Obsedata de curatenie, nu caut ajutoare de nadejde - le-am gasit deja!


Buna dragilor,

Se apropie sarbatorile de iarna, si o data cu ele, spaima gospodinelor, fiindca urmeaza Marea Curatenie. Se intrec care mai de care sa-si trimita barbatii la batut covoare, ele se cocoata pe pervazuri pentru a sterge cat mai bine geamurile, iar copiii sunt trimisi la cumparaturi cu lista in mana, de unde se intorc cu sarsanalele pline de produse de curatenie.

La mine toata treaba sta putin diferit. Eu nu cred in Marea Curatenie, fie ea de primavara, sau de Paste, cum i se mai spune in popor, sau de iarna, denumita cea de Craciun. Eu cred cu tarie in curatenia de zi cu zi, care se mentine pe parcursul saptamanii. Asadar, pot spune cu usurinta ca sunt putin obsedata de curatenie. Doar putin, zic eu, cu toate ca lumea din jurul meu crede ca mai mult. Insa imi place sa traiesc intr-un mediu curat. chiar daca de multe ori in acel mediu este haos. Pe langa asta, imi plac produsele ce fac curatenia mai usoara si prefer sa ofer zilnic 15 minute curateniei, pentru a mentine casa curata. Asta mi se pare cel mai bun truc de curatenie si il recomand tuturor.

Sa revenim insa la procesul propriu-zis. Dupa cum spuneam, 15 minute sunt mai mult decat de ajuns zilnic pentru a reusi mentinerea ordinei in casa. Desigur, ca sa ajungeti la aceasta performanta, trebuie sa va bazati pe produse care sunt eficiente si sa va inconjurati doar de lucruri de care aveti cu adevarat nevoie. Asta inseamna ca veti renunta, in primul rand, la bibelouri, mileuri si covoare pe jos. Asta va va scuti de praful adunat in ele si de nevoia unui aspirator pentru covoare. Cu toate ca e greu de crezut, exista viata si dupa aspirator, asa cum exista si case fara covoare pe jos. Noi am decis sa optam pentru gresie si parchet in toata casa, si pentru curatenie am nevoie doar de cateva produse pentru curatenie. Si fiindca imi place sa aleg produse romanesti si de calitate, ma bazez mereu pe expertii in curatenie: Nufar si Triumf.


Preferatul meu din toata gama incercata pana acum este Nufar Verde Universal, un produs multifuntcional care ma ajuta sa am casa curata in cateva minute. Pot sa il folosesc cu usurinta pe toate suprafetele lavabile din casa si nu sunt nevoita sa car dupa mine o gramada de produse, mai ales daca sunt pe fuga.



Pot sterge blatul la bucatarie, plita cu inductie si atat chiuveta, cat si robinetii. Cu o laveta umezita, sterg atat usile de la exterior, cat si cele de la interior, si apoi iau mopul la plimbare, incep cu bucataria, continui cu living-ul si termin cu dormitoarele. Un capacel de produs este de ajuns pentru toate aceste suprafete, si ma ajuta sa curat atat parchetul, cat si gresia, fara a fi nevoita sa mai clatesc. Cat se usuca pe jos, ma duc in baie si in maxim 5 minute termin si acolo curatenia. Incep prin a pune putina solutie in vasul de la WC, pentru a-l reimprospata. Cu ajutorul unui burete si a aceluiasi produs, spal chiuveta, apoi schimb buretele si trec la cabina de dus si la cada. Intre timp pot termina si cu vasul de la WC, si tot ce mi-a mai ramas de facut este sa mai dau cu mopul in baie si apoi sa ma bucur de o casa curata, igienizata si frumos parfumata.

Fie ca stati singuri, cu familia, sau cu o droaie de copii, 15 minute pe zi chiar fac diferenta de la o casa neingrijita  la o casa curata. De asemenea, nu uitati sa ii includeti in planurile de curatenie si pe cei din jur. Impartind treburile, curatenia se va face mult mai usor, fiindca ii responsabilizati atat pe cei mari, cat si pe cei mici, facandu-i astfel sa aprecieze si sa mentina aspectul ingrijit al casei.

Voi cum procedati cand este vorba de curatenie?

Kiss Kiss.

*Aceasta postare este scrisa pentru proba cu numarul 22 din competitia SuperBlog 2017.


Share:

12 comentarii

  1. Triumf produsele care mi-au marcat copilaria, cu astea faca mama curateni, dar ce zic face ca ea sia cum le foloseste cu succes

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu nu sunt atat de obsedata de curatenie, de fapt m-am vindecat de cand am devenit mama si am constatat ca oricat as face curatenie nu rezista mai mult de 10 minute. Dar imi plac noile mele ajutoare: Nufar si Triumf pentru ca ma ajuta sa termin curatenia mult mai repede.

    RăspundețiȘtergere
  3. Noi folosim alte produse, insa am tot citit despre acestea si sunt tare curioasa in legatura cu ele.

    RăspundețiȘtergere
  4. O sa imi indrept atentia mai mult spre aceste produse. Am citit numai lucruri pozitive despre ele.

    RăspundețiȘtergere
  5. Aliatii nostri in lupta cu mizeria! Ce ne-am face fara Triumf? Cu siguranta, casa nu ar mai arata impecabil!

    RăspundețiȘtergere
  6. Mă mobilizez de dimineață, mă organizez destul de bine încât să termin la timp totul. Cu produsele potrivite treaba se face mai repede și mai bine.

    RăspundețiȘtergere
  7. E foarte buna ideea ta, noi incercam sa facem cate putin in fiecare zi dar miraculos se face dezordine la loc 😂

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu sunt fan TRIUMPH. Nu-mi lipseste din bucatarie. Fara el as face greva, n-as mai intra in bucatarie. Nufar cred ca n-am cumparat niciodata.

    RăspundețiȘtergere
  9. Eu am cronometrat, imi trebuie 12 minute ca sa curat doar bucataria si asta intr-un super ritm.

    RăspundețiȘtergere
  10. Triumf este una din firmele care o cunosc inca de mica. Este foarte bun si este eficient si astazi. Eu il folosesc cu spor in curatarea aragazului

    RăspundețiȘtergere
  11. si eu sunt adepta curateniei periodice, pentru a evita murdaria sa se acumuleze!

    RăspundețiȘtergere