Cum sa treci peste pierderea unei persoane dragi


Buna fetelor,

De mici suntem invatati ca trebuie sa fim tari, sa fim puternici, ca nu trebuie sa lasam obstacolele vietii sa ni se puna in drum. Invatam ca trebuie sa avem tarie de caracter, sa mergem mai departe, sa fim de neoprit. Ce se intampla atunci cand ne simtim atat de loviti de viata, incat ni se pare ca nu mai putem sa facem niciun pas? Sunt momente in care cadem in borcanul cu melancolie, momente in care ni se pare ca viata este nedreapta, sau momente in care ne intrebam cu ce am gresit sa meritam o asemenea soarta. Momente in care ne vine sa plecam unde vedem cu ochii, sau momente in care ne vine sa iesim in strada si sa ne strigam supararile.

Ce putem face insa atunci cand ne simtim ca suntem la pamant? Incercam, evident, sa trecem peste acel moment neplacut din viata noastra prin diferite metode, in functie de gravitatea lui. Cand am o zi proasta, mie imi place sa ma relaxez cu o baie cu spuma si o carte buna. Ca sa imi iau gandul de la ceva neplacut din timpul zilei, aleg sa ma uit la seriale. Iar cand am cazut in borcanul cu melancolie si am o zi trista, imi place sa ma uit pe Youtube la videoclipuri cu pisici, si de fiecare data reusesc sa ma inmoi si sa imi apara zambetul pe buze. Cand apare o problema in fiata de zi cu zi, incerc sa o rezolv prim multa comunicare, presarata cu si mai mult calm.

Insa viata ne ofera si obstacole si piedici si mai grele uneori, iar disparitia unei persoane apropiate este una dintre ele.



Atunci cand cineva drag trece in nefiinta, durerea pare a fi atat de mare, incat parca ne lasa fara aer si simtim ca nu vom putea merge mai departe fara acea persoana. In primele zile, suntem in stare de soc, si parca nu realizam cu adevarat ce s-a intamplat, ni se pare ca totul este un vis urat si vom descoperi persoana draga langa noi, atunci atunci cand ne vom trezi. Faptul ca toata lumea este in jurul nostru in acele zile, ca nu suntem singuri, ca aveam atatea lucruri de facut incat nici nu avem timp sa gandim la nimic, face ca acel moment sa treaca mai rapid. Cel mai greu este atunci cand ajungem acasa, si vedem ca nu mai este nimeni acolo. Greul de abia atunci incepe, cand cei din jur simt ca si-au facut datoria in acele clipe grele, si acum ne lasa sa jelim linistiti. Fiecare persoana alege sa treaca, in felul ei, peste acele momente. Unele persoane se afunda in munca, altele in baututa, unele se inchid in ele, altele simt ca nu mai au pentru ce sa mai traiasca.

Daca treceti prin asa ceva, va recomand sa discutati cu cineva trairile voastre. cu siguranta va ajuta. Daca simtiti ca nu va ajuta acest lucru, nu ezitati sa apelati la ajutor specializat. Puteti gasi un psiholog Bucuresti, sau in orice oras din tara, o persoana care chiar intelege situatia si va va ajuta sa faceti trecerea peste acest moment mai usoara.

Voi ati incerca sa vorbiti cu un psiholog daca ati fi in aceasta situatie?

Kiss Kiss.

Share:

2 comentarii

  1. Sigur ca as vorbi cu un psiholog daca m-as afla intr-o astfel de situatie. Am vorbit eu si pentru lucruri lipsite de importanta, dar pentru asa ceva. :)

    RăspundețiȘtergere