Nichiduta te ajuta sa descoperi lumea


Buna fetelor,

Chiar daca eu nu sunt mamica, stiu ca sunt cateva dintre cititoarele mele. Si cu siguranta acest articol poate fi util, mai ales daca aveti copii care abia invata sa mearga. Finul meu, Andrei, are 7 luni, 2 dinti si vointa. Vointa sa mearga, desigur.Asa a fost el, mai harnicut de fire, de cand a fost procreat. Cu toate ca era programat sa vina pe lume dupa 15 ianuarie, s-a hotarat ca ar fi mai bine sa vina inainte de Craciun, fiindca tot nu le pregatise niciun cadou parintilor. Asa ca s-a decis sa fie el cadoul de Craciun, fara ambalaj, neimpachetat, dar mult asteptat. De atunci, e pe fast-forward. Sau cel putin asa mi se pare mie. Creste de la o zi la alta cu asa o viteza, incat la fiecare vizita mi se pare ca gasesc ceva nou si schimbat la el. Pana acum, facea miscare pe pat. Il puneam pe burtica, si se misca ca un rac, cand inainte, cand inapoi, cand la stanga, cand la dreapta. Supriza cea mare mi-a dat-o insa mama lui: de acum merge de-a busilea, si a pornit sa cerceteze camera lui. Este pur si simplu adorabil, si atat de curios sa descopere ce este in jurul lui.

In curand va incepe sa mearga, si pentru aceasta noua aventura m-am gandit ca ar fi indicat un mic ajutor. Premergatoarele Nichiduta vor fi alegerea mea, dupa ce le-am vazut in actiune la mai multi copilasi:


De ce recomand un premergator? Din mai multe motive, si vi le voi prezenta pe fiecare in parte. In primul rand, un premergator usureaza deprinderea copilului cu mediul inconjurator. Da, stiu, este un produs destul de blamat, provocand accidente, dar asta este valabil in cazul parintilor inconstienti, care  pun copilul in premergator si considera ca, odata pus acolo, nu mai este responsabilitatea lor. In cazul de fata, nu este cazul, Andrei nu va fi abandonat in premergator, ci se va ajuta de el in descoperirea mediului inconjurator sau isi va petrece timp acolo, jucandu-se cu cele 14 jucarii din centrul de joaca, care il vor ajuta sa isi dezvolte mai usor. Totodata, nu va fi pus in premergator decat atunci cand va merge deja singur, va avea varsta necesara, de peste 9 luni, si isi va forma stilul de mers, invatand sa calce corect, pe toata talpa. Timpul maxim de stat in premergator va fi de o ora pe zi, ora in care Andrei va avea ocazia sa  descopere singur tot ce e in jurul lui, indepenent, fara a fi sustinut de un parinte.

In aceste cazuri, parintii stiu ce este mai bine pentru copiii lor, iar decizia achizitionarii unui premergator a fost luata impreuna cu parintii micutului. Fiecare parinte decide sa foloseasca sau nu un astfel de instrument, informatii fiind in prealabil si discutand cu medicul pediatru.

Voi ce parere aveti? Sunti pro sau contra premergatorului?

Kiss Kiss.

Share:

4 comentarii