Manichiura impecabila in 2 pasi? Da, se poate!


Buna dragilor,

Eu am multe fixuri (desi urasc din ficati sa fiu numita fixista), si unul din ele este o manichiura neingrijita. Am fost invatata de mica sloganul "Mainile sunt cartea de vizita a unei femei" si mi s-a intiparit adanc in memorie. Mama mea, subiect omniprezent aici pe blog, a avut toata viata ei o munca fizica, nu a avut sansa de a lucra la birou, insa cu toate astea nu si-a neglijat niciodata manichiura. Fie ca avea timp liber sau nu, manichiura ei era mereu facuta. Poate nu era mereu data cu oja, insa unghiile erau mereu la aceeasi lungime si forma si cuticulele mereu ingrijite.

Desi sunt o impatimita a ojelor, de multe ori se intampla sa nu am nicio culoare aplicata pe unghii. Unghiile mele trec prin activitati zilnice stresante pentru ele - dusuri repetate, vase de spalat, curatenie de facut, folosirea tastaturii de la laptop in stil alert si barbar, asa ca oja nu reuseste sa stea prea mult pe ele, iar cand incepe sa se ciobeasca sau sa se toceasca, imediat simt nevoia sa o sterg in totalitate. Nimic nu imi zgarie retina mai mult ca oja sarita de pe unghii, asa ca am mereu la indemana o sticluta de dizolvant de oja - la birou, acasa, ba chiar si in masina.

Chiar si cand nu am oja aplicata, sunt mandra de unghiile mele. Scurte sau lungi (de preferabil lungi), sunt mereu admirata pentru ele si intrebata cum reusesc sa le fac sa arate bine. In ceea ce priveste rutina lor, am doua reguli: nu folosesc unghiile ca deschizatoare si le ingrijesc in fiecare zi.

Ingrijirea este la fel de simpla. In primul rand, nu imi tai cuticulele. Niciodata. Au si ele un rol de protectie acolo, asa ca eu prefer sa le hidratez si le imping usor. Pentru hidratare, folosesc mereu ulei de cuticule, iar mai nou uleiul de cuticule Malika, un ulei vitaminizant cu esenta de migdale, care se absoarbe super rapid, miroase tare bine, imi inmoaie cuticulele si le face sa arate ingrijite. Il tin pe noptiera, si incerc sa il aplic cel putin o data pe zi, de obicei seara, dupa ce am terminat treaba si ma bag in pat sa ma uit la un film sau sa citesc o carte. Aplicare imi ia cel mult un minut, cu tot cu unghiile de la picioare, si simt ca fac ceva entru a ma rasfata.




De asemenea, imi place sa am aplicata mereu pe unghii o baza, pe care o prefer in favoarea unui lac transparent. Pe langa ca face unghiile sa arate mult mai bine printr-o singura aplicare, baza de unghii Malika, ofera si un boost de vitamine pentru o ingrijire completa, intarind unghiile si protejandu-le. Ca si produsul de mai sus, aplicarea este foarte facila, baza se usuca rapid si fac acest pas de doua ori pe saptamana.



Asa reusesc sa am o manichiura impecabila mereu, si sa nu imi fie niciodata rusine cu unghiile mele. Voi cum va mentineti unghiile frumoase?

Kiss Kiss.



Share:

8 comentarii

  1. Uleiurile astea sunt tare faine, le folosesc si eu si sunt mega incantata de ele

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu merg la salon pentru ingrijire si rasfat!

    RăspundețiȘtergere
  3. Uleiul pentru cuticule pare tare interesant! L-aș încerca si eu! 💜

    RăspundețiȘtergere
  4. Uleiul de cuticule vreau sa mi-l iau si eu. Chiar am nevoie de un astfel de produs.

    RăspundețiȘtergere
  5. Ar trebui sa folosesc si eu mai des ulei de cuticule. M-ai convins sa incerc si eu aceste produse de la Malika

    RăspundețiȘtergere
  6. Mereu ti-am admirat manichiura si modelele pe care le realizezi.

    RăspundețiȘtergere
  7. Imi plac produsele Malika, dar aceste doua produse nu am avut ocazia sa le incerc.

    RăspundețiȘtergere