Cartea de pe noptiera - Anihilare (Jeff VanderMeer)


Buna dragilor, 

In urma cu ceva vreme, Libris m-a suprins cu un cadou secret, care venea la pachet cu cateva randuri. Cartea a fost aleasa special pentru mine, si va zic ca de la citirea biletelului am zis ca cineva acolo citeste gandurile, fiindca cartile distopii sunt unele dintre genurile mele preferate de lectura.


Anihilare (scrisa de Jeff VanderMeer) este prima carte din trilogia Southern Reach si se incadreaza la categoria cartilor SF. Desi pana nu de mult nu am citit nicio carte din aceasta categorie, in anul acesta mi-am propus sa imi imbogatesc paleta de lectura si cu astfel de carti si sa le dau o sansa.

Cartea este scrisa la persoana I si avem in prim plan 4 persoane de gen feminin, despre care stim initial doar meseriile lor - un biolog, un psiholog, un topograf si un arheolog, care sunt trimise intr-un loc abandonat, aflat in carantina - aria X. Inca de la inceput suntem tinuti in suspans, nestiind nici numele persoanelor care participa la acea expeditie, nici zona in care au ajuns. Ajunse acolo, aceste femei realizeaza ca nu prea stiu multe detalii despre acea expeditie, si nu stiu mai nimic despre celelalte 11 echipe care au fost acolo inaintea lor. Lucrurile se complica atunci cand, plecate intr-o expeditie, gasesc niste urme a unei materii este diferita de tot ce au vazut pana acum, iar niste spori le face sa se comporte foate ciudat, ajungandu-se chiar la crima. De asemenea, aflam de la biolog ca ea nu a ajuns aici printr-o intamplare, ci a venit sa afle ce i s-a intamplat sotului, care a fost si el un participant al unei expeditii.

De ce natura este materia gasita in acea zona, care pare sa evolueze pe zi ce trece? Ce secrete se gasesc in acea zona uitata de lume? Va las pe voi sa descoperiti, mie finalul mi-a deschis apetitul si pentru lecturarea celorlalte carti.

Kiss Kiss.

Share:

0 comentarii