Leasingul auto - caracteristici, avantaje, dezavantaje, cum şi de unde poţi accesa un astfel de contract în termeni avantajoşi!


Pe o piaţă auto populată de oferte care din care mai atractive, unui român îi este destul de greu să identifice cea mai bună oportunitate de a achiziţiona maşina pe care şi-a dorit-o dintotdeauna. Chiar dacă un contract de
poate părea a fi o soluţie puţin cam complicată, atunci când ştii cum să procedezi şi cum să accesezi un contract în termeni avantajoşi, acesta se transformă într-o adevărată plăcere.


                                                                                                           Sursa foto: Flickr

Caracteristicile unui contract de leasing auto, avantaje şi dezavantaje! 

Trebuie să pornim de la o simplă premiză: chiar dacă nu devii imediat proprietar al maşinii (decât după plata integrală a ratelor şi a valorii reziduale a autoturismului), tu eşti cel care foloseşte maşina fără a da socoteală nimănui (cu excepţia cazului în care te deplasezi în afara ţării, atunci trebuind să notifici firma de leasing).

Durata contractului de leasing se întinde pe o perioadă de 60 de luni, ceea ce înseamnă că valoarea ratelor de plată este una rezonabilă, acestea fiind fixe sau flexibile în funcţie de modul în care s-a stabilit. Majoritatea contractelor de leasing sunt exprimate în valută, de aceea, ca în orice astfel de situaţii este nevoie să fii atent la posibilitatea apariţiei riscului valutar. Contractul nu poate fi rambursat anticipat decât cu un an înainte de expirare, iar pentru rezilierea acestuia o să fie nevoie de achitarea unei sume suficiente pentru a îndestula compania de leasing.

Cu toate acestea, leasingul este o formă de achiziţionare a unei maşini, care presupune solicitarea unui număr scăzut de documente, rapiditate în derularea procedurilor de creditare şi îţi oferă posibilitatea de a nu plăti niciun fel de avans. În plus, în anumite cazuri, diversele poliţe de asigurare ale maşinii intră în preţul pe care-l plăteşti lunar sub formă de rate. Pentru că îţi oferă un termen destul de îndelungat de rambursare (5 ani) valoarea ratelor este mult mai scăzută, ceea ce înseamnă o rambursare care se poate adapta unei game variate de clienţi.



Sursa foto: Flickr

Cum şi de unde pot accesa un contract de leasing în cei mai avantajoşi termeni?

Un leasing auto care este atipic faţă de unul strandard este acel contract în care sunt îmbinate câteva dintre caracteristicile unui împrumut rapid şi cele ale unui credit auto. Acest lucru înseamnă că vei beneficia de împrumutul solicitat într-o perioadă de timp foarte scurtă (maxim 20 de minute), suma va fi exprimată în Ron (până la 53,000 de Ron), iar perioada de rambursare va fi una normală, de 60 de luni.

Desigur, valoarea ratei dobânzii anuale va fi de numai 36%, iar DAE va fi de 46,46%, ceea ce înseamnă că valoarea ratelor este una foarte accesibilă şi pe măsura buzunarului oricărui român. În plus, acest tip de împrumut poate fi solicitat de o gamă variată de clienţi, chiar şi de către cei care au un istoric negativ de creditare, bineînţeles, valoarea dobânzii fiind una mult mai ridicată (pentru acoperirea riscului pe care acesta îl prezintă). Suma de avans este una minimală (1646 Ron), aşa că, iată încă o diferenţă (în favoarea clientului), care îl ajută pe acesta să beneficieze de rate şi mai avantajoase, în cazul în care valoarea avansului este mai mare.

Prin intermediul acestui tip de leasing auto, clientul va beneficia de o mulţime de avantaje, ceea ce va face ca rambursarea împrumutului şi derularea contractului să se desfăşoare sub cele mai bune auspicii!

Share:

3 comentarii

  1. Noi am avut mare noroc ca ne-au ramas ceva bani in 2010 cand am vandut garsoniera ca sa ne renovam casa si ne-am luat atunci un Logan, altfel singura solutie era un leasing.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Noi avem noroc de masina sotului. Cand terminam cu casa nu cred ca o sa mai avem bani 😂

      Ștergere
  2. De ce as lua un leasing cu dobanda de "numai 36%", cand la un credit de nevoi personale am DAE de 9% ?

    RăspundețiȘtergere