Cum alegi scutecele pentru bebelus?


Buna fetelor,

Venirea pe lume a unui bebelus implica o gramada de cercetare. O viitoare mama va cauta, din momentul in care va afla ca este insarcinata, sa ofere tot ce este mai bun pentru copilasul ei. Incepand cu un doctor bun, care sa ii monitorizeze sarcina, si continuand cu numele care sa se potiveasca de minune cu micul sufletel. Dupa ce aceste aspecte sunt elucidate, incepe cautarea hainutelor pentru bebe. De obicei, aceste alegeri se fac dupa 5 luni de sarcina, cand mama stie deja ce sex are fatul, si stie si catre ce fel de hainute sa se orienteze. Bineinteles, se pot face cumparaturi si in culori neutre - alb, crem, verde, albastru deschis, galben, culori care se vor potrivi atat pentru fetite, cat si pentru baieti. Urmeaza patutul, cadita, obiectele de ingrijire, si nu in ultimul rand scutecele bebelusului.

Aici multe mamici se pierd. Ce sa aleaga? Care este cea mai buna si mai calitativa marca pentru bebelus? Eu nu sunt mama, nu pot sa va spun nimic din propria experienta, dar am trait pe langa multe mamici si am observat ce alegeri au facut ele.

In primul rand, primul contact al nou-nascutului cu scutecul este decisiv. Nu trebuie sa aruncati  avere pe scutece, dar nici sa le luati pe cele mai slabe din punct de vedere calitativ. In primele luni de viata, se recomanda scutecele premium, facute din bumbac 100%, care nu vor produce iritatii pielii delicate a bebelusului. Cautati firme care sa ofere scutece din bumbac organic - eu prefer Huggies sa cumpar pentru toti copilasii la care ma duc in vizita.


De asemenea, este foarte important ca materialul din care este facut scutecul sa lase pielea sa respire, pentru a nu provoca iritatii. Acum exista si interioare speciale, care transforma lichidul in gel, si nu il lasa sa patrunda prin hainute. Incercati sa aveti in vedere scutece cu banda pentru umezeala, o inventie foarte utila mai ales pentru tinerele mamici, care sunt la primul copil si inca nu prea au experienta cu timpul de schimbare a scutecului. Aceste benzi isi schimba culoarea in momentul in care intra in contact cu lichidul, asa ca parintii vor sti momentul ideal in care sa schimbe copilul.

Se gasesc acum pe piata si scutece tip chilotel, care scurteaza timpul de schimbare si este mult mai simplu de pus, fara teama de a strange prea tare burtica bebelusului.

Voi cum alegeti scutecele pentru bebelusi?

Kiss Kiss.

Share:

1 comentarii