Tehnologia evolueaza, evoluam odata cu ea?


Buna fetelor,

Lumea evolueaza, si o data cu ea evoluam si noi. Acest lucru aduce si aspecte pozitive, dar si aspecte negative. Insa de multe ori, aspectele pozitive primeaza, asa ca trebuie sa ne bucuram de ele si sa le folosim beneficiile de cate ori avem sansa.

Toata lumea se plange de lipsa timpului, insa de multe ori noi ne complicam singuri existenta si preferam sa facem lucrurile cu incetineala, asa cum eram obisnuiti, fara sa fim dornici sa ne bucuram de inovatiile momentului. Oamenilor le este frica de necunoscut, insa cu atat acces la informatie, si cu asemenea volum de informatii la tot pasul, este dificil de spus ca nu stim cum functioneaza un lucru sau o tehnologie inovativa.




Stiu multe persoane care prefera, de exemplu, sa primeasca salariul cash, fiindca le e frica de banci. Sau care primesc salariul pe card, merg la bancomat, pierd acolo timp la coada pentru a scoate banii, ca mai apoi sa ii foloseasca la magazinul de langa, magazin unde se putea usor si simplu sa se faca plata cu cardul, fara alte costuri suplimentare, fara timp pierdut, sau chiar online, fiindca acum exista o piata nemarginita online, de unde putem achizitiona orice produse dorim.

Multa lume ar putea sa zica ca generatia noua, adica tinerii din ziua de astazi, sunt indreptati mai mult catre tehnologie, iar pe cei trecuti de o anumita varsta nu-i mai scoti din ale lor insa nu este asa. Stiu, de asemenea, persoane trecute de 70 de ani care se bucura de tehnologie si nu impinsi de la spate de cei tineri sau de nevoie. Bunicute care stau in confotul casei si cu doua click-uri cumpara cadoul pentru nepoti, ba chiar si ii programeaza data cand sa ajunga. Bunici care se trezesc dimineata si ies afara cu o ceasca de cafea in mana si tableta sub brat, pentru a citi ziarul. Mame care prefera sa cumpere toate medicamentele necesare pentru o vacanta cu familia din mediul online, ca de exemplu pe www.mesfarma.ro, si sa cumpere de acolo de toate, de la scutece si lapte praf pentru cel mic la creme de protectie solara si pastile pentru rau de miscare. Soti care fac rezervari online pentru o cina romantica, si isi surpind sotia in mod placut la o aniversare.

Traim intr-o lume a vitezei, si asta se resimte in fiecare zi, asa ca eu prefer sa fac cele mai convenabile si mai eficiente alegeri pentru timpul meu. Prefer sa ma bucur de mediul online, sa rezolv ce am de rezolvat in cateva minute, cu cateva click-uri si sa folosesc timpul liber pe care l-am castigat alaturi de cei dragi, la o plimbare in natura, citind o carte buna sau relaxandu-ma. Verific mereu securitatea site-urilor accesate si astfel fac cumparaturi sau plati in siguranta, fara nicio teama de atacuri cibernetice.

Voi sunteti in pas cu tehnologia? Va bucurati de ea, va este un ajutor real in viata de zi cu zi sau o considerati nesigura si preferati metodele clasice de trai?

Kiss Kiss.




Share:

1 comentarii

  1. Cred ca si daca ai vrea sa n-o folosesti, vine ea si te scoate in lume vrei nu vrei. Nu poti trai departe de tehnologie nici daca te calugaresti, ca am vazut ca si acolo au wifi, ca sa nu zic de alte cuceriri ale stiintei si tehnologiei.

    RăspundețiȘtergere