Despre polenul crud Poliflor de la Apiland

Buna fetelor,

Astazi discutam despre polenul crud. Am avut posibilitatea de a testa acest produs si initial am fost cam reticenta, fiindca eu si produsele apicole nu prea ne intelegem asa bine, din pricina gustului si aversiunii mele fata de ele. Totusi, despre polen stiam cate ceva, asa ca am fost tentata sa accept, sa vad daca isi merita laudele.


Ce spun ei: Gustul surprinzător, foarte plăcut și parfumat al acestui tip de polen provine dintr-o mare varietate de plante din zonele pure, nepoluate, de deal și de munte ale Transilvaniei. Contribuie la regenerarea florei intestinale, având un rol demn de luat în considerare în tratamentul bolii Crohn sau al colitelor ulceroase. Datorită conținutului bogat în vitamine B, proteine și minerale, suplinește carențele alimentare și previne cancerul de sân sau osteoporoza.
Polenul Crud Poliflor aduce un surplus de energie în organism, este un excelent antianemic, vitaminizant si meneralizant fiind indicat îndeosebi persoanelor ce trăiesc în mediul urban și care, datorită ritmului de viață agitat, sunt supuse la diverse forme de stres, sau persoanelor aflate în convalescență. Diminuează oboseala cronică, redă optimismul și vitalitatea.
Mod de administrare:
Copii - 1 lingurița/zi (5 gr);
Adulți - 1 lingura/zi (15 gr).
Se recomanda cure de minim 7 saptamani, de 2 ori pe an, dar poate fi consumat tot timpul anului, fara restrictii.
Mod de păstrare: A se păstra în congelator, la temperaturi cuprinse între -5ºC și -18ºC.
Polenul Crud este un aliment VIU, care are în plus față de polenul uscat lactofermenți ce ajută la regenerarea florei intestinale, enzime, bacterii benefice și antioxidanți.
UIMITOR!!!    Polenul Crud se păstrează la congelator, dar NU îngheață, datorită conÈ›inutului scăzut de apă (aproximativ 8-10%), lucru care permite consumarea imediată după ce a fost scos din congelator.

Ce spun eu: M-am trezit ca ma suna curierul sa-mi zica ca are un coletel pentru mine, si cand am vazut Apiland, eram nerabdatoare. Am deschis, am invartit pachetul pe toate partile si am luat aminte.

Sa incepem cu ambalajul, din plastic, cu folie protectoare pe deasupra, invelit intr-un carton, cu toate datele necesare pe el - termen de valabilitate, informatii despre produs, modul de administrare si de pastrare. In plus, am aflat ca polenul crud poliflor este obtinut printr-un amestec de peste 40 de polenuri de la pomi fructiferi - cires, par, prun, cais, diferite specii de salcie, si flora spontana de campie si de deal.

De asemenea, pe ambalaj avem trecute valorile nutritive pentru 100 g de produs:

Valoare calorica - 335 kcal
Proteine - 21,2 g
Glucide - 37.7 g
     din care zaharuri - 29,6 g
Lipide - 8,0g
    din care saturate - 1,87 g
                 mononesaturate - 3,34 g
                 polinesaturate - 2,80 g
                 Omega 3 - 1,03 g
                 Omega 6 - 1.53 g
Fibre - 13.7 g

Asta inseamna ca, la 1 lingura de produs (15 g), doza recomandata, avem parte de urmatorii nutrienti, calculati cu drag si spor de subsemnata,prin regula de 3 simpla :),  pentru a veni in ajutor persoanelor care isi calculeaza valorile zilnice de nutrienti consumate:

Valoare calorica - 50,25 kcal
Proteine - 3,18 g
Glucide - 5,655 g
     din care zaharuri - 4,44 g
Lipide - 1,2 g
    din care saturate - 0,28 g
                 mononesaturate - 0,501 g
                 polinesaturate - 0,42 g
                 Omega 3 - 0,1545 g
                 Omega 6 - 0,2295 g
Fibre - 2,055 g

Putem observa astfel ca valorile calorice, glucidice si lipidice sunt foarte scazute, ceea ce inseamna ca se poate consuma si de persoanele care sunt la dieta, fara riscul de a incetini procesul de slabire. Acesta a fost primul lucru verificat de mine, stiti doar ca eu si dieta Dukan facem casa buna, asa ca nu am avut nicio problema consumand polenul crud poliflor de la Apiland.

Polenul se prezinta sub forma de granule mici, cu diferite gusturi si arome. Gustul este.... interesant, depinde de ce tipuri de granule prinzi in lingura. L-am tinut in congelator, asa cum este specificat pe ambalaj, si am fost suprinsa ca nu a inghetat peste noapte. O bila alba din partea mea.



Ca si metoda de utilizare, am inceput sa il iau simplu, 1 lingura dimineata, dupa micul dejun. Punctez acest lucru, deoarece am vazut persoane care l-au administrat pe stomacul gol, si s-au plans de neplaceri. Administrat dupa micul dejun mi s-a parut ca isi face cel mai bine efectul, dar se poate administra si pe stomacul gol. Si daca tot vorbim de efecte, sa va zis ce am urmarit si ce am sperat:


  • Vitaminizant - pe mine stresul ma distruge efectiv, fizic si psihic. Asa ca un plus de vitalitate, care sa ma ajute sa-mi duc treburile la capat in fiecare zi, nu strica. Am observat, inca de la primele zile de administrare, ca nu mai eram atat de moale dupa orele 14-15, cand de obicei intervine moleseala si oboseala in cazul meu. Astfel, de multe ori ma multumeam cu o singura cafea la birou, si nici nu mai simteam nevoia de inca o cafea pe la orele mentionate sau mai tarziu. Am simtit cum oboseala cronica, de care nu prea reuseam sa scap, incepe sa ma paraseasca.
  • Regenerant, atat pe interior, cat si pe exterior. In primul rand, am observat ca micile cosuri sau muscaturi de tantari se regenereaza mai usor, neaplicand pe ele nimic si nefacand nimic in privinta asta. Nu stiu cum functioneaza, dar functioneaza, si lucrul acesta ma multumeste pe deplin. De asemenea, din cauza caldurii, obisnuiam sa consum bauturi reci, in care plutea muuulta gheata, si gatul meu avea de suferit, ca in fiecare vara. Plus ca m-a prins si o ploaie zdravana, si chiar simteam ca se apropie o raceala crunta. Deja incepeam sa ragusesc si sa stranut, dar de cand am inceput sa consum polenul crud poliflor, am si uitat de raceala. Constat astfel ca are un efect de crestere a imunitatii.
  • Ajuta la buna functionare a tractului digestiv - aici era problema cea mai mare. Tinand o dieta bazata pe un consum ridicat de proteine, tractul digestiv devenise cam lent, asa ca polenul crud m-a ajutat si in aceasta directie. Este de ajuns sa consum o lingura de polen crud si totul functioneaza in parametri normali.
Dupa cum va ziceam, gustul a fost... interesant, dar am reusit sa il consum si ca atare, fara a avea neplaceri. Recomandat este sa fie mestecat, sau tinut sub limba, pentru a se dizolva usor in contatct cu saliva. Intre timp, am mai citit, m-am mai documentat si am aflat ca este indicat, daca prima metoda nu se poate utiliza, a se folosi dizolvat in apa cu 2-3 picaturi de zeama de lamaie, pentru a se sparge exina, invelisul exterior al granulei de polen. Totusi, daca nu gasiti gustul agreabil, iata niste idei care va vor ajuta sa treceti mai usor peste acest inconvenient:
  • Iaurt - amestecati 1 lingura de polen crud poliflor cu un pahar mic de iaurt de 150 g, si lasati sa se topeasca granulele, apoi consumati. Modul meu preferat este sa pun cateva picaturi de stevie cu aroma de ciocolata neagra. Delicios este putin spus.
  • Salata de fructe, peste care presurati granulele, si nu se va mai simti gustul lor. Puteti face o salata din orice fructe, ba chiar puteti incerca si o salata de legume.
  • Dizolvat in suc, cu 15-20 de minute inainte de consum. De asemenea, se poate face un smoothie delicios in care se pun granulele de polen.
  • Amestecat cu miere si suc de lamaie, cu un efect energizant pentru organism. Mierea fiind dulce, schimba total gustul specific al polenului crud.
  • Dressing pentru salata sau friptura - amestecandu-l cu ulei de masline, suc de lamaie, otet, semninte de mustar macinate, putin usturoi, sare, piper, boia de ardei, sirop de agave.
  • Batoane proteice raw, cu migdale, miere, nuci, alune si desigur, granule de polen crud poliflor. Nu uitati un amanunt foarte important - nu tratati termic polenul crud, pentru a nu se distruge elementele benefice.
  • Toast uns cu crema de ciocolata, si pe deasupra presarate granulele de polen. Nici cel mai pretentios gurmand n-ar refuza asemenea festin.
O cura de polen crud poliflor inseamna consumul a 3 cutii, si se recomanda doua cure pe an, dar se poate folosi si pe toata perioada anului. Studiile in aceasta directie au aratat ca se poate consuma, in cazul adultilor cu diferite afectiuni, pana la 175 g de polen crud pe zi, dar sub supravegherea medicului curant. 

Trebuie avuta mare atentie in cazul persoanelor alergice. Daca va stiti alergice la miere de albine si la alte produse apicole, aveti sanse mari sa fiti alergice si la polenul crud. Pentru inceput, se recomanda o cantitate foarte mica de produs. Daca in decurs de 24 de ore nu prezentati nicio reactie alergica, puteti consuma in continuare produsul.

De asemenea, o mare importanta o are modul de depozitare a granulelor de polen crud. Fiind un produs viu, se recomanda mentinerea la congelator, la o temperatura cuprinsa intre -18 - 20 grade Celsius. Produsul are un termen de valabilitate de 12 luni, dar se recomanda a se comsuna in decurs de 6 luni de la deschidere. Daca nu este depozitat in conditii optime, poate sa produca mucegai, ciuperci sau microbi.

Polenul crud poliflor il gasiti online, pe Apiland.ro, si este in promotie acum, la 5 pachete achizitionate, primiti unul gratis.

Voi ati incercat pana acum polenul crud poliflor?

Kiss Kiss.


Share:

6 comentarii

  1. L-am incercat si eu si sunt foarte multumita.Consum zilnic o lingura de polen+miere+0,5 gr. laptisor de matca crud.
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  2. Vreau neaparat sa incerc si eu acest produs :) Pupici

    RăspundețiȘtergere
  3. I-am spus si Alinei Anghel despre recomandarea primita de la Georgia Boanoro: o lingurita de polen la un pahar de suc de portocale! Mie imi plaaaceee! :)

    Ai facut bine ca ai acceptat provocarea testarii, ar fi fost pacat altfel! Eu nu am mai raspuns invitatiei din pricina ritmului tumultuos de viata din ultima perioada, dar sunt convinsa de calitatile produsului!

    Puuup, Claudia! :)
    Ilda
    Lavender Thoughts

    RăspundețiȘtergere