Beauty Alert: Nopti nedormite? 10 trucuri de make-up prin care sa fii mereu o aparitie fresh



Noptile nedormite incep sa se citeasca pe fata ta? Specialistii Bottega Verde ti-au pregatit 10 trucuri de make-up prin care tenul tau va radia chiar si dupa o noapte pierduta. Desigur, somnul ar fi solutia ideala care sa ne refaca tenul si sa il pregateasca pentru venirea anotimpului racoros, dupa toate noptile de vara in care nu am avut timp pentru dormit. Dar pentru ca nu putem recupera toate orele de somn pierdute intr-o singura noapte, trebuie sa avem mereu un as in maneca pentru momentele in care suntem nevoite sa mascam oboseala tenului.
Pentru ca stim ca nu este intotdeauna usor sa ai un program bine stabilit si, mai mult decat atat, sa il urmezi zilnic cu strictete, iti propunem cateva trucuri pe care le poti utiliza ori de cate ori dormi foarte putin si tenul tau afisaza acest aspect in fata tuturor.
„Nu e nimic mai rau decat ziua dupa o noapte in care ai fost privata de somn, cand totul pare sa se miste in reluare, timpul trece parca mai incet ca niciodata, cearcanele de sub ochi se vad de la departare si nici macar ceasca de cafea nu mai este atat de puternica incat sa te readuca la viata. Daca vrei ca nici un coleg si mai ales seful sa-si dea seama, iti dezvaluim cateva secrete prin care sa fii fresh. Este foarte important sa nu exagerezi cu machiajul dupa o noapte nedormita, deaorece chiar daca intentia ta este de a masca imperfectiunile fetei, tot ce vei face va fi sa atragi si mai mult atentia asupra ta. Desigur, a nu te machia deloc nu reprezinta o optiune, de aceea secretul este echilibrul”, explica Andreea Has, make-up artist Bottega Verde.
Hidrateaza, hidrateaza, hidrateaza! - „Inainte de a aplica machiajul, este esential sa folosesti o tehnica de trezire a pielii. Apoi, hidratare din belsug. Aceasta are nevoie!”, adauga Andreea Haas. Poti face acest lucru introducand un prosop de fata curat intr-o frapiera cu cuburi de gheata si apa; apoi scoate prosopul si pozitioneaza-l pe fata ta, tinandu-l pentru 5-10 minute. Dupa asta, tamponeaza-ti fata cu un prosop uscat si aplica o crema puternic nutritiva.
Plicurile de ceai salvatoare - Daca dupa ce ai aplicat prima tehnica, observi ca umflaturile din jurul ochilor inca nu s-au retras, aplica pliculete de ceai cafeinizat pe pleoape (dupa ce a fost stors surplusul de apa si au fost tinute in prealabil o jumatate de ora in frigider). Vei vedea cum umflaturile se vor retrage usor-usor.
Anticearcanul miraculos - cine a inventat anticearcanul, bine a facut! Cercurile negre-albastrui care apar in jurul ochilor dupa privarea de somn sunt pur si simplu inspaimantatoare. Pentru a le face sa dispara in jobenul magicianului, foloseste un anticearcan roz precum corectorul lichid cu extract de rodie si vitamina E de la Bottega Verde. Este preferabil sa il intinzi cu degetul in aceasta situatie astfel incat caldura degetului tau sa ajute anticearcanul sa patrunda bine in piele. In cazul in care observi ca, pe langa faimoasele cearcane, te-ai pricopsit si cu cateva dungulite rosii enervante pe pleoape, foloseste acelasi anticearcan pentru a le masca, anticearcanul fiind in acelasi timp si o buna baza pentru machiaj, facandu-l sa reziste mai mult.

Fond de ten doar pe zonele „accidentate” - „Dupa o noapte nedormita, aplicarea fondului de ten pe toata fata nu este o idee grozava. Cel mai bine este sa folositi fondul de ten - sau chiar un hidratant nuantat - doar pentru zonele cu probleme, astfel incat nuanta fetei sa fie uniforma”, completeaza Andreea Haas. Fondul de ten iluminator cu extrat de grapefruit si afine este ideal pentru aceste momente, intrucat uniformizeaza tenul si ii ofera o nuanta de luminozitate in acelasi timp.



Contureaza linia rosie a ochilor - Cand esti obosit, ochii tai vor parea mai rosii decat de obicei. Contureaza-ti interiorul ochilor cu un creion alb, bej sau cu un eyeliner de culoarea pielii, care are scopul de a corecta roseala. In cazul in care zona interioara a ochilor este mult prea sensibila, aplica punctat creionul alb sau bej pe linia genei inferioare. Va crea acelasi efect placut. Poti incerca creionul de ochi pentru contur intens, cu ceara si vitamina E de la Bottega Verde. Are o textura moale, intensa, usor estompabila si confera intensitate privirii atunci cand ai nevoie. Pentru conturul genelor superioare, renunta la varianta lichida si aplica un contur din creion intr-o nuanta de maro sau gri deasupra genelor, nu in interiorul acestora. Creionul maro cu vitamina C si E, cu rezistenta extrema este o alegere nemaipomenita datorita capacitatii acestuia de a realiza o conturare perfecta, intensa si rezistenta, de lunga durata.

Fardul meu, eroul meu - Cand vine vorba de a parea treaza, fardul de pleoape devine un erou, iar nuanta aceea neutra de paleta in sfarsit isi gaseste rostul. Foloseste-o pentru a o intinde de-a lungul pleoapei (dupa ce ai aplicat in prealabil primer, anticearcan sau fond de ten), incepand de la linia genelor si pana la arcada. „In plus, dupa ce ai aplicat nuanta neutra, te poti folosi de o nuanta perlata precum fardul de pleoape cu vitaminele A si E si coenzima Q10 - in culoarea alb perla - pentru a-ti lumina ochii. Introdu-ti degetul in fard si apoi apasa la colturile interioare ale acestora. Vei vedea imediat diferenta!”, completeaza Andreea.

Rasuceste-ti genele - Foloseste aparatul de intoarcere a genelor pentru a le indrepta in aceeasi directie, apoi aplica cateva straturi de mascara bun. Recomandarea mea este sa optati pentru rimelul pentru volum cu efect de gene false de la Bottega Verde. Datorita extractului de alge marine si a apei termale, acest rimel ofera personalitate genelor una, alungindu-le si conferindu-le un volum deosebit, iar formula sa bogata asigura definire si grosime, exact de ceea ce avem nevoie dupa o noapte nedormita.

Iluminatorule, te iubesc! - Daca fondul de ten nu a iluminat suficient de mult fata, creionul iluminator anticearcan cu vitamina E si extract de vanilie de la Bottega Verde cu siguranta o va face! Tot ce trebuie sa faci este sa te privesti in oglinda si sa aplici corectorul acolo unde ai umbre intunecate. Intinde-l bine si problema este ca si rezolvata.

Obrajii rozalii vestesc sanatatea - Dintotdeauna se spune ca cei care au obrajii rozalii sunt sanatosi, asa ca un bun mod de a masca lipsa odihnei este cu... pudra de obraz roz, desigur! Fardul de obraz cu extract de aloe si brusture de la Bottega Verde nu numai ca aduce acel strop de sanatate de care fata ta are nevoie in aceste momente, dar o si completeaza cu un efect de stralucire delicata, pentru un look minunat.

Ultimul, dar nu si cel din urma: rujul! - Daca vrei cu adevarat sa distragi atentia de la ochii obositi, fa-i pe cei din jur sa se concentreze pe altceva din machiajul tau. Si ce poate fi mai potrivit decat rujul? Foloseste un ruj deschis la culoare, stralucitor. Sau mai bine, incearca luciul de buze stralucitor cu unt de mango si vitamina E. Aplica o nuanta nude si lasa efectul stralucitor sa distraga atentia din zonele pe care ai vrea sa le ascunzi.

Noptile nedormite nu mai sunt o problema din punct de vedere al aspectului atunci cand stim cum sa folosim tehnicile de make-up, dar inca raman o problema din punct de vedere al sanatatii. Asa ca, sfatul nostru este sa folositi noaptea pentru a dormi daca vreti o stare buna de sanatate si o frumusete naturala.
Bottega Verde a inceput ca un magazin pe baza de plante in anul 1972, in Pienza, in inima Toscanei. Palatul Massaini, un castel minunat, amplasat pe o splendida campie intinsa este locul de inspiratie al ingredientelor active ale cosmeticelor Bottega Verde. Astazi, Bottega Verde concepe produse si distribuie produsele proprii, devenind primul lant de produse cosmetice de firma din Italia: in peste 40 de ani de existenta, a dat un nou sens expresiei „de la producator la consumator”.

Share:

27 comentarii

  1. Anticearcanul chiar face minuni!
    www.whitecharm.wordpress.com

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu folosesc metoda cu plicurile de ceai verde, iar cand am ochii obositi si rosii, folosesc plicuri cu ceai de musetel. :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Deci... apa rece ca gheata?! Brr... Dar daca functioneaza am sa incerc si eu :)

    RăspundețiȘtergere
  4. ohhh da, de cand astept un astel de articol cu sfaturi pentru nopti nedormite, mai ales ca lucrand in ture, pierd noptile frecvent

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pe mine lipsa timpului ma omoara :) Si pe ten efectele sunt tare neplacute!

      Ștergere
  5. Stiu cum e cu oboseala si cu cearcanele. De multe ori si eu apelez la aceste trucuri

    http://deyutza87.blogspot.ro

    RăspundețiȘtergere
  6. Bune trucuri...de cand am fetele, am prins cateva nopti nedormite si unele din ele mi-au fost de ajutor a doua zi. Pe altele nu le stiam...le am citit acum si l voi pune in practica data viitoare.

    RăspundețiȘtergere
  7. Apa cu gheata chiar functioneaza. Insa trucul cu creionul alb nu-l stiam. Clar o sa-l incerc!
    Si chiar cautam un anticearcan bun.

    RăspundețiȘtergere
  8. Recunosc ca sunt norocoasa, nu prea am nopti nedormite din cauza Mayei, dar nu-i timpul pierdut. Merci ca ai impartasit aceste trucuri cu noi.

    RăspundețiȘtergere
  9. eu sunt mare iubitoare de iluminatoare si concealer, imi plac tare mult ce fac!

    RăspundețiȘtergere
  10. geniale sfaturi , unele le stiam iar altele le-am notat. :)

    RăspundețiȘtergere
  11. pliculete de ceai sau comprese reci folosesc si eu si nu imi lipseste anticearcanul.

    RăspundețiȘtergere
  12. niste sfaturi foarte utile,mai ales pentru mine care ador somnul si mereu am cearcane rebele :)

    RăspundețiȘtergere
  13. Interesante si atractive produsele. Ceai verde folosesc si eu dar imi place ce ne-ai prezentat.Multumim

    RăspundețiȘtergere
  14. Cref ca sunt tare bune aceste produse, mai facut curioasa si cred ca imi voi achizitiona si eu. Vyo vyol

    RăspundețiȘtergere
  15. Anticearcanul ala imi face rau de tot cu ochiul!!!

    RăspundețiȘtergere