Cum sa scapi de fixativul din par

Buna fetelor,

Duminica ce tocmai a trecut am fost cu sotul la o nunta. Si dupa cum v-am mai povestit de nenumarate ori, parul meu are personalitate proprie, e de felul lui tare salbatic, si eu am doua maini stangi. Asa ca se impunea desigur, o vizita la hair-stilista mea, pentru o coafura cat de cat eleganta, care sa se potriveasca cu my littlke black dress. Am vrut un coc mai lejer, gandindu-ma ca o sa fie usor si rapid de facut, si parul meu nu va fi foarte agasat.

Oh well.... socoteala de acasa nu se prea potriveste cu cea de la stilist, nu? Fiindca parul meu este salbaticios si cretulin, a trebuit sa il indrepte mai intai, apoi, la propriu, s-a terminat un tub de fixativ in parul meu pentru ca aceasta coama are, dupa cum v-am mai zis, multa personalitate, la fel ca stapana.

Petrecerea a trecut, si parul meu a rezistat decent, doar in partea din spate a cocului mi-au iesit cateva suvite, de la prea multa zbantuiala. Greul insa de acum incepea. Tinand cont ca am ajuns acasa spre dimineata, rupta de somn si oboseala, am ales sa imi scot multitudinea de agrafe din par si sa il prind intr-o coada simpla, ca mai mult nu am reusit sa ii fac.

Dupa cateva ore de somn, a inceput propriu-zis incercarea de a-mi scoate fixativul din par. Daca pana acum imi bagam capul sub dus si ma chinuiam cu jumatate de tub de sampon si cam tot aceeasi cantitate de masca de par, si cel putin o ora de chinuiala, data aceasta am  zis sa incerc altfel.

Am apelat la 3 produse: spray pentru descalcirea parului, un ulei de macadamia si o perie din lemn. Si desigur, multa rabdare si degetele mele.



Am inceput prin a aplica spray pentru descalcirea parului, mai mult decat as aplica in mod normal, pe toata lungimea parului, insistand mai mult in partile cu mai mult fixativ. Apoi am lasat capul si parul in jos si am inceput, incet si delicat, sa-mi trec degetele prin par, incercand cat de cat sa desfac suvitele "inchegate".

Apoi am aplicat ulei de macadamia, pe toata lungimea parului, masand usor uleiul in par si lasand sa actioneze aproximativ jumatate de ora. Dupa ce a trecut timpul necesar, am inceput, cu si mai multa rabdare, sa perii coama cu peria de lemn, mult mai delicata cu parul decat cea din plastic.

La final am spalat parul cu samponul meu preferat si am aplicat o masca de par super hidratanta. Toata treaba aceasta, inclusiv cu spalatul pe cap, a durat cam 45 de minute, si parul meu nu a avut mult de suferit, asa ca o consider o tehnica destul de reusita de a indeparta fixativul din par.

Voi ce trucuri folositi?

Kiss Kiss.

Share:

6 comentarii

  1. Eu nu prea folosesc fixativ, am noroc de un par destul de ascultator :) Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Norocoaso! eu daca vreau sa am un coc mai elaborat, sau doar un coc decent, trebuie sa bag muuult fixativ.

      Ștergere
  2. Inițial am crezut că ai renunțat la partea cu spălatului părului si te-ai limitat doar la cele 3 produse... :D Mă miram eu. Eu doar cu șamponul scot fixativul din păr. Altă soluție n-am. Dar nici nu folosesc foarte mult, ce-i drept. Bine, nici nu am mai fost la o nuntă de ceva timp...
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mie varianta asta ante spalare mi se pare cea mai safe pentru parul meu :D Kisses!

      Ștergere
  3. Eu am parul mai scurt asa ca daca tin capul destul sub dus mi se descalceste singur :)

    RăspundețiȘtergere