum a lenevit toata ziua, si cat sufera el de lipsa de bagare in seama. Incep apoi pegatirile pentru cina, intre timp dau cu aspiratorul, fiindca curiosul de Charlie a vrut sa stea si sa se uite pe geam,sa vada de ce miorlaie pisica vecinilor, si mi-a rasturnat gavanosul cu flori. Pe la 18.30 ajunge si sotul acasa, luam cina impreuna, apoi stam putin la taclale, ne uitam la un serial sau mergem la alergat, sau in oras cu prietenii. Activitatile difera in fiecare zi, fiindca suntem persoane active si ne place sa ramanem asa.

Pe la vreo 22-23, ma pregatesc de somn. Dusul si rutina de ingrijire, apoi iau laptopul in brate. Mai intru pe blog sa mai scriu ceva, mai gasesc ceva interesant pe Pinterest, ma uit la un video pe Youtube. Nu uit niciodata sa intru in aplicatia MyFitnessPal, sa-mi calculez de fiecare data caloriile consumate si activitatea fizica facuta. Chiar daca teoretic, am o munca sedentara, de birou, fac multa miscare in activitatile zilnice, activitati care ma tin in forma.



Ma uit la ceas si observ suprinsa ca e trecut de mult de miezul noptii. Inchid laptopul si iau cartea de pe noptiera, sa vad in ce belele a mai intrat eroina mea. Citesc cat pot, pana simt ca o sa adorm cu cartea in mana, apoi chiar ma bag la somn, ca pana dimineata nu mai sunt multe ore si iar trebuie sa o iau de la capat cu agitatia.

Voi cum petreceti o zi obisnuita?

Kiss Kiss.

Share:

16 comentarii

  1. Wow! Așa program aglomerat? Acum mă simt prost pentru câtă văicăreală generez atunci când pe lângă serviciu ajung și la sală.

    RăspundețiȘtergere
  2. Viata unei femei e o continuua aventura. Noroc cu Rexona!

    RăspundețiȘtergere
  3. e greu sa fii femeie nu-i asa? ma bucur ca ai imparatasit cu noi o zi din viata ta :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Dumnezeule! ar trebui interzise optiunile cu postopone la alarma de pe telefon..vezi cat stres iti induc? Sa nu mai zic de sefa care tipa si motanul buclucas..priveste partea buna: ai deodorant eficient cu miros de aloe :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ar cam trebui! mai ales cand o opresti, si ai impresia ca ai dat amanare, cand de fapt ai oprit alarma :))

      Ștergere
  5. Foarte draguta aceasta postare :) mi-a placut tare mult si m-am regasit oarecum in ea.Pupici

    RăspundețiȘtergere
  6. Provocarea asta lansata de Rexona are mai multe parti bune! Uite, acum traiesc cu impresia ca te cunosc mult mai bine! Si ma bucura acest lucru!
    Mi-a placut episodul de "Tanar si nelinistit"... :)))
    Vreau sa vad si eu ce e cu Motion Sense asta, il voi cauta, prea i s-a dus vestea!

    Pupici, draga Claudia!
    Ilda
    Lavender Thoughts

    P.S. Si la cat spuneai ca te trezesti? Oohh, numai eu ma trezesc pe la 6... ?! :P

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu as vrea sa ma trezesc mai devreme, pe la 7 macar, dar daca adorm pe la 2-3 noaptea, nu prea reusesc :)) Kisses!

      Ștergere
  7. Esti mult prea eficienta, din punctul meu de vedere! Imi ia minim 10 min dimineata sa ma dezmeticesc si inca pe atat sa aplic o crema cu spf, fond de ten, pudra si rimel; ma mai trezesc si la 5:30 ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu sunt asa, mai la viteza :)) Niciodata nu sta sotul dupa mine sa ma astepte sa ma pregatesc :) eu n-as rezista sa ma trezesc zilnic la 5 :(

      Ștergere